یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

در حوزه جنبش نرم‌افزاری برای دست‌یابی به پیشرفت و توسعه باید به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی توجه داشته باشیم و در حقیقت مراکز علمی و دانشگاه‌ها، خواستگاه اصولی‌ترین حرکت‌ها در حوزه‌ علم و اندیشه هستند.
امروزه کشورها سعی در توسعه تحصیلات تکمیلی و ‌ایجاد ارتباط‌‌ میان صنعت و دانشگاه‌ها و ارتقای دانش و فناوری دارند. به عبارت دیگر یکی از پرارزش‌ترین منابعی که هر جامعه ای برای پیشرفت و توسعه در اختیار دارد، دانشگاه است.
کشورهای جهان سوم نیز به‌ این باور رسیده‌اند که عامل اصلی توسعه ملی، گسترش کمی و کیفی فرصت‌های آموزشی است. هر چه آموزش بیشتر و با کیفیت بهتر ارائه شود، توسعه ملی سریع‌تر و در راستای آن سرمایه انسانی باسوادتر و بازدهی اقتصادی بالاتری صورت سبقت استان‌های مجاور در توسعه تحصیلات تکمیلی از دانشگاه علوم پزشكي لرستانخواهد پذیرفت.
یکی از شاخص‌های توسعه شهرها، توسعه مراکز علمی است، در لرستان با تأسیس دانشگاه‌های جدید دانشجویان بسیاری به این استان وارد شدند که به دنبال آن رونق اقتصادی، افزایش سطح فرهنگی و ... ایجاد شد اما جدا از تاسیس یک دانشگاه وجود رشته های مادر و تخصصی و در عین حال زنجیره کامل آن نیز بایستی مد نظر قرار گیرد چرا که گاها رشته‌هایی تاسیس گردید ولی به دلیل نبود سطوح بالاتر این رشته‌ها فارغ‌التحصیلان آن بایستی برای ادامه تحصیل روانه استان‌های مجاور و یا دورتر شوند که طعم شیرینی این تحصیل را در کام آن‌ها و حتی خانواده‌های آنان کمرنگ و تلخ می‌کند.
سخن این مقاله در مورد ضعف تحصیلات تکمیلی در علوم پزشکی آن هم در استانی که علاوه بر این از لحاظ زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی در بین استان‌های غرب کشور حرفی نیز برای گفتن ندارد.
نگاهی مختصر به دانشگاههای علوم پزشکی تیپ دو کشور حاکی از ضعف متولیان دانشگاه علوم پزشکی در تاسیس رشنه‌های نخصصی مادر و تحصیلات تکمیلی داشته به گونه‌ای که دانشگاه علوم پزشکی ایلام از لرستان نیز حتی جلوتر افتاده است! خلاء رشته‌های مادر و تخصصی همچون مامایی پرستاری هوشبری و اطاق عمل در سطوح تکمیلی کاملاً به چشم می‌خورد و فارغ‌التحصیلان این رشته ها در سطح لیسانس بایستی به مهاجرت از استان و تحصیل در سایر استان‌ها فکر کنند، اگر چه در دولت قبل زمزمه‌هایی برای تشکیل پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پرشکی لرستان شد ولی حتی آن هم در حد حرف باقی ماند و سایر دانشگاه‌های مجاور از جمله همدان و کرمانشاه اقدامات لازم را انجام دادند.
امروزه اگر چه خبری از پردیس‌های بین‌الملل نیست ولی دانشگاه‌های آزاد و علوم پزشکی استان‌های مجاور برای بالا بردن سطح خود به افزایش رشته‌های تحصیلی در سطوح تکمیلی و رشته‌های دستیاری و همچنین ایجاد رشته‌های مشترک با سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی مطرح روی آورده که پی‌گیری مسئولان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی لرستان را می‌طلبد بلكه از دیگر استان‌ها بیشتر از این عقب نیافتاده و گامی در جهت ارتقا از تیپ دو به تیپ یک پیموده شود.
یقینا بسیاری ازفارغ‌التحصیلان بومی دوست دارند در شهر و دیار خود تحصیلات تکمیلی را به پایان برسانند به گونه‌ای که عده‌ای از آن‌ها نیز در استان خودمان مشغول به خدمت بوده که سوا از کوچ اين نيروها برای ادامه تحصیل، ساختار شغلی آنان نیز شکننده خواهد شد.
به گفته دکتر "ابوالفضل عباس‌زاده" معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی لرستان مجوز رشته‌های میکروب‌شناسی، ویروس‌شناسی، توکسینای میکروبی و انگل‌شناسی برای دانشگاه در سطوح ارشد و دکترا در حال پی‌گیری بوده كه البته اين موضوع امید به اعتلای دانشگاه علوم پزشکی لرستان را زنده می‌دارد.
امسال باتوجه به اظهارات رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی، ظرفیت پذیرش در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی سال ۹۵ ثابت مانده و کاهشی نسبت به سال گذشته نخواهیم داشت.
دکتر "محمدحسین پورکاظمی" در اين خصوص اعلام كرده است: با توجه به افزایش ظرفیت در کلیه آزمون‌های پزشکی در چند سال اخیر، در آزمون ارشد پزشکی سال جاری به سمت تثبیت ظرفیت رفته‌ایم و در مجموع می‌توان گفت نسبت به سال گذشته با کاهش ظرفیت مواجه نبوده‌ایم.
بدون شک بالا رفتن سطوح تخصیلات تکمیلی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان علاوه بر ارتقا سطخ کیفی بهداشت و درمان استان، بر مولفه‌های دیگر آن از جمله ورود متخصصان و افزایش زیرساخت‌های درمانی لرستان نیز اثرگذار بوده و توسعه استان را تسریع خواهد ميرحسين شيخي‌بهاروندبخشید.
امید است با راه‌اندازی و توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان و حتی دانشگاه ازاد اسلامی خرم‌آباد در دولت تدبیر و امید که وزارت خانه بهداشت آن متولی طرح تحول سلامت بوده به این مهم روز به روز نزدیک‌تر شویم.
 
ميرحسين شيخي‌بهاروند/ كارشناس ارشد روابط بين‌الملل
پايگاه خبري يافته
 
 

دیدگاه‌ها  

#1 آریان 1395-02-31 12:08
عقب ماندگی لرستان بیانگرعقب ماندگی علمی وتحصیلات دانشگاهی درلرستان می باشد
نقل قول کردن
#2 دکتر طاهره طولابی 1395-03-01 19:53
به نام خدا
با سلام وتبریک میلاد با سعادت منجی عالم بشریت صاحب العصر والزمان و تشکر از احساس مسئولیت و دلسوزی شما برادر گرامی نسبت به توسعه استان، به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ علوم پزشکی و رئیس دانشکده پرستاری ومامایی خرم آباد بر خود واجب دانستم که مطالبی را به استحضار برسانم.
جهت اطلاع شما و هم استانی های عزیز باید عرض کنم که از سال 1389 تا کنون در دانشکده پرستاری مامایی خرم آباد دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت ویژه تربیت می شود و تابستان امسال چهارمین دوره فارغ التحصیل خواهند شد. به لطف خدا این دانش آموختگان در دانشگاههای علوم پزشکی لرستان، اهواز، همدان، اصفهان، شیراز، کرمانشاه و... به عنوان، هیات علمی، مربی بالینی، سوپروایزرآموزشی وبالینی، و سر پرستاربخشهای ویزه وفوق تخصصی در حال ارایه خدمت هستند.
همچنین به یاری خداوند متعال و با تلاش وپیگیری های شبانه روزی همه همکاران و مدیران دانشگاه باکسب مجوز کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی در سال 1394 موفق به پذیرش دانشجو شدیم.
نقل قول کردن
#3 دکتر طاهره طولابی 1395-03-01 19:54
با توجه به پتانسیل اعضای محترم هیات علمی دانشکده که بیش از 90 درصد دارای مدرک دکتری تخصصی هستند ویا در حال ادامه تحصیل در این مقطع می باشند، درخواست رشته های کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه و کارشناسی ارشد پرستاری اورژانس و دکتری تخصصی پرستاری داده شده است. علاوه براین در زمینه رشته مامایی نیز درچند سال اخیر پیگیری های زیادی انجام شده است و امسال بازدید نمایندگان شورای ارزشیابی گروه مامایی و بهداشت باروری انجام شد، در حال پیگیری هستیم. تا جایی که بنده اطلاع دارم درخواست رشته کارشناسی ارشد اتاق عمل هم در دستور کار قرار دارد ودر حال پیگیری است. جا دارد از حمایتهای بی دریغ ریاست و معاونین محترم دانشگاه وحوزه های مربوطه ؛ روسا، مدیران و کارکنان بیمارستانها ومراکز بهداشتی درمانی و زیر مجموعه آنها کمال تقدیر وتشکر را داشته باشیم.
نقل قول کردن
#4 دکتر طاهره طولابی 1395-03-01 19:59
درخاتمه بایدبه استحضار مردم فهیم هم استانی برسانم که در حال حاضر موافقت با اخذ مجوز رشته های جدید به سختی انجام می شود ونیاز به حمایت همه جانبه دارد، به طوری که در ارزشیابی اخیر زیر ساختهای شهر مانند داشتن پروازهای منظم، قطار، هتل و امکانات رفاهی و گردشگری نیز مد نظر بازرسان وزارت متبوع بود.
نقل قول کردن
#5 دکتر طاهره طولابی 1395-03-01 20:00
از همه مدیران و مسئولان استانی بویژه استاندارمحترم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فرهیختگان و همه دست اندرکاران تقاضامندم در جلسات استانی وکشوری، سفرهای استانی تقاضای گسترش رشته ها را جزء اولویتهای اول مطالبات استانی قرار دهند. قطعا این حمایتها تاثیر گذار است و منشا خیر وبرکت خواهد بود.
نقل قول کردن
#6 دکتر طاهره طولابی 1395-03-01 21:06
گرفتن رشته ها شاخص های خاص خود را می طلبد. نیاز مند تامین هیات علمی به عنوان اولین ومهترین عنصر، فضای فیزیکی مناسب، فضای آموزش بالینی، امکانات و تجهیزات، دسترسی به اینترنت، کتابخانه، اتاق کار دانشجویان و... دارد. علیرغم اینکه دانشکده پرستاری مامایی با قدمت 33 سال اولین دانشکده دانشگاه بوده است، اما متاسفانه از داشتن فضای فیزیکی مستقل و استاندارد محروم است. لذا از همه مسئولان محترم دانشگاه واستان وهمچنین خیرین دلسوز استدعا دارم ما را یاری نموده وبه هر نحو ممکن که برایشان مقدور است به احداث دانشکده پرستاری ومامایی در پردیس دانشگاهی آیت الله کمالوند کمک نمایند. انشاءالله باقیات والصالحاتی برای همه سروران گرامی باشد.
نقل قول کردن
#7 دکتر فرحناز چنگایی 1395-03-02 10:12
به نام خدا
باتبریک میلاد با سعادت صاحب الزمان و تشکر از تمام دلسوزان استان عزیزمان لرستان
در تکمیل فرمایشات همکار محترم سرکار خانم دکتر طاهره طولابی لازم به ذکر است با وجود دسته بندی اخیر رشته های تحصیلات تکمیلی علوم پزشکی از سوی وزارت متبوع و محدود نمودن گسترش رشته ها نسبت به سالهای گذشته تلاشهای فراوان و مستمری از سوی مسئولین در این خصوص بعمل آمده که امید است بزودی شاهد گسترش چشمگیر این رشته ها و بدنبال آن ارتقاء تیپ دانشگاه باشیم.در حال حاضر دانشکده پرستاری و مامایی از نظر تعداد و مرتبه اعضای هیئت علمی و کیفیت آموزش، همجنانکه در بازدیدهای مختلف بدان اشاره شده است،علاوه بر رشته های موجود استحقاق دریافت بسیاری از رشته های تحصیلات تکمیلی دیگر را داراست ولی
نقل قول کردن
#8 دکتر فرحناز چنگایی 1395-03-02 10:13
محقق شدن این مهم نیاز به تامین زیرساختهایی از جمله فضای فیزیکی مناسب تر دارد که امید است با اسمرار حمایت مسئولین محترم دانشگاه و استان (از جمله خیرین محترم) بزودی شاهد این امر باشیم. در پایان از مسئولین محترم دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان که از هرگونه تلاشی جهت ارتقاء کمی و کیفی دانشگاه دریغ ننموده اند کمال تشکر و سپاس داریم.
به امید درخشش دانشگاه علوم پزشکی لرستان در بین دانشگاههای تیپ یک کشور
نقل قول کردن
#9 Khazan 1395-03-03 15:36
من بعنوان کسی که حتی تا چند سال پیش برای امتحان کارشنایی ارشد هم مجبور بودم از استان خارج شم امیدوارم پیگیرهای خانم دکتر طولابی و چنگایی زودتر جواب بده وبزودی ارشد مامایی هم داشته باشیم
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا