یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

ادامه روند تخریب یکی دیگر از دیوار‌های پادگان ۰۷ در عصر چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ و انتشار تصاویر آن از دریچه دوربین تعدادی از فعالان رسانه‌ای در خرم‌آباد، بعد از وعده استاندار در روز‌های قبل مبنی بر ممنوعیت تخریب و واگذاری اراضی این محوطه تاریخی، حاکی از این واقعیت است که عزم ارتش برای تهاتر زمین‌های پادگان ۰۷ جدی است و اگر فعالان رسانه‌ای و مسئولان استان دیر بجنبند، چه‌بسا این مجموعه تاریخی از دست برود.



مشکل آنجاست که واگذاری اراضی پادگان توسط ارتش تمام روال قانونی خود را طی کرده و نهایی شده است؛ در عین حال که این قانون آشکارا در تقابل با منافع مردم این شهر و افکار عمومی است.
در تمام دنیا تصمیم‌های مهم و راهبردی که ممکن است باعث تهییج و یا خدشه‌دار شدن احساسات مردم شود را سنجیده، حساب‌شده و با لحاظ کردن همه جوانب می‌گیرند و در بیشتر موارد با افکارسنجی و دریافت نظر شهروندان تلاش می‌کنند درنهایت به بهترین تصمیم ممکن برسند.
در جریانات مربوط به ۰۷ قاطبه مردم و اکثریت قریب به‌اتفاق کنشگران فرهنگی و رسانه‌ای خرم‌آباد خواستار حفظ این میراث اجتماعی و فرهنگی هستند و موج رسانه‌ای که در روز‌های اخیر در این خصوص ایجاد شده در دهه‌های اخیر بی‌سابقه بوده است.
اما در این فقره گویا منافع تعدادی انگشت‌شمار، بر منافع اکثریت ارجحیت دارد و گوش شنوایی برای شنیدن صدای این مردم وجود ندارد و بناست این اوضاع آشفته و نگران‌کننده کماکان تداوم داشته باشد.
ماجرای ۰۷ سه ضلع دارد، ضلع اول میراث فرهنگی لرستان است که اخیراً در لاک خود فرو رفته و مدیرکل آن به دلایل نامعلوم سکوت اختیار کرده است.
ضلع دیگر این ماجرا شهرداری خرم‌آباد است که خوشبختانه شهردار این شهر هر چند دیر اما در این قضیه طرف مردم را گرفت و ضمن مخالفت صریح با تخریب پادگان تاریخی ۰۷ از آمادگی شهرداری برای خرید زمین‌های سهم ارتش در پادگان ۰۷ خبر داد.
و اما ضلع سوم قضایای مربوط به صفر هفت، ارتش است که کماکان پیگیر اجرای توافقات خود با پیمانکاران ساخت خانه‌های سازمانی در بیرجند است و همین موضوع به این نگرانی‌ها دامن ‌زده است.
به نظر می‌رسد پیشنهاد شهردار خرم‌آباد (خرید اراضی سهم ارتش ظرف یک تا دو ماه) که در گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگار آوای لرستان رونمایی کرد، منطقی، دست‌یافتنی و به نفع مردم و البته ارتش است؛ چرا که در صورت عملی شدن توافق ارتش با پیمانکاران مذکور، افکار عمومی به‌شدت آزرده خواهد شد و همان‌طور که شهردار خرم‌آباد تأکید کرده، ممکن است حتی به ایجاد تنش در شهر منجر شود.
با این تفاسیر تاکنون فرمانده قرارگاه عملیاتی لشگر ۸۴ لرستان که تابع دستورات مقامات مافوق است، واکنشی به پیشنهاد شهردار خرم‌آباد نشان نداده و ادامه تخریب دیوار‌های پادگان ۰۷ با وجود اعلام ممنوعیت آن از سوی استاندار، نشان می‌دهد که ارتش به دنبال عملی کردن توافق خود با پیمانکاران مربوطه تحت هر شرایطی است.
به همین دلیل مسئولان ارشد استان باید هم زمان رایزنی‌ها را در سطوح بالاتر و در تهران انجام دهند و برای حصول نتیجه مناسب، نمایندگان لرستان و خرم‌آباد در مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و نماینده ولی‌فقیه در استان هم در کنار سایر رجال دلسوز این شهر پیگیر این ماجرا باشند و از تمام ظرفیت‌ها برای حل مشکل ایجاد شده و تحقق مطالبه به‌حق مردم خرم‌آباد برای حفظ این اثر تاریخی استفاده کنند.
 شخصیت‌های حقیقی و حقوقی ذینفع در قضیه واگذاری پادگان ۰۷ در صورتی دست از تغییر کاربری اراضی آن برمی‌دارند که در کنار ارائه پیشنهاد‌های منصفانه به آن‌ها، احساس کنند اقدام‌شان باعث تحریک شهروندان خواهد شد و ممکن است تبعات اجتماعی و امنیتی در پی داشته باشد.
 
از سوی دیگر بعد از کنشگری رسانه‌ای با هدف متوقف کردن روند نابودی این اثر تاریخی، باید فعالان رسانه‌ای و مدنی در کنار انجمن‌های مردم‌نهاد و شهروندان متعهد و دغدغه‌مند وارد مرحله فعالیت مدنی و ابراز مخالفت علنی و البته مسالمت‌آمیز و قانونی، با تخریب و واگذاری این اراضی شوند.
همان طور که اشاره شد روند واگذاری زمین‌های این محوطه تاریخی متأسفانه تمام مراحل قانونی را طی کرده و حسب ظاهر اقدام غیرقانونی صورت نگرفته است؛ با این وجود در این قضایا سؤالی ذهنم را مشغول کرده و آن این است که اگر شبیه این ماجرا در سایر استان‌ها اتفاق می‌افتاد و قرار بود مجموعه‌ای با مساحت و اعتبار تاریخی ۰۷ در دل این شهر‌ها واگذار شود واکنش شهروندان آن‌ها چگونه بود؟ تاکنون به جواب قانع‌کننده‌ای در این خصوص نرسیده‌ام.
 
۱۹ خرداد ۱۴۰۱
مصطفی رباطی

دیدگاه‌ها  

#1 مهرداد 1401-03-19 12:14
این خرابه کجاش تاریخیه جز دتاساختمون نیمه ویرانه 80 سال پیش
نقل قول کردن
#2 رضا 1401-03-19 12:34
جناب محمودوند نمایند خرم‌آباد کجا تشریف دارن چرا سکوت کردن ؟
نقل قول کردن
#3 رضا 1401-03-19 14:33
به نقل از مهرداد:
این خرابه کجاش تاریخیه جز دتاساختمون نیمه ویرانه 80 سال پیش

دوست عزیز یکم تاریخ استان رو جستجو کن و مطالعه کن بعد یکم تاریخ جهان رو که بدونی بناهای تاریخی شناسنامه و شخصیت اون ملت هستن متاسفانه این دیدگاه چند دهه هست که باب شده بی توجهی به تاریخ کشور مگه ما طالبانیم یا داعش که با حقیقت تاریخ و بناهای تاریخی بجنگیم و نابودشون کنیم
نقل قول کردن
#4 محمد 1401-03-19 15:24
ایا اهمیت این موضوع که دغدعه اکثر شهروندان خرم اباد است اهمیتی به اندازه طرح صیانت برا اقای نماینده ندارد؟
نقل قول کردن
#5 چگنی 1401-03-19 18:41
به نقل از مهرداد:
این خرابه کجاش تاریخیه جز دتاساختمون نیمه ویرانه 80 سال پیش

ساختمانهاش تاریخیه. اون وسط پادگان هستند دور تا دورش میتونه بشه به بنایی شبیه نقش جهان اصفهان و وسطش هم موزه و تفرجگاه و بوستان و آب نما
نقل قول کردن
#6 دریکوند 1401-03-19 18:43
به نقل از مهرداد:
این خرابه کجاش تاریخیه جز دتاساختمون نیمه ویرانه 80 سال پیش

شما لابد خرم‌آبادی نیستی و تعصبی روی این شهر نداری بناهاش متعلق به قرن گذشته است یعنی سال 1300 خورشیدی و میتونه بازسازی بشه و تبدیل به موزه و هتل و رستوران بشه. 15 هکتاره و چرا نشه نقش جهان خرم‌آباد؟ چرا باید قطعه قطعه و تکه تکه بشه؟
نقل قول کردن
#7 بازگیر 1401-03-19 18:45
دلالها میخوان اونجارو قطعه بندی کنند و به خون ناحق بفروشند. زمین بزرگی در مرکز شهر تبدیل به خانه های زمخت سیمانی بشه. ولی تهران پادگان قلعه مرغی را تبدیل به یک مجموعه گردشگری و فرهنگی کرد
نقل قول کردن
#8 عزت فولادوند 1401-03-19 18:58
زمین پادگان ارتش در خرم‌آباد را میخواهند بفروشند و قطعه قطعه کنند تا برای پرسنل بیرجند خونه بسازند. خب مقام معظم رهبری گفتند این زندانها و پادگان های داخل شهر تبدیل به مراکز فرهنگی و آموزشی و تفریحی برای مردم شهرها شود اصلا قانون مجلس هم هست و من خواهش میکنم از امام جمعه و از فرماندار و استاندار و شهردار که پای کار بیایند و مثل پادگان قلعه مرغی تهران که با سفارش و تاکید رهبری به یک مجموعه سیاحتی و گردشگری و فرهنگی بدل شد این پادگان 07 هم تبدیل به مجموعه فرهنگی شود نه آپارتمان و مغازه و برج و سیمان :cry:
نقل قول کردن
#9 خورشیدوند 1401-03-20 09:37
چرا مدیرکل میراث فرهنگی هیچ اعتراضی ندارد؟ چرا میراث فرهنگی سکوت کرده؟
نقل قول کردن
#10 دانیال جایدری 1401-03-20 09:38
هم قانون مجلسه و هم دستور رهبر که پادگانهای داخل شهر باید تخلیه بشن و زمینشان باید به مراکزی گردشگری و فرهنگی و تفریحی تبدیل شود دکتر قالیباف با دستور رهبر زمین زندان قصر یا پادگان قلعه مرغی تهرانو تبدیل به منطقه‌ای گردشگری کرد حالا در قلب خرم‌آباد زمین را قطعه قطعه کردند و میخواهند بفروشند آیا این درسته؟؟؟
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا