یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

یکی از آئین‌های سالانه و دیرینه ایرانیان جشن سوری، چهارشنبه‌سوری است، چهارشنبه‌سوری، یک جشن بهاری است که پیش از رسیدن نوروز برگزار می‌شود، پس با رعایت نکات ایمنی هم از شادی اين جشن دیرینه لذت ببرید و هم از خطرات احتمالی آن اجتناب کنید. ایرانیان آخرین سه‌شنبه سال خورشیدی را با بر افروختن آتش و پریدن از روی آن به استقبال نوروز می‌روند.
چهارشنبه‌سوری یک جشن بهاری است که پیش از رسیدن نوروز برگزار می‌شود، مردم در این روز برای دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوهایشان مراسمی را برگزار می‌کنند که ریشه‌اش به قرن‌ها پیش بازمی‌گردد که مراسم ویژه آن در شب چهارشنبه صورت می‌گیرد.
جشن سور از زمان‌های بسیار دور در ایران مرسوم بوده است، قبل از ورود اسلام به ایران هرسال 12 ماه و هرماه 30 روز بوده که هر کدام از این 30 روز اسمی مشخص داشته که بعد از ورود اسلام به ایران تقسیمات هفته نیز به آن اضافه شد.
در ایران باستان در پایان هر ماه جشن و پایکوبی با نام سور مرسوم بوده است.
آخرین سه‌شنبه آخر سال را شب چهارشنبه‌سوری می‌گویند، شبی است که امروزه فقط بوته افروزی آن مانده است، این کار را عصر سه‌شنبه آخر سال که آخرش چهارشنبه است انجام می‌دهند.
با رعایت نکات ایمنی زیر هم از شادی جشن دیرینه چهارشنبه‌سوری لذت ببرید و هم از خطرات احتمالی آن اجتناب کنید.
تماشاچيان معمولاً در خطر اصابت ترکش‌های ترقه‌ها و مواد منفجره هستند، سعی کنید در تیر رس ترکش‌ها نباشید و هیچ‌گاه این مواد را به سمت افراد دیگر پرت نکنید.
از نزدیک شدن به افرادی که مسائل ایمنی را رعایت نمی‌کنند، جدا بپرهیزيد.
از پرتاب فشفشه، موشک و سایر مواد آتش‌زا روی شاخه درختان، پشت‌بام و بالکن منازل خودداری کنید و فقط در فضای باز اقدام به استفاده از فشفشه و ترقه نمایید و هیچ‌گاه آن را در فضای بسته استفاده نکنید.
از آتش زدن لاستیک، هیزم و کارتن خالی در واحدهای مسکونی یا در معابر، کوچه و خیابان خودداری کنید؛ چرا که ضمن آلودگی شدید هوا، سایر خطرات را هم در بر دارد.
آتش بازی در نزدیکی پمپ‌بنزین‌ها، وسایل نقلیه که حامل بنزین و مواد سوختی هستند، در صورت کمترین نشت از وسایل نقلیه و حتی در شرایط عادی این وسایل را به بمبی تبدیل می‌کند که ماشه انفجار آن کشیده شده باشد.
از مواد محترقه، منفجره، ترقه و فشفشه دست‌ساز استفاده نکنید.
ترقه، فشفشه و دیگر اسباب آتش‌بازی را از فروشنده‌های مجاز و معتبر تهیه کنید و به برچسب آن توجه کنید.
در هر زمان فقط یکی از مواد محترقه و منفجره را روشن کنید و هم‌زمان تعداد زیادی از آن‌ها را با هم آتش نزنید.
ترقه‌ها و فشفشه‌های عمل نکرده را مجدداً روشن نکنید.
هرگز مواد سوختنی و ترقه را در مقادیر کم یا انبوه در منزل نگهداری نکنید.
مواد محترقه و منفجره را در محلی مطمئن دور از دسترس کودکان، در مکان خشک و خنک نگهداری کنید.
از حمل مواد محترقه و منفجره در جیب‌هایتان اجتناب کنید.
بسیاری از کودکان به دور از چشم والدین مواد را خریداری و در جیب، کیف و یا کمد نگهداری می‌کنند که به علت درجه آتش‌گیری پایین به‌زودی مشتعل و خسارات جانی و مالی فراوانی را به بارمی آورند.
حتماً از عینک و دستکش محافظ استفاده کنید.
وجود یک کپسول خاموش‌کننده آتش‌نشانی پودری در نزدیک محوطه آتش ضروری است.
قبل از ترک محل روشن کردن آتش، حتماً از خاموش بودن آن مطمئن شده و باقیمانده آن را حتماً توسط آب سرد کرده و جمع‌آوری کنید.
در صورت بروز هرگونه حریق یا حادثه، ضمن حفظ خونسردی در اسرع وقت با شماره تلفن‌های 125 و 115 آتش‌نشانی و مرکز اورژانس تماس گرفته و مراتب را با ذکر نوع حادثه و نشانی دقیق اطلاع دهید.
بیائید با رعایت مسائل ایمنی و استفاده از عینک محافظ، همواره خاطره خوشی از این جشن فرخنده ایران باستان داشته باشیم.

دیدگاه‌ها  

#1 خرم‌آبادی 1402-12-21 10:12
چهارشنبه سوزی است نه چهارشنبه سوری
وقتیکه ترقه میزارن وسط درخت کاج و آتش می‌زنند
بخدا این جشن نیست بلکه ظلم در حق طبیعت و مردم است
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا