یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

در جنگ جهانی دوم سربازان در مناطق جنگی با استفاده از کد با یکدیگر صحبت می‌کردند. چراکه آن‌ها نمی‌خواستند دشمنانشان از پیام‌های آن‌ها مطلع شوند. پیچیده‌ترین کدها را نیز آلمانی‌ها به کار می‌بردند. این کدها که «انیگما» نام داشت به‌شدت پیچیده و غیر قابل رمزگشایی بودند؛ اما یک انگلیسی که به نام «آلن تورینگ» که پدر هوش مصنوعی شناخته می‌شود با شکستن این کدها توانست جنگ را به چهار سال تقلیل دهد و جان میلیون‌ها نفر بی‌گناه را نجات دهد.
 
به نظر می‌رسد این روزها مردم ما هم با زبان رمزآلودی سخن می‌گویند که برخی مسئولان متوجه خواسته‌های آنان نمی‌شوند. وقتی مردم عادی که برای خرید یک خودروی بی‌کیفیت باید ابتدا در قرعه‌کشی شرکت کنند و بعد پول خودرو را تمام و کمال واریز کنند و چند ماه بعد خودروی‌شان را تحویل بگیرند، به تحویل خودروی فوری به نمایندگانشان اعتراض می‌کنند، عده‌ای آن را ریختن آب در آسیاب دشمن رمزگشایی می‌کنند! یا وقتی به توزیع 1500 دوز واکسن آنفولانزا بین نمایندگان اعتراض شد در حالی که هنوز دارو بین کادر درمان توزیع نشده بود، باز همین جماعت رمزشکن این اعتراض را فرار به جلو متهمان فساد اقتصادی و غبارآلود کردن فضا ترجمه کردند! در حالی هیچ کد یا انیگمایی در کار نیست و مردم کوچه و بازار این دست رفتارها را در شرایط اقتصادی نابسامان امروز، نمی‌پسندند و لب به اعتراض می‌گشایند. فقط همین...
 
البته این سخنان رازآلود تنها مختص مردم نیست و دولتمردان نیز به‌کرات از سخنان کدگذاری شده استفاده می‌کنند که رمزگشایی آن‌ها به‌مراتب از رمزگشایی سخنان مردم عادی دشوارتر و پیچیده‌تر است!
 
وقتی رئیس بانک مرکزی ایران اعلام می‌کند ۷۰ صادرکننده بدحساب که ارز را به کشور بازنگردانده‌اند، کارتن‌خواب هستند، این سؤال پیش می‌آید که آیا اساساً مسئول صدور کارت بازرگانی می‌دانسته کارتن چیست؟! کارتن‌خواب کیست؟! آیا در ادامه روند فرآیند صادرات نیاز به حضور افراد و ارائه مدرک و انطباق نیست و فقط نیم ساعت حضور یک کارتن‌خواب در اتاق بازرگانی و گرفتن کارت بازرگانی یک‌بارمصرف برای فنا دادن چند میلیارد دلار از بیت‌المال کافی است؟! ملت عادی نمی‌توانند از دفترچه بیمه خدمات درمانی یک نفر دیگر برای ویزیت شدن یا تهیه چهار قلم دارو استفاده کنند، آن‌وقت چطور یک نفر می‌تواند با کارت بازرگانی یک کارتن‌خواب میلیاردها دلار صادرات واردات انجام دهد؟! امروز برای ثبت‌نام دانش آموزان در برخی مدارس غیرانتفاعی یا رویت برخی واحدهای مسکونی در بالای شهر باید پرینت حساب بانکی ارائه کرد ولی به یک کارتن‌خواب کارت بازرگانی که سهل است، وام میلیاردی هم پرداخت می‌کنند!
 
یا در خصوص واردات غیرقانونی چند هزار خودرو اعلام شد با وجود بسته بودن سامانه ثبت سفارش، متأسفانه سایت وزارت صنعت هک شد و حدود ۵ هزار خودرو مدل‌بالا و گران‌قیمت وارد کشور شد که از این تعداد حدود ۴ هزار خودرو ترخیص و وارد بازار شده است و هزار خودرو همچنان در گمرک است. بعدها اعلام شد از روی آی پی سامانه در صدد پیدا کردن افرادی هستیم که اقدام به ثبت سفارش کرده‌اند! یعنی این سامانه ثبت سفارش ستون نام و نام خانوادگی، تلفن و آدرس ندارد و افراد بدون درج مشخصات ثبت سفارش می‌کنند؟! یا این سامانه گزینه ابطال ندارد که بتوان سفارش‌های غیرقانونی را لغو کرد؟! یعنی اگر خدای‌ناکرده سایت وزارت دادگستری هم هک شود و مجوز آزادی چند هزار زندانی صادر شود، چاره‌ای نیست و این زندانی‌ها باید آزاد شوند؟! یا اگر سایت بانکی هک شود و هکر، وام‌های میلیاردی را تبدیل به سپرده یک‌ساله کند، باز هم بانک از داده‌های سامانه تمکین می‌کند و ماه‌به‌ماه سود به‌حساب وام‌گیرندگان واریز می‌کند؟!
ای‌کاش آلن تورینگ زنده بود و می‌توانست با رمزگشایی از این دست سخنان و عبارات، دستکم بخشی از دغدغه‌های ذهنی ما را کاهش می‌داد. البته اگر موفق به رمزگشایی می‌شد!
 
 







به قلم: وحید حاج سعیدی

توجه: هرگونه استفاده از مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده، نشانه‌ی احترام شما به تلاش فرهنگی آن‌ها است.


 

دیدگاه‌ها  

#1 جابر 1399-08-16 14:40
احسنت
نقل قول کردن
#2 علی 1399-08-16 15:34
جناب حاج سعیدی عزیز قلم و نوشته های شما واقعا پرمغز و عالی هستند و ای کاش مسوولین میخوندن و قبل از سیل خانمان برانداز ناامیدی کاری برای وضعیت موجود میکردن
نقل قول کردن
#3 لرستان 1399-08-16 21:25
درود بر شما.
واقعا دست مریزاد
نقل قول کردن
#4 لرستان 1399-08-16 22:07
نوشته های شما در بالاترین سطح هستن.
پاینده باشید
نقل قول کردن
#5 علیرضا 1399-08-17 11:00
دورود به جناب آقای حاج سعیدی
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا