یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

عناصر کوهستان، از سنگ و خاک و گیاه و جانور، در یک پیوستگیِ پویا با هم، سبب شکل‌گیری چشم‌اندازهای باشکوه و سرزندگیِ این محیط‌ها می‌شوند. در زنجیره‌ی حیاتِ کوهستان، یک گل یا علف کوچک هم‌ارز یک درخت نقش خود را ایفا می‌کند.       
عباس محمدی در خبرآنلاین نوشت: کوه‌های ما بر اثر چرای بی‌رویه‌ دام و طرح‌های معدنی و عمرانی بی‌حساب، در معرض فرسایش شدید هستند؛ با چیدن گیاهانی که به سبزی کوهی یا صحرایی معروف‌اند، به این تخریب‌ها دامن زده می‌شود.
طبق بند ۱۶ ماده‌ ۵۵ قانون شهرداری‌ها، یکی از وظیفه‌های این نهادها "اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدامات لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و… " است. بیشتر شهرهای ایران ، در کوهپایه‌ها شکل گرفته و در معرض خط سیل هستند. نابودسازیِ پوشش گیاهی کوهستان، امکان جذب بارش‌ها را بسیار کم می‌کند و خطر سیل‌های ویرانگر و مرگبار را بسیار افزایش می‌دهد. در چند دهه‌ی اخیر این‌گونه سیل‌ها افزایش چشمگیر داشته که برای نمونه در تهران می‌توان به سیل‌های تجریش، کن، و امام‌زاده داوود اشاره کرد. بدیهی است که به جز خسارت‌های جانی و مالی، خسارت عظیم دیگر، از دست رفتن خاک ارزشمند است که به هیچ قیمتی جبران‌شدنی نیست.
بند ۱۴ همین ماده‌ی قانونی، وظیفه‌ی دیگر شهرداری را "تهیه‌ی مقررات صنفی و پیشنهاد آن به انجمن [شورای]شهر" تعیین کرده است. با برداشت از این اصول قانونی می‌توان گفت که شهرداری‌ها وظیفه دارند از فروش سبزی‌های کوهی جلوگیری کنند تا خطر فرسایش خاک و بروز سیل کم‌تر شود. اگر هم لازم باشد می‌توانند ضمن هماهنگی با اداره‌های منابع طبیعی، لایحه‌ای برای تصویب مقررات لازم به شورای شهر تقدیم کنند.
یادآوری می‌کنم که طبق قانون‌ها و مقررات مختلفِ ناظر بر منابع طبیعی و محیط زیست، بریدن، ریشه‌کن کردن و سوزاندن نهال‌ها، درختچه‌ها و بوته‌ها بدون مجوز از سازمان منابع طبیعی یا محیط زیست ممنوع است و هیچ‌کس مجاز نیست به صورت دلبخواه گیاهان کوه و دشت را بچیند. تا کنون، اداره‌های منابع طبیعی و شهرداری‌ها در جلوگیری از غارت گیاهان کوهی قصور داشته‌اند و به همین علت برداشت تجاری و سنگین گیاهان خودرو و فروش گستاخانه‌ی آن در فروشگاه‌ها و کنار جاده‌ها به امری عادی بدل شده امید است از این پس در این زمینه با جدیت با متخلفان برخورد کنند.به جز نهادهای عمومی و دولتی، مردم عادی هم می‌توانند با به کاربستن پیشنهادهای زیر، در حفظ گیاهان کوه و دشت مؤثر باشند:
هیچ گیاهی را از طبیعت نچینیم و به کسانی که سبزی‌های کوه و دشت را می‌چینند، تذکر دهیم که این کار به طبیعت آسیب می‌رساند.سبزی کوهی یا صحرایی نخریم.فراموش نکنیم که ادعاها درباره‌ی "خواص" این گیاهان، غالبا غیرعلمی یا اغراق‌آمیز است.به یاد داشته باشیم که اگر در زمان‌های گذشته علف‌چینی می‌شده، دلیل بر این نمی‌شود که امروز هم چنین کنیم!از اداره‌های منابع طبیعی و شهرداری‌ها بخواهیم با افراد و فروشگاه‌هایی که سبزی کوهی می‌فروشند، برخورد کنند.

دیدگاه‌ها  

#1 شهروند 1403-02-01 12:21
پیامک برام آمده و ۱۵۰ هزار تومان جریمه برای من فرستادن و نگفتن به چه علت؟؟؟ نه خارج شهر رفتم و نه جای پارک ممنوع، ماشین را پارک کردم، اصلا امروز بیرون نبودم، آیا جایی هست که برم پیگیری کنم که به چه علت ۱۵۰ هزار تومان مرا جریمه کردن؟؟؟
نقل قول کردن
#2 علی 1403-02-01 12:28
سلام .
اگر طرح های آبخیزداری در لرستان بخصوص شهرستان خرم آباد و شهرهای غربی استان که مناطق سیلاب خیز هستند انجام شود شاید نیمی از مشکلات فرسایش خاک حل خواهد شد با تشکر.
نقل قول کردن
#3 خرم‌آبادی 1403-02-01 16:03
گیاهان دارویی و خوراکی را از ریشه می‌کنند و محاله دیگه اونا رشد کنند و پوشش گیاهی هم بخاطر چرای بیش از حد دام‌های عشایر از استان‌های مجاور بشدت ضعیف شده است
نقل قول کردن
#4 سیامک 1403-02-01 20:51
نگارنده اصلا توجهی به زندگی بشر طی میلیاردها سال گذشته ندارد . که اولا انسان همه چیز خوار است و دوما طبیعت قدرت احیا دارد و موارد جزئی مانند استفاده از گیاه هان ، بهاره و وحشی و البته مفید مانند قارچ و سبزی و دمنوش و... تاثیر قابل توجهی در فرسایش خاک لا اقل ندارد. آنچه عناصر اصلی تغییر اقلیم شمرده می‌شود همانا استفاده نامناسب از منابع آب زیر زمینی و تخریب پوشش درختی توسعه نامناسب شهرها و زباله انسانی و..... می باشند
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا