یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

پرورش و ایجاد اعتماد متقابل در بین زن و شوهر از اهمیت بالایی برخوردار است که باید در این زمینه زوجین تلاش کنند تا زندگی‌شان در معرض نابودی قرار نگیرد.
بوق ممتد تلفنی که بی‌جواب می‌ماند…، تأخیری چندساعتی در رسیدن به خانه از محل کار…، صدای نا‌شناسی پشت تلفن و…، همین‌ها کافی است تا با یک تلنگری ساده شروع یک دعوای تمام‌عیار زناشویی باشد.
مشکلات درست در همین لحظه شروع می‌شود و با همین تلفن بی‌جواب ساده، ممکن است همسرتان اعتماد چند ساله‌اش را به شما از دست بدهد اما اگر کمی به گذشته بر‌گردید و نگاهی به اصول اعتمادسازی در زندگی مشترک بیندازید، می‌بینید که همه‌چیز از اینجا شروع نشده است.
ممکن است همه رفتارهایی که پیش از این به‌نظرتان ساده و بی‌اهمیت می‌رسیدند، امروز به جان زندگی‌تان افتاده باشند و از همسر آرام و منطقی شما، فردی شکاک ساخته باشد.
حال بر اساس این نکته که همیشه گفته می‌شود، پیشگیری بهتر از درمان است، اگر دوست ندارید چند ماه یا چند سال دیگر این رفتار را تجربه کنید، بهتر است قانون‌های اعتماد به یکدیگر را بشناسید و برای عملی کردن آن و ریشه‌کن کردن سایه شک در زندگی مشترک‌تان دست به کار شوید.
 
نكاتي كه مي‌تواند در تقويت اعتماد متقابل زوجين موثر باشد:
 
وعده‌های کوچک را جدی بگیرید
برای این کـه همسرتان به شما اعتماد داشته باشد نباید کار خارق‌العاده‌ای انجام دهید. نخستین و مهم‌ترین قدم این است که همیشه و در همه‌جا، حتی مواردی که به نظرتان کوچک و بی‌اهمیت می‌رسد، قابل‌اعتماد باشید، حتی اگر هیچ‌وقت پیمان‌شکنی بزرگی نکنید و همیشه با همسرتان صادق باشید، جدی نگرفتن این موارد کوچک می‌تواند بیش از هر چیز دیگری اعتماد او نسبت به شما را از بین ببرد.
 یادتان نرود، از خرید میوه تا برنامه‌ریزی سفر یا تعهدهای بزرگ‌تر و جدی‌تر زندگی، هر چیزی را که به همسرتان وعده می‌دهید باید عملی کنید.
لازم نیست حتی به خواسته‌های غیرمنطقی که او مطرح می‌کند جواب مثبت دهید. سعی کنید تنها چیزهایی را بپذیرید که توان انجام دادن آن را دارید و هرگز برای دل خوش کردن و شاد کردن همسرتان، قولی ندهید که نمی‌توانید انجام دهید.
 
رازهای همسرتان را فاش نکنید
اعتماد همسرتان را از دست ندهید و راز‌هایش را به یک موضوع عمومی تبدیل نکنید، برای سرپیچی از این اصل هیچ استثنایی وجود ندارد و شما نمی‌توانید به بهانه عصبانیت یا دعواهای زناشویی، رازهای همسرتان را فاش کنید، این یک اصل تغییر ناپذیر است که اعتمادی که از بین می‌رود، به همین سادگی‌ها تجدید نمی‌شود.
 
توازن داشته باشید
در نظر گرفتن منافع خود و بی‌توجهی به خواست طرف مقابل و آنچه به نفع رابطه شماست، خیلی زود اعتماد همسرتان را از بین خواهد برد.
اگر برای ساختن یک اعتماد همیشگی جدی هستید، پس این نکته را هم نادیده نگیرید. سعی کنید در زمان انتخاب و تصمیم‌گیری، چیزی را انتخاب کنید که به نفع همسرتان و زندگی مشترک‌تان باشد.
مسلم است که همیشه نباید منافع خودتان را نادیده بگیرید و خواسته‌های خودتان را قربانی این اعتماد‌سازی کنید.
شما باید بتوانید توازنی میان این دو ایجاد کنید. منظور از توازن این نیست که یک بار همه چیز به نفع شما و یک بار همه چیز به نفع همسرتان باشد بلکه شما باید در مجموع تصمیماتی را بگیرید که به صلاح هر دو شما و زندگی مشترک‌تان باشد.
 
برای با هم بودن وقت بگذارید
 گرفتاری یا خستگی را بهانه نکنید. در مورد موضوعات ساده روزمره با هم گفت‌و‌گو کنید، اینکه شما نقش پررنگی در زندگی روزانه هم بازی کنید، یکی از اصول مهم برای ساختن اعتماد است. حضور مداوم شما به همسرتان این حس را می‌دهد که از همه لحظات زندگی شما با خبر بوده و برهمه چیز مسلط است
 
عذر خواهی کنید، تکرار نکنید
هنگامی که اشتباهی از شما سر می‌زند عذرخواهی کنید. هیچ چیز بیشتر از اشتباهات شما نمی‌تواند اعتماد همسرتان را از بین ببرد. از گفتن این جمله نترسید و به خاطر غرورتان همه چیز را خراب نکنید. البته مهم‌تر از این عذر خواهی اولیه، نشان دادن حس پشیمانی در رفتارهای شماست.
اگر با همسرتان بلند حرف زده‌اید یا اینکه رفتاری کرده‌اید که او را آزار داده، تکرار آن اتفاق می‌تواند همه چیز را بد‌تر کند و باعث شود که همسرتان ارزشی برای این عذر خواهی‌های کلامی هم قائل نشود.
 
برای اعتماد سرمایه گذاری کنید
هر فرد در یک رابطه، به یک سرمایه گذاری برای ایجاد اعتماد در رابطه نیاز دارد. سعی نکنید مدام از همسرتان انتظار داشته باشید، او را کنترل کنید و بالای زندگی مشترک‌تان بایستید و همه چیز را کنترل کنید. در زندگی مشترک‌تان موقعیتی برابر با همسرتان برقرار کنید و به او اطمینان دهید که خواسته‌ها و انتظاراتش به اندازه خواسته‌های شما اهمیت دارد.
 
از متخصص کمک بگیرید
اگر شما برای ساختن اعتماد در زندگی مشترک‌تان هر راهی را رفته‌اید و به تمامی موارد گفته‌شده هم توجه کرده‌اید اما پاسخی نگرفته‌اید، باید راه دیگری را بروید، درصورتی که همسر شما با مشکل جدی در اعتماد کردن به اطرافیان‌اش و به ویژه شما رو به روست، بدانید که واکنش‌های شما یا تلاش برای متعهد بودن و جلب اعتمادش موثر نخواهد بود.
اگر شما واقعا نسبت به رفتار‌هایتان و کارنامه اعمال‌تان در این زندگی اعتماد دارید اما همسرتان باز هم نمی‌تواند به شما اعتماد کند، بهتر است برای نجات زندگیتان از یک متخصص کمک بگیرید.

پدید آورنده مطلب: مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی لرستان
 
 

 

دیدگاه‌ها  

#1 Mnz 1398-10-11 12:36
بسیار عالی و مفید
سپاس
نقل قول کردن
#2 مریم 1398-10-11 13:51
باسلام وخسته نباشید خدمت خبرگزاری یافته
بابت مقاله مفیدتون متشکرم چه خوبه که همچین موضوعاتی هم در خبرشما گنجنده میشود. واقعا مفید بود
نقل قول کردن
#3 شهروند 1398-10-11 14:35
برای فرهنگ سازی در سطح خانواده‌ها به این مطالب و انتشارشون بسیار نیاز داریم. سپاس
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا