یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

وحید حاج سعیدی:
ما گاهی اوقات که روزنامه‌های قدیمی را تورق می‌کنیم یا برای تمیز کردن شیشه پنجره‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنیم، متوجه می‌شویم که چه طرح‌های سوفسطایی و مارمالاد شده‌ای در مملکت تصویب شد و به اجرا در نیامد که هر کدام می‌توانست مایه خیرات و مبرات فراوانی شود یا نشود. یکی از این طرح‌های فلک‌فرسا مربوط به بانک‌ها بود. بانک‌ها که فقط برای پول و وام و این جور حرف‌ها نیستند و گاهی اوقات در کنار بنگاهداری و خرید و فروش ملک و زمین و کارخانه و کشتی و طیاره و تیم فوتبال می‌زنند توی کار فرهنگی! هر چند ما همه رقم بانک دیده بودیم؛ از بانک خون و اعضای بدن گرفته تا بانک سی دی و پروتئین و مو؛ اما «بانک ترانه» حقیقتاً نوبر است! تا دیروز ملت همه از بانک‌ها گریزان بودند که نکند رئیس بانک خِفتشان را بابت چهار تا قسط عقب افتاده بگیرد و ممنوع الخروج شوند، اما بخشنامه‌ای سال‌ها قبل در خصوص ترانه صادر شده بود و با تأسیس «بانک ترانه» ملت بی‌خود و بی‌جهت می‌توانستند به بانک بروند و دلشاد شوند و اگر در سایر بانک‌ها صحبت از چک و سفته و برات است در این بانک «شعر است و دوبیتی و ترانه... » اصلاً به قول مولوی خدا بیامرز: «فی الجمله هر آن کس که در این بانک رهی یافت... سلطان زمین ست و سلیمان زمانه‌ست! »
اما اصل ماجرا چه بود؟ در جراید آورده بودند: «در صورت تائید وزارت ارشاد بانک ترانه تأسیس می‌شود. این بانک می‌تواند علاوه بر ثبت یک ترانه به نام صاحبش و حفظ حقوق معنوی و کپی رایت آن، بایگانی باشد تا خوانندگان، آهنگسازان و تولید‌کنندگان آلبوم‌های موسیقی به آن مراجعه کنند و از ترانه‌هایی که به تصویب وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی رسیده است، استفاده کنند. » (جام جم – ۲۵ آذر ۹۱)
البته تأسیس بانک فی نفسه بد نیست و اگر برای من و شما آب ندارد، برای عده‌ای نان دارد! در حقیقت اگر این داستان ادامه پیدا می‌کرد دیگر هنرمندان مجبور نبودند در اثر قلت ترانه شناسنامه دار از قلیان، گلدون، آفتابه و دمپایی بخوانند و می‌توانستند با مراجعه به این بانک چهار تا ترانه درست و حسابی تهیه کنند و آلبوم خوب بیرون بدهند. علی‌ای حال با عنایت به اینکه گاهی اوقات افرادی به علت عدم آشنایی با ساز‌های کوبه‌ای و زهی ممکن است سرنا را از سر گشاد آن بنوازند، افتتاح چنین بانک‌هایی ممکن بود عواقب ناگواری مثل موارد زیر در پی داشته باشد:
الف) سازمان بازنشستگی هوس کند به جای پاداش آخر سال بازنشستگان به آن‌ها سهام بانک ترانه پرداخت کند و به آن‌ها بگویند « بدین ترانه غم از دل به در توانی کرد! »
 
ب) به منظور جلوگیری از قاچاق ترانه به آن سوی آب‌ها یا استودیوی‌های زیر زمینی دوستان باید برنامه می‌کردند تا بلای بنزین، گازوئیل، طلا، قیر، گوسفند و... سر ترانه نیاید و قاچاق ترانه به معضلات کشور اضافه نشود!
 
پ) از دیگر مضرات این بانک‌ها احتمال افزایش پول شویی بود که ممکن بود هر خزعبلاتی به نام ترانه، میلیارد‌ها تومان خریداری و پول هنگفتی شستشو و آهار داده شود! سایر مضرات یا مبرات این قبیل بانک‌ها را خودتان لیست بفرمائید!
 

دیدگاه‌ها  

#1 عابر 1402-08-20 11:16
و از دیگر احوالات این بانک ممکن بود سلطان ترانه هم به سلاطین این مملکت اضافه گردد. یا واردات ترانه های دست چندم اونور آبی آشفته بازار موسیقی را آشفته تر می کرد
بعضی وقتها خوب است که همه طرحهای مسوولین مان هم عملی نمی شود...
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا