یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

وحید حاج سعیدی در یادداشتی نوشت: یادش به خیر و نیکی... یک زمانی در هر کوچه‌ای علاوه بر چند سوپر مارکت و یکی دو تا بنگاه معاملات ملکی، یک مؤسسه مالی هم بود که برای یک عده نون دونی شده بود و برای بانک‌ها خار چشم... از آن خار‌های شش پر... بانک مرکزی هم نامردی نکرد و به بهانه تعدیل نظام بانکی و ساماندهی بازار پول و ارز، نسخه هووی جدید بانک‌ها را پیچید و سر و ته یکی همه‌شان را جفت و جور کرد.
اما خدا را شکر در این هیر و بیر و گیس و گیس کشی بانک‌ها و صرافی‌ها و آچارکشی ساختار اقتصادی کشور، بنگاه‌های معاملات ملکی دم به تله ندادند و نه تنها از تعدادشان کم نشد، بلکه رشد چشمگیری پیدا کردند و حتی در این وانفسای بیکاری دست دولت را در ایجاد اشتغال گرفتند. بنابر آمار رسمی به حول قوه الهی در حال حاضر به ازای هر ۴۴۰ ایرانی یک بنگاه معاملات ملکی فعال وجود دارد که در مقایسه با سایر مشاغل رقم بسیار نیکو و چندین برابر نُرم جهانی است. یعنی نُرم جهانی حالا حالا‌ها باید بدود تا به نزدیکی‌های آمار تعداد بنگاه‌های ما برسد.
به دیگر سخن اگر در زمینه تعداد تخت بیمارستانی، دندانپزشک، پرستار، پزشک، ماما، مصرف لبنیات، مصرف گوشت و میوه، سرانه زمین ورزشی یا صندلی مدارس با نُرم جهانی فاصله داریم شکر خدا در زمینه بنگاه و بنگاه داری نه تنها مشکلی نداریم، بلکه فاصله تیغ دار و چشمگیری با سایر کشور‌های مدعی داریم.
اما با وجود ظرفیت اشتغالزایی بنگاه‌های کشور که دستکم هر بنگاه برای دو نفر اشتغالزایی مستقیم دارد، هفته قبل دولتمردان دوره افتاده بودند و در به در دنبال بنگاه‌های غیر مجاز و زیر پله‌ای می‌گشتند تا درشان را تخته کنند و تابلو‌شان را گل بگیرند! البته این بگیر و ببند ماحصل قلت سواد اقتصادی دوستان در مواجهه با برخی مقولات اقتصادی است و نواختن سرنا از سر گشاد آن است که امروز اگر ریا نباشد با تحلیل این موضوع سعی می‌کنیم آب رفته را به جوی برگردانیم. و اما تحلیل اکونومیک امروز...
حقیقت امر با این تعداد بنگاه که در کشور وجود دارد تقریباً هر ایرانی در بین اقوام، دوستان، آشنایان، همکاران، همسایگان و نزدیکان یک بنگاهدار آشنا دارد که در زمان انجام معاملات به بنگاه آشنای خودش مراجعه می‌کند. اما اگر می‌خواهیم از تمام ظرفیت بنگاه‌ها به احسن وجه استفاده کنیم باید هدف‌گذاری باید به گونه‌ای باشد که هر خانواده ایرانی یک بنگاه معاملات ملکی خانوادگی یا شخصی داشته باشد. این رویکرد علاوه بر کاهش روند رو به رشد بیکاری، تبیین پاتوق مورد وثوق خانواده‌ها، مکانی برای تصمیم‌سازی‌های خانوادگی و... باعث می‌شود تا در افراد در معاملات املاک‌شان خیال‌شان راحت باشد و دیگر خبری از غش در معامله یا زبانم لال تدلیس و اخذ کمیسیون بیشتر و دولا پهنا حساب کردن و این جور داستان‌ها نیست.
البته نه اینکه خیال کنید در همۀ بنگاه‌ها از این داستان‌های کذایی داریم؛ اما قبول کنیم هر جا خار هست، گل هم هست نه ببخشید هر جا گل هست، خار هم هست و ممکن است چند بنگاهی برای دریافت کمیسیون بیشتر نرخ غیر واقعی بدهند و قیمت املاک نجومی شوند.
با اتخاذ این رویکرد حکیمانه در بنگاه‌های معاملات ملکی خانوادگی افراد املاک‌شان را در محضر خانواده خودشان معامله می‌کنند و دریافت و پرداخت کمیسیون از این جیب به آن جیب است و کم و زیادش فرقی نمی‌کند. سایر مزایای بنگاه‌های معاملات ملکی خانوادگی را خودتان لیست کنید. بیل که به کمرتان نخورده است!

دیدگاه‌ها  

#1 علی 1402-05-09 08:03
بسیار عالی بیان کردید .متاسفانه اقتصاد ایران چه در بعد کوچک و چه در بعد کلان یک اقتصاد دلالی است همین اقتصاد دلالی جلوی پیشرفت اقتصادی ایران رو گرفته است.فرهنگ دلالی رو باید به طور کامل نابود کرد تا زندگی مردم ایران رونق بگیرد.
نقل قول کردن
#2 خرم آبادی 1402-05-09 09:14
ایران از زمان قاجار تا کنون با دلالی و خرید و فروش اداره شده چیزی که حداقل۳۰۰ سال در فرهنگ یک ملت باشه به این سادگی حذف نخواهد شد همین الان دولت کشور هم دلاله دلال ارز،دلال خودرو،دلال مسکن و... این وسط فقط افرادی مثل ما که از بچگی بهمون تاکید شد دلالی کار خوبی نیست و در درس اقتصاد یادمون دادن که حذف دلال و واسطه باعث رونق کشوره فریب خوردیم و نتیجه اش بی پولی و بیکاری در فضای دلالی کشوره
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا