یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

 مروری بر آنچه بیکاری، تورم و در نهایت صدرنشینی فلاکت لرستان را در کشور رقم زده است، موضوع یادداشت محمد جواد خیرآبادی کارشناس مسائل اقتصادی است.
 بر اساس آمارهایی که در اردیبهشت ماه امسال اعلام شد استان لرستان با نرخ فلاکت ۵۳.۸ درصدی، صدرنشین فلاکت در کشور شد به‌طوری‌که نرخ بیکاری معادل ۱۶٫۸ درصد و نرخ تورمی معادل ۳۷ درصد داشته است که این نرخ بیانگر وضعیت معیشت و زندگی مردم استان است.
 
 اما چرا استان لرستان باوجود ظرفیت‌های عظیم در بخش کشاورزی، دامداری، گردشگری، منابع طبیعی، سنگ، معدن و ... به چنین وضعیتی گرفتار شده است؟ چرا با وجود منابع اشتغالزایی بالا، اما لرستان همواره جز سه استان با نرخ بالای بیکاری در کشور محسوب می‌شود؟
 
 در رقم خوردن این وضعیت چندین مسئله نقش محوری دارند:
 
 ۱. برخی مدیران ضعیف و ناکارآمد
 متاسفانه طی سالهای اخیر برخی انتصابات مدیران در استان بر اساس روابط و حزبی شکل گرفته و شاخصه تخصص و شایستگی نقش خیلی کمرنگی در انتصابات داشته است که این امر سبب شده مدیران ضعیف و بدون تخصص و تجربه نتوانند برای حل بحران اقتصادی در استان کار خاصی انجام دهند.
 
 ۲. نشناختن ظرفیت‌های استان
 استان لرستان دارای ظرفیت‌های بسیار بالا در بخش‌های گردشگری، کشاورزی،  دامداری، سنگ و ... است که متأسفانه به دلیل عدم شناخت دقیق مسئولان، از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده به طوری‌که اگر روی این مسئله تمرکز و سرمایه‌گذاری شود بخش عمده‌ای از بحران بیکاری استان برطرف می‌شود.
 
 ۳. سهم پایین لرستان از بودجه عمرانی کشور
 سهم استان لرستان از بودجه عمرانی کشور کمتر از یک درصد است که با این بودجه حتی در صورت تخصیص، گره گشا بحران بیکاری استان نیست.
 
 ۴. تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی لرستان
 بیش از ۷۰ درصد از واحدهای تولیدی و صنعتی استان تعطیل و بدون استفاده هستند که مشکل عمده آنها بحث سرمایه در گردش است.
 
 ۵. پروژه‌های نیمه تمام
 بیش از دو هزار و ۲۰۰ پروژه نیمه تمام در لرستان وجود دارد که برای تکمیل آنها نیاز به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است. این در حالیست که اعتبار سالانه لرستان کمتر از ۹۰۰ میلیارد تومان است و میزان اعتبار تخصیص یافته به ۵۰۰ میلیارد تومان هم نمی‌رسد.
 
 ۶. خروج روان آب‌ها
 سالانه بیش از ۱۳ میلیارد متر مکعب روان آب از استان خارج می‌شود در حالی که بخش عمده‌ای از زمین‌های کشاورزی استان هنوز دیم است و این آب بدون استفاده از دست می‌رود.
 
 ۷. اراضی کشاورزی بدون آب
 استان لرستان دارای حدود ۸۰۰ هزار متر مکعب اراضی کشاورزی است که فقط ۲۵ درصد آن آبی بوده و مابقی دیم است که با وجود ظرفیت آب و هوایی مناسب و خاک حاصلخیز، عملا فایده آنچنانی برای استان ندارد.
 
 ۸. عقب ماندگی در زیرساخت‌ها
 زیرساخت‌ها در استان نسبت به استان‌های بزرگ و کلان شهرها حداقل ۳۰ سال عقب است یعنی در استان هنوز در بحث راه و جاده، امکانات بهداشتی، ورزشی، فرهنگی، فرودگاه، راه آهن و...  در ابتدایی‌ترین مراحل قرار دارد.
 
 ۹. بخش خصوصی ضعیف
 در استان عملا بخش خصوصی قوی و کارآمدی وجود ندارد و برخی سرمایه گذارهای خرد هم که به استان ورود می‌کنند بعد از گذشت مدتی، استان را ترک می کنند و سرمایه گذارهای بزرگ و کلان در استان سرمایه گذاری نمی‌کنند.
 
 ۱۰. خام فروشی و نبود صنایع تبدیلی
 متاسفانه در استان صنایع تبدیلی وجود ندارد و بخش عمده سنگ استان به صورت خام صادر می‌شود، همچنین در بخش کشاورزی صنایع تبدیلی وجود ندارد و محصولات بدون تبدیل به محصولات مرتبط، صادر می‌شود.
 
 این تنها بخشی از مشکلات پیش روی اقتصاد استان لرستان و دلایل رتبه نخست استان در فلاکت است که بدون برطرف کردن این چالش‌ها، نمی‌توان انتظار گشایشی در بحران بیکاری و رفع مشکلات اقتصادی مردم  داشت. این در حالیست که رفع بخش عمده‌ای از این مشکلات، در یک بازه زمانی چند ساله، شدنی و نیازمند توجه ویژه دولت‌ است.
 

دیدگاه‌ها  

#1 کاسیت 1399-03-01 22:36
همه این موارد بالا در رده دوم است.لرستان از لحاظ مردم سالاری مدنیت ضعیف است.اول اینرا درست کنیدکه پایه واساس موارد بالا است.لرستان مرکز یکی از ۴ قومیت اصلی ایران است وبدون شک نگاه قومیتی وجود دارد که باید طبق قوانین جدید قومیت لرها را دربا شرایط جدید تقویت کنید..
نقل قول کردن
#2 خیر الهی 1399-03-01 22:40
با سلام لازم است از نمایندگان لرستان و استاندار محترم بپرسیم از طرفی شما انتصاباتی در مدیران ... داشته اید و از طرفی امار و ارقام حکایت از این دارد که حاصل کار مدیران کل باعث شده لرستان به ضعیف ترین استان کشور تبدیل شود آیا زمان تجدید نطر در انتصابات یا راه چارهنرسیده است ؟؟؟؟ چرا باید انتصابات بر اساس تخصص و رعایت اصل شایسته سالاری صورت نگیرد ؟؟؟ از پایگاه محترم یافته هم انتطار میرود مطالبات مردم را از استاندار محترم پیگیری نمایند .
نقل قول کردن
#3 جمشید 1399-03-01 22:49
و البته لطف مردم و نماینده های شریف شهرستان های لرستان به هم
بخصوص مرکز استان
که خیلی تاثیر داشته و داره
مثل تذکر اقای بروجردی به وزیر ورزش در مورد افتتاح یک سالن در دهکده المپیک
یا مخالف نماینده پلدختر با ساخت سد معشوره کوهدشت
و هزاران مورد دیگه که به لرستان ظلم شده
و فعلا هم بافاصله زیاد از بقیه استانها صدرنشین هست :-* :-* :-* :-* :-*
نقل قول کردن
#4 اکبر-ظ 1399-03-02 08:06
چون عده ایی دوست ندارند استانهایی مثل ما {مخصوصا استان لرستان و مرکز ان}پیشرفت کند که البته همان افراد مسئولیت های کلیدی مهم را در اختیار دارند و در طول زمان فقط پست هایشان تغییر کرده اما سیاست هایشان خیر.درد بی براری و بی کسیه.
نقل قول کردن
#5 فرزاد 1399-03-02 08:34
با سلام
سپاس از تحلیل زیبائی که فرمودین و موارد عمده رو به ریز بیان کردین ،بحث زیرساخت های ضعیف نقش عمده ای در این موضوع داره ،این استان با جمعیتی حدود 2 میلیون نفر فاقد یه فرودگاه مناسبه، مرکز استان دوتا هتل درست وحسابی نداره ،در صورتی که ما شاهراه ارتباطی شمال-جنوب کشور هستیم ، متاسفانه مطالبه گری مردم ما هم بسیار ناقصه و یه جورائی به کمتر از چیزی که حقمونه راضی هستیم، مدیران نالایق هم که دیگه هیچ....تا زمانی که منافع جمع رو به منافع شخصی مون ارجح ندونستیم وضع همینه...
نقل قول کردن
#6 خرم ابادی 1399-03-02 10:00
بخاطر اینه که تمام مدیرای کم تجربه و غیر نامی میفرستن برا استان ما بعد که پخته شدن میرن کارایشونو جایی دیگه نشون میدن، امثال خادمی استاندار و...
نقل قول کردن
#7 خرم ابادی 1399-03-02 10:03
چون مرکز استان که در الویت میباشد مدیران قوی ندارد، هر نماینده مجلسی م میره بهارستان اولین کارش اینه که چنتا معاون اجباری میکنه تو پاچه مدیر کل بعد مدیرکلی که خودش معاونشو انتخاب نکنه چجوری میخواد کارایی داشته باشه؟؟؟؟
نقل قول کردن
#8 خانم ابراهیمی 1399-03-02 10:03
8) علت هم مشکل مردم هم مسئولین
نقل قول کردن
#9 بالاگریوه 1399-03-02 10:04
ما خرم اباد بین شمال شهر وجنوب شهر هنوز به توافق نرسیدیم بعد شما میخوای مشکل استان پیدا کنی؟؟؟ عجب
نقل قول کردن
#10 بهاروند 1399-03-02 10:10
مواد خام سنگ ها رو دارن از لرستان مفت مفت میبرن میبرن اصفهان، خودش آب برا زمینای دیم کشاورزیش نداره بعد آب مفت مفت میدن به قم، ما شهرهای استان جنگمون میوفته برا پتروشیمی بعد میره تو اراک اجرا میشه... بعد تو داری دنبال اشتغال زایی میگردی
نقل قول کردن
#11 حسین پور 1399-03-02 12:10
چون مردمش طایفه گرا و شایسته سالاری در استان وجود ندارد!!
نقل قول کردن
#12 احمد 1399-03-03 16:49
ما آزموده‌ایم در این شهر بخت خویش.
بیرون کشید باید از این ورطه رخت خویش.
نقل قول کردن
#13 تحلیلگر تاریخ 1399-03-04 21:49
یک قانون طبیعی در جهان و درون انسانها وجود داردکه هرچیزی که موفق باشدآدمها به آن علاقه مندمی شوند.وبرعکسش هم وجوددارد.۱-من لرهستم ۲-من لرنیستم.دهه های گذشته همه ۱ بودنداماسالهای اخیرودیدن آمارفلاکت۱۳۹۹ داره میشه۲.کارشون رو بلدن..خودتان تصورکنیدزمان کوروش کبیر،کریم خان،یوتاب،فیروز ،رئیسعلی،بی بی مریم،اسعد،و..چق در۱ بوده.تازه کشورهای دیگه هم میومدن میگفتن ما لریم.(این واقعیت تاریخه).
نقل قول کردن
#14 رشنو 1399-03-04 22:14
مدیران و مسئولان اداری لُرستان نگاه ملی ندارند و درگیر طایفه‌گرایی هستند لذا نمیتوانند بصورت جهادی کار کنند و مطالبه گری کنند
نقل قول کردن
#15 زنده باد لرستان به لری 1399-03-05 22:26
جواب این آماردو جمله است اول در خارج ازلرستان که تبعیض می کنند دوم داخل لرستان متاسفانه طایفه گری و نبود شایسته سالاری است.زنده باد لرستان به لری
نقل قول کردن
#16 خرم و آباد کاسیت 1399-03-11 01:30
به دشمنان می گوییم اگر لرستان از این فلاکت هم بدتر هم باشد نه از لر دست می کشیم و نه از لرستان.
نقل قول کردن
#17 بهزاد 1399-03-14 18:48
صدها ساله که ما درگیر جنگ حیدری نعمتی هستیم .طالفه گرایی و باندبازی ریشه لرستانو سوزونده .
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا