یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

وحید حاج سعیدی: وجود جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متعدد در کشور باعث شده بسیاری وجود این مواهب طبیعی و جاذبه‌های گردشگری را برای جلب گردشگر کافی بدانند و از ضرورت برنامه‌ریزی در این حوزه غافلند.
بی تردید و اغراق جاذبه‌های طبیعی کشور نظیر دریا، رودخانه، کوه و جنگل، کویر در کنار جاذبه‌های تاریخی فراوان و غنی، کشور ما را به به یکی از مناطق قابل اعتنا در حوزه گردشگری بدل ساخته است. با این وجود نباید تنها به ویژگی گردشگر‌پذیر بودن و زیر ساخت‌های طبیعی و تاریخی موجود قناعت کرد و از برنامه‌ریزی در خصوص استفاده بهینه از این فرصت غافل شد.
در سال‌های گذشته به دلیل ترسیم نشدن یک برنامه مدون و عدم معرفی سایر جاذبه‌های گردشگری به گردشگران داخلی و خارجی، باعث شد تا همه ساله بیشترین تجمع گردشگر را در سواحل خزر مشاهده کنیم که بر علاوه شلوغی، ایجاد ترافیک در جاده‌های اصلی و آلودگی محیطی، شاهد تخریب اکوسیستم و ساخت و ساز‌های متعدد و بی‌رویه در حاشیه دریا و جنگل هستیم. بی‌شک معرفی ظرفیت‌های موجود کشور و ایجاد ظرفیت‌های جدید می‌تواند در توسعه پایدار گردشگری و طراحی مشاغل جدید مؤثر باشد.
ایجاد اشتغال پایدار، توزیع عادلانه منابع درآمدی به گونه‌ای که به جز هتلداران، صاحبان سوئیت و مغازه‌داران، سایر شهروندان نیز از مزایای اقتصادی حضور گردشگران بهره‌مند شوند، ایجاد تنوع در زمان‌بندی حضور گردشگران( نباید تنها به ایام نوروز و تابستان اکتفا کرد)، پیشگیری از تخریب محیط زیست، فروش محصولات خانگی و سنتی و... تنها بخشی از مزایای برنامه‌ریزی و آموزش شهروندان در حوزه گردشگری است.
بر همین اساس، مشاوران اقتصادی حوزه گردشگری می‌توانند با آموزش حضوری و مجازی و ارائه راهکار‌های علمی و عملی به ساکنان مناطق گردشگری به ویژه اهالی محترم روستا‌ها و مناطق‌ییلاقی، علاوه بر توسعه فرصت بوم گردی، زمینه فروش سوغات، صنایع دستی، غذا‌های سنتی و عرضه مستقیم محصولات روستایی را فراهم سازند.
یادگیری زبان خارجی، مرمت یا حفظ ساختار تاریخی خانه‌های قدیمی، احیا و استفاده از ظرفیت‌های بومی منطقه نظیر راه تنور سنتی و پختن نان محلی، چای دودی، انواع شیرینی و حلوا‌های سنتی، بافت پارچه، چادر، نمد و... نه تنها برای گردشگران خارجی بلکه برای گردشگران داخلی نیز جذاب هستند و مخاطبان و علاقه‌مندان خود را دارد.
شهرداران شهر‌ها و دهیاران روستا‌ها می‌توانند با هماهنگی و برنامه‌ریزی منسجم و همکاری اداره کل گردشگری و صنایع دستی و سایر دستگاه‌های متولی، فرصت حضور مشاوران اقتصادی، فرهنگی، ورزشی، غذایی و... را که در حوزه گردشگری فعال هستند، در مناطق شهری و روستایی فراهم کنند تا شهروندان با توجه به توانایی و ظرفیتی که دارند، از دانش این اساتید بهره‌مند شوند و گردشگری طبیعی، گردشگری ورزشی، گردشگری غذایی، گردشگری سلامت و سایر زیر شاخه‌های گردشگری در همه استان‌های به صورت علمی وارد فاز اجرا شوند. بپذیریم گردشگری یک علم است و برای بهره‌مندی از مزایای آن باید علمی و بر اساس اصول حرکت کنیم. با این رویکرد شاید بتوان حتی وعده‌های ایجاد چند میلیون شغل در کشور را نیز رنگ واقعیت بخشید.

دیدگاه‌ها  

#1 فرزاد 1402-02-30 11:52
به مطلب بسیار خوبی اشاره کردین، مثلا در همین استان خودمان جاذبه های گردشگری نظیر تنگه شیرز در شهرستان کوهدشت و یا دره خزینه در شهرستان پلدختر ...می تواند سیل عظیمی از دوستداران طبیعت و طبیعت گرد را از سراسر کشور به این مناطق گسیل دارد، ولی به دلیل ناتوانی تور های گردشگری و عدم آموزش این شرکت های گردشگری این اماکن اغلب از چشم گردشگران پنهان مانده، و اغلب گردشگران طبیعت گردی که به استان ما سفر میکنند فقط به آبشارهای این استان مراجعه میکنند
نقل قول کردن
#2 فرزاد 1402-02-30 11:57
در ادامه باید عرض شود که کمتر به مناطق یاد شده توجهی میشود...در این میان تور ها و یا شرکت ها و طبیعت گردهای این دو شهرستان که در بالا اشاره کردم هم در راستای معرفی این دو اثر طبیعی ناب گردشگری واقعا ضعیف عمل کرده اند...امید که با همکاری با میراث فرهنگی و گردشگری استان بتوانند این دو اثر طبیعی در استان را به سایر هموطنان و همچنین سراسر دنیا معرفی کنند و شاهد حضور گردشگران طبیعت گرد از سراسر جهان در استانمان لرستان باشیم.
نقل قول کردن
#3 رشنو 1402-02-30 12:06
نه مردم آموزش دیدند و نه رسانه‌ها آموزش می‌دهند و نه زیرساخت و امکانات هست الان آبشار بیشه حتی جا برای نشستن هم نیست و روشنایی ضعیفه و سرویس بهداشتی هم خیلی نامرتب و کثیف است
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا