یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

سونامی ثبت‌نام نامزدهای انتخابات شورای شهر خرم‌آباد در راه است. پیش‌بینی می‌شود حدود 300 نفر در این انتخابات نامزد شده و بخت خویش را در این کارزار بیازمایند!
 از طرفی، در غیاب احزاب سیاسی قدرتمند و کارآمد، فعالین و آگاهان سیاسی در انتخابات گذشته شهروندان را تشویق و ترغیب نموده‌اند به "فهرست کاندیداها" رأی بدهند و آن‌ها را از رأی دادن بر اساس دوستی‌ها، آشنایی‌ها و طایفه‌گرایی بر حذر داشته‌اند.
امّا، در انتخاب 1396 علاوه بر سونامی نامزدها، احتمال می‌رود نخبگان جامعه و برگزیدگان اقشار مختلف مثل وکلا، مهندسین، پزشکان، دانشگاهیان و ... هر کدام فهرستی از نامزدهای مورد نظرشان را تهیه و به شهروندان عرضه کنند.
دور از انتظار نیست تعداد فهرست‌ها نیز افزایش چشم‌گیری داشته و شاهد سونامی "فهرست‌ها" نیز باشیم. در این شرایط، با تعداد بیش از حد نامزدها و فهرست‌ها، جامعه دچار تشتّت آراء شده و انتخابات چهره پیچیده‌تری به خود می‌گیرد.
در این میان امّا، اصلاح‌طلبان خرم‌آباد چه تدابیری باید بیندیشند و چه اقداماتی باید انجام دهند؟ شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خرم‌آباد در دور اول انتخابات مجلس سال 94 "صید‌محمدخان بیرانوند" و "بهزاد مؤمنی" را به عنوان کاندیداهای فهرست " تدبیر و امید‌" اعلام نمود. اگر چه محبوبیت شگفت‌انگیز صید‌محمدخان بیرانوند فرصتی بسیار مناسب پدید آورده بود تا نامزد دوم اصلاح‌طلبان خرم‌آباد در پرتو آن به پیروزی برسد و اصلاح‌طلبان خرم‌آباد به یک پیروزی تاریخی نائل آیند، ولی چند‌دستگی و عدم اتحاد موجب شد کاندیدای دوم فهرست "تدبیر و امید" به مکان پنجم قناعت کند و از راه‌یابی به مرحله دوم بازماند. به بیانی دیگر، فرصت پیروزی تمام عیّاری در خرم‌آباد فراهم شد و انتظار می‌رفت هر دو کاندیدا به دور دوم راه یابند، ولی این اتفاق رخ نداد و فرصتی تاریخی از چنگ اصلاح‌طلبان گریخت.
بهزاد مؤمنی که در کارزار انتخاباتی دور اول خوش درخشیده بود و به عنوان جوانی پرشور و با انگیزه جای خود را در دل جامعه و بسیاری از اصلاح‌طلبان باز کرده بود، با چنددستگی اصلاح‌طلبان از ادامه مبارزه بازماند و به دور دوم راه نیافت. بسیاری از فعالّان سیاسی بر این عقیده‌اند اگر مؤمنی چند روز بیشتر برای تبلیغات انتخاباتی فرصت می‌داشت، به طور حتم به مرحله دوم راه یافته بود.
به هر حال این فرصت گران‌بها با بی‌تدبیری از دست رفت، ولی شوربختانه همین سناریو در دور دوم نیز تکرار شد. این بار شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خرم‌آباد و چگنی صید‌محمدخان بیرانوند را به عنوان کاندیدای اول و مرتضی محمودوند را به عنوان کاندیدای دوم فهرست "تدبیر و امید" اعلام نمود. باز هم اصلاح‌طلبان از شکست‌های متوالی و اشتباه محرز دور اول مجلس دهم درس لازم را نیاموخته و باز هم از همان سوراخ گزیده شدند.
اگر چه بسیاری از اصلاح‌طلبان به تبعیت از شورای سیاست‌گذاری از دو کاندیدای فهرست "تدبیر و امید" در دور دوم با قاطعیت حمایت کردند، ولی باز عده‌ای از "اعظم محمدی‌نيا" حمايت نموده و بعضی نیز به سوی "محمدرضا ملکشاهی‌راد" کشیده شدند.
از آن‌جایی که تمامی تصمیمات عجولانه و چنددستگی در اردوی اصلاح‌طلبان می‌بایست به نفع ملکشاهی‌راد رقم می‌خورد، این بار نیز پیروزی به‌راحتی از آغوش اصلاح‌طلبان خارج شد و لبخند شیرین پیروزی را بر لبان نماينده اصول‌گرايان نشاند. در حقیقت، پیروزی رقیب کهنه‌کار جناح راست را باید مرهون و مدیون چنددستگی اصلاح‌طلبان حوزه شهرستان خرم‌آباد دانست. اصلاح‌طلبانی که به راحتی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بهزاد مؤمنی و مرتضی محمودوند گذشتند و پیروزی را به ملکشاهی‌راد هدیه دادند.
اگر چه دلایل شکست تنها به رد صلاحیت‌ها و چنددستگی‌ها محدود نمی‌شود و قطعاً دلایل دیگری نیز در این شکست دخیل بوده است، ولی چاره‌ای نیست، باید گذشته را "‌چراغ راه‌" و دست‌مایه پیروزی‌های آینده قرار داد و برای انتخابات اردی‌بهشت 96 طرح تازه‌ای در انداخت.
از روز بعد از انتخابات گذشته، چهره‌ها و شخصیت‌های بسیاری رایزنی‌های‌شان را برای نامزدی انتخابات شورای اسلامی شهر خرم‌آباد آغاز کردند. هر چقدر به ماه‌های پایانی سال نزدیک‌تر می‌شویم، جنب‌وجوش‌های انتخاباتی پرشورتر می‌شوند. البته، از سوی دیگر، در آینده‌ای نزدیک شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خرم‌آباد شکل خواهد گرفت و فعالیت‌های انتخاباتی خود را آغاز خواهد نمود.
اگر اصلاح‌طلبان واقعاً خواهان پیروزی در انتخابات شورای اسلامی شهر خرم‌آباد هستند و توسعه و پیشرفت شهر را در اولویت قرار داده باشند، از هم اکنون باید فقط و فقط به فکر ایجاد اتحاد و همبستگی باشند. در غیر این صورت، باز هم مبارزات انتخاباتی سال 96 را واگذار خواهند نمود و شکستی دیگر بر کارنامه‌شان خواهند افزود.
برای پیروزی در انتخابات شورای اسلامی شهر خرم‌آباد در سال 96، یک نکته بسیار مهم، کلیدی و پیش‌نیاز اتحاد و همبستگی وجود دارد که از هم‌اکنون اصلاح‌طلبان واقعی و فرهیخته باید بدان توجّه ویژه‌ای داشته و آن‌ها آویزه گوش کنند.
از طرفی، نامزدهای انتخابات شورای اسلامی شهر از هم‌اکنون رایزنی و دیدارهایشان را آغاز کرده و حتی تعدادی نیز جلسات خانگی‌شان را شروع کرده‌اند. قطعاً، این نامزدها باشخصیت‌های اصلاح‌طلب دیدار داشته و تلاش می‌کنند از هم‌اکنون حمایت آن‌ها را جلب نمایند.
نکته کلیدی و بسیار مهم درست همین جاست که قبل از تشکیل شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و قبل از اعلام فهرست نهایی از سوی آن شورا، شخصیت‌های اصلاح‌طلب باید تحمل نموده و نباید از نامزدها حمایت کنند. بدیهی است، در صورتی که در آینده فهرست نهایی شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان اعلام شود و با کاندیداهای مورد حمایت بعضی شخصیت‌ها مغایرت داشته باشد، آن‌گاه معذوریت‌های اخلاقی و شکاف به وجود آمده بازهم ضربات جبران‌ناپذیری به پیکره‌ي اصلاحات وارد خواهد ساخت.
بنابراین هوشمندانه‌ترین تاکتیک حال حاضر شخصیت‌های اصلاح‌طلب خرم‌آباد این است که در صورت نیاز با نامزدها رایزنی کنند و دیدار داشته باشند، ولی دست نگه دارند و به‌ هیچ‌وجه قول و سيد محمد (بيژن) قاسميقراري نگذاشته و اعلام حمایت نکنند؛ در پاسخ به نامزدهایی که درخواست حمایت دارند، با صداقت و درایت آن‌ها به بعد از اعلام نظر "شورای سیاست‌گذاری" موکول نمایند.
چنین روش خردمندانه‌ای، بدون شک بستری مناسب برای پیروزی قطعی اصلاحات در انتخابات سال 96 فراهم خواهد آورد. مطمئناً، اصلاح‌طلبانی که دل در گرو مردم دارند و عمیقاً به توسعه و پیشرفت شهرشان پای‌بند هستند، از این شیوه استقبال نموده و با صداقت و درایت راه پیروزی را هموار خواهند ساخت.
بنابراین، اتخاذ این تاکتیک خردمندانه و هوشمندانه از جانب شخصیت‌های دلسوز و فرهیخته اصلاح‌طلب، بدون شک پیش‌نیاز اتحاد و همبستگی آنان در کارزار انتخاباتی اردیبهشت 96 خواهد بود.

سيد محمد قاسمي

دیدگاه‌ها  

#1 نرگس 1395-06-11 10:09
این چنددستگی ها به ضرر اصلاحات
امیدواریم این بار اتفاق انتخابات مجلس تکرار نشه
نقل قول کردن
#2 گویا 1395-06-11 11:19
شورای اصلاح طلبان هم عمدتا از طایفه ای خاصی است و یک شخص را بدون هیچ سابقه سیاسی اجتماعی صرفا به دلیل هم طایفه ای بودن اصلاح طلبان شمال در کنار بیرانوند قرار دادند و شکست اصلاح طلبان را رقم زدند در صورتی که بودند کاندیداهای شناخته شده دیگری با توان رای آوری بودند.با شناختی که از اصلاح طلبان تمامیت خواه دارم پیش بینی من این است که لیست انها رای نمی آورد مگر کسی محبوبیت اجتماعی داشته باشد
نقل قول کردن
#3 محمد 1395-06-11 13:10
اصلاح طلبان در لرستان جایگاهی ندارند
نقل قول کردن
#4 پاپی 1395-06-11 14:32
البته فکر نمی کنم شورای نگهبان چنین امکانی رو فراهم کنه-بسیاری از کسانی که امسال وارد مجلس شدن واقعاً اصلاح طلب نبودن. و در انتخاب هیت ریسه هم نشون دادن که نیستن و فقط خواستن از این حربه استفاده کنن تا برن مجلس. اگه واقعا اجازه حضور کاندیدهای قوی داده بشه به شما قول میدم تمام شهرهای کشور به سرنوشت تهران دچار می شدن. جامعه به شدت تغییر کرده و سیاسیون باید متناسب با نیازهای جامعه تغییر کنند.
نقل قول کردن
#5 محمد 1395-06-12 01:10
واقعا بایستی در خصوص مساله مدیریت شهری و حقوق شهروندی و از این دست مسایل اینگونه دست به قلم شد.
آشنایی با نگارنده ندارم اما پیشنهاد می کنم موضوعات اجتماعی را با مسایل سیاسی و جناحی مقایسه و مرزبندی نکنیم..
این تحلیل یا نگاه به راستی چه کمکی به پیشرفت و آبادانی یک شهر و...دارد.
قدری منصفانه و مرتبط با موضوع بیندیشیم و بنگاریم
نقل قول کردن
#6 مسعود فرهیخته 1395-06-12 01:25
مقاله ی پر مغز و با درایتی است و نشان از دقت نظر نویسنده دارد. همانگونه که در مقاله نیز اشاره شده " چراغ راه " وحدت و همدلی اصلاح طلبان توام با احترام به خرد جمعی است که در سایه آن پیروزی حاصل خواهد شد.
امیدوارم شورای منتخب اصلاح طلبان استان مخصوصا عزیزان اصلاح طلب خرم آباد هر چه سریعتر قبل از هر گونه قول و قرار و ایجاد تعهد با کاندیداتورهای احتمالی شورای شهر آینده شکل گرفته و زیربنای یک انتخابات فکری و حساب شده را طرح ریزی نمایند.
نقل قول کردن
#7 همشهری 1395-06-12 03:10
با سلام....کاملا مشهود هست که اعضای شورای اصلاح طلبان هم چون از یک طایفه خاص درون خود اعضای با نفوذ دارد پس نمی تواند لیست خوبی بده
از این بدتر عده ای از شورا با مطرح کردن این جمله که

بابا فلونی بچه شهر نی

خود را جزء خاص مردم میدانند پس شورا نمیتونه لیست خوبی ارائه بده
نقل قول کردن
#8 شهروند 1395-06-12 09:55
اصلاح طلبان باعث رای نیاوردن دکتر محمودوند شدن . در ضمن شما وقتی شورای هماهنگی ندارید دلیلی دیده نمیشه که به لیستتون رای داده بشه.رای آوردن آقای بیرانوند هم به واسطه ایل بیرانوند بود و شما دخلی توش نداشتید. در ضمن اینجا شهر خرم آباده و من بعد اجازه نخواهیم داد شهرهای اطراف از جمله ???در مسائل انتخاباتی ما دخلی داشته باشن.
نقل قول کردن
#9 بچه شهر 1395-06-12 10:11
ببینید عزيزان انهای که معتقد هستند که ???? د اصلاح طلب است سخت در اشتباه هستند چون در ابتدا انتخابات مجلس ایشان به صراحت اعلام کردن که اصول گرا هستند طبیعی بود که انتخاب نشوند
نقل قول کردن
#10 خرم آبادیم 1395-06-12 14:20
حق با شهرونده . آقای محمودوند رکبی خورد. چرا آقای بیرانوند نفر اول اصلاحات پای سخنرانی دختر هاشمی نیامد؟ مگر ایشون اصلاح طلب نبود!!! بگذریم بهترین واژه است. لرستان نفرات ضعیفی در باب احزاب داره چرا که تمام استانها از وجود احزاب نفع بردن به غیر لرستان. ما اگه برا احزاب ارزش داشتیم آقای عارف باید میومد و مشکل شکاف رو حل میکرد نه اینکه دو نفر با حاشیه مثل هاشمی و زیباکلام.بعدش احزابی که نمیتونن به اشتراک بر سر کاندید برسن یعنی به لحاظ سیاسی به بلوغ نرسیدن. من نه چپم نه راست بلکه به گفته ی رهبری اصولگرای اصلاح طلبم چیزی که آقای محمودوند هم به خوبی به آن اشاره کرد. احزاب وقتی به بلوغ فکری و سیاسی رسیدن و منفعت شهر و کشور رو بر منفعت شخصی ترجیح دادن باید نام احزاب رو صرف کنند.
نقل قول کردن
#11 راه راست 1395-06-12 18:39
شورای شهر نهادی نزدیک به زندگی که باید زندگی مردم را در قالب یک شهر سامان دهد پررنگ شدن مسائل جناحی و طایفه ای باعث عقب گرد شهر خواهد شدبهتر است در انتخاب اعضای شورای شهر از این دسته بندی ها پرهیز شود
نقل قول کردن
#12 خادم ملت 1395-06-12 23:19
مقام معظم رهبری (مدظله العالی ) :«بنده دعوای اصلاح‌طلب و اصولگرا را هم قبول ندارم؛ من این تقسیم‌بندی را غلط می‌دانم. نقطه‌ی مقابل اصولگرا، اصلاح‌طلب نیست؛ نقطه مقابل اصلاح‌طلب، اصولگرا نیست. نقطه‌ی مقابل اصولگرا، آدم بی‌اصول و لاابالی است؛ آدمی که به هیچ اصلی معتقد نیست؛ آدم هرهری مذهب است. یک روز منافع او یا فضای عمومی ایجاب می‌کند که بشدت ضد سرمایه‌گذاری و سرمایه‌داری حرکت کند، یک روز هم منافع‌اش یا فضا ایجاب می‌کند که طرفدار سرسخت سرمایه‌داری شود؛ حتی به شکل وابسته و نابابش! نقطه‌ی مقابل اصلاح‌طلبی، افساد است. بنده معتقد به اصولگرای اصلاح‌طلبم؛ اصول متین و متقنی که از مبانی معرفتی اسلام برخاسته، با اصلاح روش‌ها به صورت روزبه‌روز و نوبه‌نو.»
منافع شهر و به تبع کشور بر منافع شخص و حزب ارجحیت داره ؛ شایسته سالاری بر حزبی نگری ارجحیت داره ؛ احزاب بعد از انتخاب منتخبشون توسط ملت باید جهت شفاف سازی عملکرد منتخبشون رو اعلام کنند تا مردم برای رای گیری سالهای آتی با مچشم بازتر کاندیدشون رو انتخاب کنند.لیست دادن احساسی فقط به کشور ضرر میرسونه.
نقل قول کردن
#13 محمد 1395-06-15 09:13
سلام
شما كه دم از سياست وسياسي بازي مي زنيد ببينيد مردم چه كسي وچه كساني را انتخاب مي كنند لطفابراي مردم تصميم نگيريد مردم شريف ما خيلي از ماها آگاه ترند
الان پدر نمي تواند براي پسر تائين تكليف كند كه به چه كسي راي دهد حالا شما خودتان را جاي مردم حا مي زنيد
نقل قول کردن
#14 ناصر.ز 1395-06-15 11:00
اصلاح طلبان واقعی دو کاندید بیرانوند و مومنی داشتند و از انها حمایت کردند. حالا محمودونداصولگرا یک هفته قبل از انتخابات بیاد با هر زد و بندی در لیست امید معرفی بشه که دلیل حمایت اصلاح طلبان واقعی رو بدست نمیاره . این اقا یه محاسبه در روزهای اخر انتخابات داشت دید از راد عقب تره پس بیام قمار کنم ،شورا هم شاید شانسی برای مومنی نمیدیدند و با محمودوند معامله پشت پرده رو انجام دادند (یه عده ای خود برتر بین) ،اما متوجه نبودند که اصلاح طلب واقعی خودش فکر می کند و عمل .... خلاصه اینکه برادران شورای خود خوانده هماهنگی و سیاست گذاری بزرگترین اشتباه شما که از بی سوادی سیاسی و تحصیلاتی شما نشات میگیر این بود که گزینه دوم قوی نتوانستید معرفی کنید.
نقل قول کردن
#15 سید 1395-06-16 08:40
به نقل از محمد:
اصلاح طلبان در لرستان جایگاهی ندارند

اگر اینطور باشد از عقب ماندگی این استان است
نقل قول کردن
#16 فضل الله 1395-06-16 09:03
این شوراهای هماهنگی سیاست گذاری و غیره که کارنامه شکست در دست دارید و رفوزه شدید آیا قصد کنار رفتن و واگذاری به افراد جدید و با تجربه و با سواد و خوشنام و توانمند و....را ندارید
نقل قول کردن
#17 بهزادبیرانوند 1395-10-25 09:51
باسلام اصلاح طلبان درلرستان همیشه مهبوبیت خاصی دارن
نقل قول کردن
#18 احمدبیرانوند 1395-12-23 12:11
سلام احزاب اصلاح طلب دراستان درانتخابات مجلس شکست خوردند همیشه استان ما برخلاف کشورحرکت میکند واین باعث عقب ماندگی استان ما از سازندگی وآبادانی شده هروقت دولت راست بود نمایندگان چپ وهروقت دولت چپ بود نمایندگان جناح راست اما دلیل اینکه اصلاحات درلرستان چراهمیشه شکست میخورد این است که احزاب اصلاحات دراستان برنامه ندارند وفعال نیستند وتمام وقت خودرابرای خرم آباد گذاشته
نقل قول کردن
#19 احمدبیرانوند 1395-12-23 12:13
سلام باتشکر از جناب قاسمی نویسنده مقاله برای انتخابات شورا احزاب اصلاح طلب واقعا باید ازافرادی حمایت کنند اول اصلاح طلب باشند دوم پایگاه اجتماعی وچهره های مقبول وشناخته شده ای باشند کسانی که شخصا به احزاب مراجعه میکنند اصلاح طلب نیستند اصلاحات باید سراغ اصلاح طلبان بروند
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا