یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

1- در مورد انتخابات مجلس در خرم‌آباد چند باور فراگیر وجود دارد:
باور اول: «در خرم‌آباد نتیجه‌ی انتخابات تا هفته‌ی پایانی و روزهای پایانی تبلیغات مشخص نمی‌شود و موج روانی تبلیغات به طرف هر کسی رو کند، او پیروز انتخابات است.»
باور دوم: «در خرم‌آباد، نمایندگانِ مجلس یک‌بار مصرف هستند.»
باور سوم: «هر کسی برای برنده شدن باید دو یا چند بار کاندیدا شود» البته این مورد استثناهایی هم دارد.
باور چهارم: «طوایف (رأي طايفه‌اي) در تعیین نتیجه انتخابات نقش تعیین کننده دارند.»
باور پنجم: «مردم در خرم‌آباد به زنان رأی نمی‌دهند.»
البته برخی از این گزاره‌ها را می‌توان با بررسی تاریخچه‌ی انتخابات این شهر تصدیق نمود و برخی دیگر از گزاره‌ها برداشت افراد از نتایج انتخابات در دوره‌های گذشته است.

2- در میان 87 کاندیدای این دوره ـ جدای از این که چند نفرشان تأیید صلاحیت نهایی می‌شوند ـ گزینه‌های گوناگونی وجود دارد؛ هم از میان نمایندگان فعلی و نمایندگان ادوار کسانی در رقابت‌ها حاضر هستند، هم در میان کاندیداها افرادی وجود دارند که در دوره‌های قبل چندین بار کاندیدا شده‌اند، هم افراد متعددی از طوایف مختلف کاندیدا شده‌اند و هم از میان زنان، افرادی در میدان رقابت حاضر هستند.

3- با فرض صحتِ باورهای پیش‌گفته و با تقاطع دادن این باورها با کاندیداهای حاضر در میدان، می‌توان به چند برداشت رسید؛
بررسي برخي باورهاي انتخاباتي مجلس در خرم‌آباد: از يك بار مصرف بودن نمايندگان تا عدم اعتقاد به نماينده زنبرداشت اول: هنوز تا روزهای پایانی تبلیغات زمان زیادی مانده است، موج تبلیغاتی به کسی روی نکرده و نتیجه به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نیست. بنابراین در این مقطع زمانی، کسی نمی‌تواند برنده یا برندگان این رقابت دشوار را تخمین بزند!
برداشت دوم: کاندیداهای مجلس دیده، شامل اصل «نماینده‌ی یک‌بار مصرف» می‌شوند و مورد اقبال مردم قرار نمی‌گیرند.
برداشت سوم: افراد متعددی از میان کاندیداها برای چندمین بار است که در عرصه انتخابات حضور می‌یابند و می‌توان آن‌ها را کاندیدای ادوار نامید که هر کدام از آن‌ها شانس برنده شدن را دارند.
برداشت چهارم: از میان طوایف مختلف افراد متعددی از هر طایفه کاندیدا شده‌اند و اگر هر طایفه بر روی یک یا دو کاندیدا به اجماع برسد احتمال تأثیر رأی طایفه‌ای بر نتیجه‌ی انتخابات بالاست.
برداشت پنجم: از میان زنان، تعدادی کاندیدا شده‌اند که بنا به باورهای پیش‌گفته، مردم خرم‌آباد به آن‌ها رأی در حد برنده شدن نمی‌دهند. اگر چه برخی از آن‌ها کاندیدای ادوار هم هستند.

4- این برداشت‌ها حاصل تقاطع دادن باورهایِ فراگیرِ پیش‌گفته و کاندیداهای حاضر در صحنه هستند. در ادامه هر کدام از این برداشت‌ها را مورد تحلیل قرار می‌دهیم.
 
تحلیل برداشت اول؛ موج تبلیغاتی
هنوز نمی‌توان در مورد این گزاره به طور قطعی نظر داد، اما در این رابطه دو نکته قابل بررسی است: اول این که به نظر می‌رسد مردم خرم‌آباد نسبت به گذشته نگاهی کاربردی‌تر و تحلیلی‌تر به انتخابات دارند و بعید است این بار با توجه به موج تبلیغاتی به کاندیدایی رأی بدهند.
 نکته‌‌ی دوم این که موج‌های روانی تبلیغاتی و موج‌سواری کاندیداها معمولا در برهه‌هایی از زمان ایجاد شده است که دولت‌ها دوره‌ی دوم خود را می‌گذرانده‌اند و در آستانه‌ی تغییرِ دولت‌ها چنین موج‌هایی ایجاد شده است. بنابراین به نظر می‌ رسد در این دوره شاهد ایجاد چنین موج‌هایی نباشیم.

تحلیل برداشت دوم؛ نمایندگان یک‌بار مصرف
با توجه به انتقادهایی که نسبت به وضعیت موجود اقتصادی و خصوصاً مبحث اشتغال جوانان در افواه وجود دارد و نیز با توجه به عدم حضور یکی از نمایندگان فعلی در صحنه‌ی انتخابات این حوزه‌ی انتخابیه، مردم نسبت به انتخاب‌های پیشین خود سرخورده‌اند و به نظر می‌رسد برداشت دوم یعنی «یک‌بار مصرف بودن» به احتمال زياد باز هم تحقق پیدا کند و مردم همچنان در انتظار فرشته نجاتي در مجلس هستند كه بتواند دردهاي اساسي حوزه‌ي انتخابيه آنان از قبيل بيكاري جوانان را به صورت ملموس تسكين بخشد.

تحلیل برداشت سوم؛ رأی به کاندیداهای ادوار
این سابقه وجود دارد که مردم از میان کاندیداهای ادوار یا کاندیداهای حرفه‌ای در دوره‌هایی به کسانی رأی داده‌اند، اما این که آیا این رأی صرفاً به واسطه‌ی حضور مکرر در انتخابات بوده یا مؤلفه‌هایی مثل رأی طایفه‌ای یا رأی سیاسی هم در این رأی دادن مؤثر بوده است، درخور بررسی مي‌باشد. به نظر می‌رسد مردم دیگر با این دیدگاه و از سرِ دلسوزی به کاندیداهای حرفه‌ای رأی ندهند.

تحلیل برداشت چهارم؛رأی طایفه‌ای
بررسی نتایج انتخابات دوره‌های گذشته به ما می‌گوید که رأی طایفه‌ای در دوره‌های مختلف بر نتیجه‌ی انتخابات لرستان تأثیر‌گذار بوده است، اما این رأی نه به تنهایی، بلکه در کنار مؤلفه‌های دیگر مانند وجود کاندیدای واحد از هر طایفه، شرایط سیاسی کشور در برهه‌های مختلف، موج‌های تبلیغاتی در دوره‌های دوم دولت‌ها و ... توانسته افرادی را به مجلس بفرستد.
در حالی که در این دوره از انتخابات که دولت دوره‌ی چهارساله‌ی اولش را می‌گذراند و احتمال ایجاد موج تبلیغاتی ضعیف است و نیز با توجه به تعدد و تکثر کاندیداها از هر طایفه و احتمال ضعیف مبنی بر اجماع هر طایفه بر روی یک یا دو کاندیدا، میزان تأثیر رأی طایفه‌ای بر نتیجه‌ی انتخابات ضعیف‌تر از دوره‌های گذشته خواهد بود.

تحلیل برداشت پنجم؛ رأی زنان
با وجود این که بیش از 50 درصد آراء (حدود 52 درصد واجدين شرايط) مربوط به زنان است و در عین حال مشارکت زنان در انتخابات بیش از مردان است، هیچ زنی تا کنون در لرستان و بالتبع در خرم‌آباد نماینده‌ی مجلس نشده است.
حال پرسش این است که آیا در این دوره نیز زنان مورد اقبال مردم قرار نخواهند گرفت؟
این گزاره که «در لرستان مردم به زنان رأی نمی‌دهند» در دوره‌ی گذشته در حوزه انتخابیه‌ی بروجرد در آستانه‌ی شکسته شدن بود اما تحقق نیافت و هنوز هم هیچ زنی از این استان بر کرسی مجلس تکیه نزده است. میزان آراء کاندیداهای زن در دور گذشته به ما می‌گوید که پایه‌ی این باور سست شده و مردم خصوصاً جوانان و زنان آماده‌ی اقبال به کاندیداهای زن هستند. عضويت زنان در شوراهاي اسلامي شهرهاي لرستان مؤيد اين مطلب است.
 ارسال کننده:
علی‌رضا  رباطی
 

دیدگاه‌ها  

#1 ,ولی نژادیان 1394-10-20 10:48
باسلام وسپاس ازتحلیل آقای رباطی درخصوص رای زنان این موردفقط درلرستان صدق نمی کندبه نظرمی رسددرسطح کلان جامعه این فرصت فراهم نشده است که زنان موجودیت خودرادرسطوح بالا نشان دهندودرسایه دولت تدبیروامیدوباتو جه به شعارهای انتخاباتی دکترروحانی این زمینه فراهم شده است انتظارمی رودکاندایای زنان باارایه برنامه های خاص آرا مردم رابه نفع خود جلب نماید
نقل قول کردن
#2 حجت 1394-10-20 13:02
به نظر بنده تنها راه نجات اين شهر تكرار نماينده ميباشد چون ديگر با زير و بم مجلس آشتايى كامل دارد و ميداند درد مردم چه ميباشد واگر شخص جديدى برود تا با امور مجلس آشنا شود باز هم حداقل دو سال طول ميكشد و ممكن است نتواند كارى از پيش ببرد پس بهتر است با تكرار يكى از نمايندگان لااقل يه نماينده حرفه اى در مجلس داشته باشيم و انشاله هم نفر دوم را از روى لياقت انتخاب كنيم نه حزب و طايفه ، تكرار نماينده يعى قدرت بيشتر دادن به وزنه شدن نماينده در مجلس مثل نمايندگان تهران و اصفهان و تبريز و... كه با تكرار قدرت گرفته اند
نقل قول کردن
#3 واقع بین 1394-10-20 13:26
آیا نمایندگان پیشین ما در خرم آباد صرف نظر از از دیدگاه سیاسی انها چهره‌های شاخص ملی بوده اند؟ قطعا نه. فارغ التحصیل حقوق وآشنا به قانونگذاری بوده اند؟ نه. کار انها صرفا جابجا کردن چند مدیر کل بوده. پس این که مردم خرم آباد به نمایندگان پیشین رای نمیدهند غیر منطقی نیست.و فرض کنیم غیر منطقی هم باشد ولی واقعیت دارد پس نمایندگان پیشین باید کنار بکشند و اگر دلسوز شهر هستند با دانستن این واقعیت راه را برای همفکر خود باز کنند و صادقانه تجربیات چهار سال نمایندگی را در اختیار وی قرار دهد.
بحث زنان یک مشکل کشوری است که خود زنان هم نقش دارند. به طایفه متعلق بودن هم یک واقعیت است که میتوان تحصیل کردگانی از انها انتخاب کرده و استفاده مثبت از این قضیه کرد. با موج هفته اخر در خرم آباد نوافق نیستم چون نداشته ایم موج چند ماهه داریم که تلفیقی از ملاکهای بالاست. شخصا معتقدم باید به کاندیدایی رای داد که اولا همسو با دولت باشد و دوما اقبال عمومی برای رای آوردن داشته باشد
نقل قول کردن
#4 همشهری 1394-10-20 13:32
به نقل از حجت:
به نظر بنده تنها راه نجات اين شهر تكرار نماينده ميباشد چون ديگر با زير و بم مجلس آشتايى كامل دارد و ميداند درد مردم چه ميباشد واگر شخص جديدى برود تا با امور مجلس آشنا شود باز هم حداقل دو سال طول ميكشد و ممكن است نتواند كارى از پيش ببرد پس بهتر است با تكرار يكى از نمايندگان لااقل يه نماينده حرفه اى در مجلس داشته باشيم و انشاله هم نفر دوم را از روى لياقت انتخاب كنيم نه حزب و طايفه ، تكرار نماينده يعى قدرت بيشتر دادن به وزنه شدن نماينده در مجلس مثل نمايندگان تهران و اصفهان و تبريز و... كه با تكرار قدرت گرفته اند

مثلا قبلیا چه گلی به سرمون زدن که دوباره بفرستیمشون هیییی...
نقل قول کردن
#5 محمد دولتشاه 1394-10-20 14:33
تشکر بابت تحلیل خوبی که ارائه شده است. مردم آماده اند بعد از نه دوره، زنان را هم بیازمایند. به نظر من پدیده انتخابات این دوره از میان زنان خواهد بود.
نقل قول کردن
#6 اگاه 1394-10-20 14:41
فرق نمی کند چه کسی می خواهد نماینده شود از کدام طایفه است فقط به کسی رای دهیم که وجاهت نماینده شدن را دارا باشد
دیگر گذشت ان دوران که با شعارهای فریبنده که من اگر نماینده شوم چوب در استین فلان وزیر وووو می کنم
بنده شخصا در سطوح وزارتخانه یکی از ادارات مهم بوده ام بخدا این افرادی که اینجوری شعار می دهند حتی وزیر که هیچ معاونین وزرا هم برایشان تره خورد نمی کنند
کسی می بایست نماینده شود که تجربه نمایندگی را داشته یا در سطوح اجرایی کار کرده و به قوانین اشراف داشته باشد و از نظر حزبی و تشکیلاتی فردی موثر باشد .
نقل قول کردن
#7 امیر 1394-10-20 20:38
بنده اعتقاد دارم زنان باید حضور پرنگی در جامعه داشته باشند اما اینگونه نشده است و زنان با راه یافتن به مجلس ساکت مینشینند تا دوره شان تمام شود البته به نظرم بهتر است زنان ساکت را به مجلس بفرستیم تا کسانی که بروند و مطهری را بزنند
نقل قول کردن
#8 عبدالله زاده 1394-10-21 00:16
شما تازه دارید در راستای منافع حزبی کار می کنی چطور می خواهی درست انتخاب کردند به مردم اطلاع رسانی کنی ؟ اکر وظیفه رسانه ایی سایت مجازی خود را خوب انجام دادی تازه باید قبول کرد مردم هم از شما تاثیر می گیرند
نقل قول کردن
#9 فتح الهی 1394-10-21 01:00
درسته نماینده قانونگذار است ولی یک نماینده باید این توانایی را داشته باشد که القائ کند قوانینی تصویب بشود که لرستان و ایلام و چند استان دیگر گناهشون چیست از نظر بهره مندی از منابع ملی باید کم باشد چرا؟ در مورد زنان این یک دیدگاه ملی است که نگاه به زن و توانایی زن نسبت به مرد کمتر است ربطی به استان ما ندارد . و اگر زنی لیاقت و جربزه داشته باشد که بتواند از حقوق یک شهر دفاع کند با مرد فرقی ندارد.اما نه اینکه خانم فکر کند صرفا با داشتن مدرک لیسانس دیگه باید نماینده شهری شود. متاسفانه بنده خانمی را سراغ دارم که کاندید شده این خانم از بس برای طرفدارنش به مدارس مراجعه و به معلمین التماس مینماید که دانش اموزی که درس نخوانده و تجدید شده باعث میشود ان دانش اموز از همین الان بیاموزد رابطه از از قوانین بالاتر است خوب همچین شخصی واقعا لیاقت ورود به مجلس را ندارد که برای گرفتن چند رای همین الان دست بخطاست.
نقل قول کردن
#10 شهروند 1394-10-21 08:36
به نظرم در ميان كانديداهاي خانم هيج يك پيشينه كاري قوي ندارن بعضي از خانمها حتي حتي سابقه كار ندارند و كانديد شدنشون فقط جهت كنجكاوي هست ، كار قانون گذاري كار بسيار مهم و صد البته بسيار پيچيده است و نميشه به اين كار اينقدر سبك نگاه كرد
اينقدر اين كار سبك شده كه چند تايي از افراد بيكار كانديد شدن ، در ضمن واقعا نمايندگان زن فعلي و موجود در مجلس اصلا تحركي داشتن و موثر بودن ،فقط يه گوشه با هم ميشينند و دم نميزنند ، من به جز يك موردهيچ گونه عملكردي از نمايندگان زن مجلس نديدم پس فرقي نميكنه از لرستان باشن يا از جاهاي ديگه به مجلس بروند كلا منفعل هستن و بي تاثير !!!
نقل قول کردن
#11 کاندیدا 1394-10-21 10:06
بنده اعتقاد دارم زنان باید حضور پرنگی در جامعه داشته باشند :-*
دیگر گذشت ان دوران که با شعارهای فریبنده که من اگر نماینده شوم چوب در استین فلان وزیر وووو می کنم ;-) :lol:
اینجانب چون خودم کاندیدا هستم نمی تونم نظر بدم ولی همیشه کسانی که اضطراب دارن !!!

نتیجه ی اخلاقی:
1- به نماینده های قبلی رای بدیم
2- قبل از ورود به مجلس بریم تمام سوراخ سنبه های مجلس رو شناسایی کنیم تا به محض ورود
پشت در های بسته نمونیم
نقل قول کردن
#12 کاندیدا 1394-10-21 13:57
آآآآ الان اینو که زدی یعنی چه؟؟
نزن بهتره که
نقل قول کردن
#13 بهرامی 1394-10-22 23:38
با سلام اینبار مردم فهیم خرم آباد به دکتر حاج فتح الله حسنوند با بیش از چهل پروژه از قبیل راه آهن پتروشیمی کارخانه سیمان صدر لرستان 5سد از جمله کاکا رضا که 100 سال آب شرب خرم آباد را تامین می کند و...... رای می دهیم
ضمنا مدارک کلیه پروژه های (تصویری و نامه ها) موجود است که اینها را فقط و فقط فتح الله حسنوند آورده
این دوره حقایق روشن خواهد شد و سلام علیکم
نقل قول کردن
#14 علی 1394-10-29 01:53
باسلام به نظرم الان کاری که سایت محترم یافته میتونه انجام بده این که بدور ازهرگونه طرفداری روزانه یکی از کاندیدا ها روبه صورت کامل به مردم معرفی کنه اونم به طور شفاف
نقل قول کردن
#15 بیرانوند 1395-06-02 12:32
به نقل از شهروند:
به نظرم در ميان كانديداهاي خانم هيج يك پيشينه كاري قوي ندارن بعضي از خانمها حتي حتي سابقه كار ندارند و كانديد شدنشون فقط جهت كنجكاوي هست ، كار قانون گذاري كار بسيار مهم و صد البته بسيار پيچيده است و نميشه به اين كار اينقدر سبك نگاه كرد
اينقدر اين كار سبك شده كه چند تايي از افراد بيكار كانديد شدن ، در ضمن واقعا نمايندگان زن فعلي و موجود در مجلس اصلا تحركي داشتن و موثر بودن ،فقط يه گوشه با هم ميشينند و دم نميزنند ، من به جز يك موردهيچ گونه عملكردي از نمايندگان زن مجلس نديدم پس فرقي نميكنه از لرستان باشن يا از جاهاي ديگه به مجلس بروند كلا منفعل هستن و بي تاثير !!!

احسنت درود به شرفت.کاندیدایی که بجای حل مشکلات کلان باشد میرود مدارس سراغ نمره وارزش خودش را پایین میاورد همان بهترکه رأی نیاورد
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا