یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

"در جریان سی و دومین سفر استانی دولت، از چندین طرح صنعتی و اشتغال‌زا در استان مرکزی بهره‌برداری شد."این خلاصه خبر و مطلبی بود که دیروز در خروجی خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری درج گردید.
وقتی خبر افتتاح فلان کارخانه‌ی جدید و اضافه شدن یک کارخانه دیگر به خیل بی‌شمار کارخانه‌ها و صنایع در استان‌های دیگر را می‌شنویم از خود این سؤال را می‌پرسیم که استان‌هایی که دارای کمترین نرخ بیکار در کشور هستند چه لزومی دارد تمام صنایع در این استان‌ها جمع شود و در این بین عدالت کجا می‌رود؟ چرا لرستان از قافله توسعه عقب ماند و استان‌های هم‌جوار پیشرفت کردند؟ آیا آب‌وخاک آن‌ها با آب‌وخاک ما متفاوت است؟ از نظر اقلیمی استان لرستان با استان‌های دیگر نه‌تنها در یک سطح قرار دارند بلکه در پاره‌ای از موارد شرایط اقلیمی استان ما بهتر از سایر استان‌هاست. هرچه کارخانه است برده‌اند و در دل کویر ساخته‌اند. عجیب اینجاست که وجود آب‌وخاک غنی برای ساخت کارخانه‌ها از اوجب واجبات است اما چرا بازهم شهرهای کویری (همچون کاشان) انتخاب می‌شوند تعجب‌برانگیز است. و جالب‌تر اینکه آب مناطق لرستان را برای بهره‌برداری‌های صنعتی به شهرهای کویری انتقال می‌دهند.
استان لرستان علی‌رغم غیر مرزی بودن خسارت‌های بسیاری در جریان جنگ ایران و عراق متحمل شد و به نوعی دومین استان خسارت دیده از جنگ تحمیلی به شمار می‌رفت و با تقدیم 6 هزار و 200 شهید، 16 هزار جانباز و 900 آزاده دین خود را به انقلاب ادا کرده است.
لرستان سومین استان پرآب کشور، 12 درصد آب‌های کشور را در اختیار دارد این در حالی است که سالانه 12.5 میلیارد مترمکعب از آب‌های جاری از این استان خارج می‌شود؛ که از این مقدار 63% از این میزان آب از حوزه کارون و مابقی از حوزه کرخه خارج می‌شود و در پشت سدهای دز، کرخه و کارون در استان خوزستان جمع می‌شود.
متوسط سالانه بارندگی در استان 553 میلی‌متر می‌باشد این در حالی است که از 850 هزار هکتار اراضی کشاورزی کمتر از 200 هزار هکتار آبی و مابقی دیم می‌باشد.
وجود پتانسیل‌های ویژه (آب‌وخاک حاصلخیز) در استان امکان ارتقاء سطح توسعه‌یافتگی و رفاه عمومی را میسر می‌سازد. سرزمین لرستان به عنوان دیاری محروم اما مستعد شناخته می‌شود. سرزمینی که به‌واسطه آب فراوان، اراضی مستعد، معادن بی‌شمار، ظرفیت بالایی گردشگری و منابع فراوان نفت و گاز می‌توانست امروز جزء استان‌های برخوردار کشور محسوب شود، سرزمینی که با وجود ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوان اکنون به‌عنوان قهرمان بیکاری کشور شناخته می‌شود. امروز شاهد بالاترین نرخ بیکاری کشور در لرستان هستیم که این مسئله موجب شده است هرسال چندین هزار نفر از استان لرستان مهاجرت می‌کنند... درد مزمن بیکاری، اگر چه چند سال است که جامعه‌ی ما را در رنج و عذاب قرار داده است اما شدت این درد بزرگ، در لرستان از مرز هشدار گذشته و به مرحله بحران رسیده است.
لرستان به عنوان سومین استان پرآب کشور باید از نظر کشاورزی و صنعت دارای رتبه باشد و این در حالی است که لرستان در زمینه صنعت حتی نسبت به استان‌های بدون آب کشور هم عقب‌تر است و از همه جالب‌تر اختصاص تنها 3 درصد از آب تولیدی استان به صنعت می‌باشد. حال با توجه به نقش مهم صنعت در رفع بیکاری باید تلاش شود با توجه به میزان بالای آب لرستان این بخش تقویت شود.
دولت باید نگاهش را به مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته تقویت کند و بعضی از ضابطه‌ها و قاعده‌هایی که خیلی دست‌ و پاگیر هستند را تعدیل کنند تا سخت‌گیری‌ها مانع توسعه استان‌های محروم نشود. دولت اگر توسعه‌یافتگی را در همه مناطق کشور می‌خواهد، باید الزاماً یک نگاه متفاوتی نسبت به استان‌های کمتر برخوردار داشته باشد...
 
توجه به ذخایر و ظرفیت‌های نفتی و گاز در شهرستان پل‌دختر یکی از مسائل مهمی است که در راستای عمران و آبادانی و رفع بیکاری استان باید موردتوجه قرار گیرد. روزانه 12 هزار بشکه نفت از چاه‌های منطقه سرکان مالکوه تولید و این نفت به استان‌های دیگر فرستاده می‌شود. با توجه به موقعیت استراتژیک پل‌دختر و قرار گرفتن در مسیر ترانزیت لوله‌های نفت به‌طور متوسط روزانه پانصد هزار بشکه از طریق این شهرستان به استان‌های دیگر انتقال داده می‌شود و این در حالی است که امروزه بعد از گذر 7 سال از کلنگ احداث به دلیل کمبود خوراک نفت، پالایشگاه پل‌دختر به چراگاه تبدیل‌شده و به‌جای پالایش نفت، وعده و وعید پالایش می‌کند. ساخت پالایشگاه علاوه بر اشتغال‌زایی و پایین آوردن نرخ بیکاری کمک بزرگی برای محقق شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
ظرفیت ابتدایی این پالایشگاه 30 هزار بشکه در نظر گرفته‌شده بود که به دلیل هزینه هنگفت برای ساخت و عدم توجیه اقتصادی در ساخت پالایشگاه با خوراک کمتر از 100 هزار بشکه، سرمایه‌گذار هیچ تمایلی برای سرمایه‌گذاری یک پالایشگاه با 30 هزار بشکه را ندارد.
مجتبي پسندآتش‌سوزی، سوختگی، مصدومیت، تنگی نفس، گازگرفتگی، آلودگی‌های خاک و آب، به خطر افتادن زندگی مردم، نابودی منابع طبیعی سهم مردم این منطقه از موقعیت استراتژیک قرار گرفتن در مسیر خطوط لوله می‌باشد و امروز برای جبران این خسارت‌ها تخصیص 100 هزار بشکه خوراک نفت پالایشگاه پل‌دختر خواسته معقولی به نظر می‌رسد.

مجتبی پسند

دیدگاه‌ها  

#1 لراصیل 1395-08-05 18:06
هر کس وارد لرستان می شود فقط با نخبگان استان!!!و عشایر غیور دیدار می کند و چند تا کلنگ هم به زمین می زند ولی هیچ طرحی راه اندازی و به نتیجه نمی رسد آقای روحانی بفرمائید بکوبید از زمان دولت شما تا کنون چند نفر در لرستان مشغول کار رسمی اداری شده اند دادن این آمار سخت نیست
نقل قول کردن
#2 پلدختری 1395-08-05 18:37
تشکر از نویسنده محترم
در روزگاری که برخی همشهری های من و نگارنده به دنبال جلوگیری از انتصاب نیروهای بومی در شهرستان هستند و برای این کار با رییس جمهور هم مکاتبه کرده اند باز جای شکرش باقیست که جوانان این منطقه با ذکر راهکارهایی مهم و حیاتی به فکر پیشرفت این منطقه هستند.
به راستی دوستان تا به حال چند بار برای حل مشکل و معضل بیکاری پلدختر به مسئولان کشوری نامه نگاری کرده اند؟
نقل قول کردن
#3 خادم ملت 1395-08-06 16:11
مسئولان بالا دست با لرستان خصومتی ندارند مشکل از خود ماست. حضرت آقا در سال 70 که به خرم آباد اومدن ساخت چندین پروژه بزرگ رو برا این شهر مصوب کردند اما مردم غیور لرستان با انتخابات احساسی نمایندگان که متاسفانه هم اکنون نیز ادامه داره ؛ باعث شدن که طرح ها به استان های همجوار برسند.کسی که تو مجلسه باید متخصص و قاطع باشه با جنگ و جدل و حرفهای احساسی مشکل لرستان حل نمیشه با منطق و دلیل باید مسئولین رو مجاب کرد. چند صباح دیگه انتخابات شورای شهره تو رو به خدا و چهارده معصوم قسم باز سمت فامیل و طایفه نرید به کسی که لیاقت و تخصص مرتبط با مدیریت و شهرسازی داره رای بدید. مدیون خون شهدا هستید اگه احساسی عمل کنید. مدیون سیل عظیم بیکاران و جوانانی هستید که به دلیل بیکاری به سمت فساد و طلاق و اعتیاد میرن .تمامی استانها به دلیل انتخاب تخصصی و دور از احساسشون دارن پیشرفت میکنن به جز لرستان. بعد همه هم میگن فلان مقصره! نه برادرو خواهر عزیز کسی مقصر نیست انتخاب افراد غیر متخصص واحساسی رای دادن مقصرن؛ مقصر کسانی هستند که بدون تحقیق رای میدن.
نقل قول کردن
#4 دوست 1395-08-07 01:19
به یکی مثل جناب ؟؟؟؟ رأی بدید تا تمام فامیلایه بیکارشو ببره سرکار و اونایی هم که سرکار هستن رو رسمی کنه.خداروشاهد میگیرم که تمام حرفهام عین حقیقته.یافته خواهش میکنم کامل چاپ کن.خواهش میکنم تا مردم بدون قضیه چیه
نقل قول کردن
#5 پناهی 1395-08-07 16:35
پروفسور پرویز کردوانی استاد علم جغرافیای دانشگاه تهران میگفت چرا شهر و استان خشک و کویری که مشکل آب داره زمینه بزرگتر شدنش را فراهم میکنید؟
الان اصفهان مشکل آب داره بعد دارن بزرگترین آکواریوم خاورمیانه رو اونجا میسازن.سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی اصفهان چندین برابر شده.اراک سریعأ رشد کرده و به استان صنعتی تبدیل شده و کاشان دانشگاه صنعتی و هشت شهرک صنعتی داره سمنان که به قطب صنعتی تبدیل شده.نمیدونم واقعأ چرا صنعت رو بردن دل کویر
نقل قول کردن
#6 مهاجر 1395-08-16 23:29
سلام، ظاهرا نوح این قوم پس از غرق شدن می آید، خواستن توانستن است شما چرا همش به اصفهان حسادت می کنید خودتونو درست کنید.ضمنا به یاد داشته باشید این پیام الهی را که ما هیچ قومی را تغییر نمی دهیم مگر اینکه خود در خود تغییر ایجاد کنند.
نقل قول کردن
#7 مهاجر 1395-08-16 23:33
آقا ، ارسطو . نفت کجاست خدا خیرت بده حداقل آب استان رو نبرن
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا