یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

معاون بهداشت وزارت بهداشت از خیز مجدد کرونا در تهران و برخی استانهای دیگر خبر داد و گفت: هر زمان میزان رعایت پروتکل های بهداشتی پایین می آید، خیز بیماری شروع می شود.
به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رییسی، درخصوص وضعیت بیماری کرونا در کشور گفت: از آغاز همه گیری کرونا تاکنون حدود هفت ماه می گذرد که علیرغم پیچیدگی ها و رفتارهای ناشناخته و عجیب این ویروس، صداقتی هم در وجودش دارد و آن این است که هر کسی به قلمرویش وارد شود را حتما مبتلا می کند و تنها چیز ثابت در دنیا درباره این ویروس همین موضوع است. بنابراین، هر زمان میزان رعایت پروتکل های بهداشتی پایین می آید، خیز بیماری شروع می شود؛ این افت و خیزها را در این بیماری زیاد مشاهده کرده ایم.
وی افزود: اسفندماه که این بیماری شروع شد و اوج گرفت؛ ابتدا موارد بیماری را در دو استان قم و گیلان داشتیم و سپس کل کشور و بعد از آن شاهد بودیم مردم بسیار خوب پروتکلها را رعایت کردند و مسافرتها نیز کم شد و به این ترتیب شاهد افت بیماری بودیم تا اردیبهشت ماه که تقریبا بیماری به سمت مهار شدن حرکت می کرد.
دکتر رییسی ادامه داد: بعد از آن در تعطیلات عید فطر دوباره مسافرت ها شروع شد و عدم رعایت پروتکل ها را شاهد بودیم؛ به طوریکه میزان رعایت پروتکل ها در فروردین ماه ۷۸ درصد و در اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد به حدود ۱۷.۵ درصد رسید و به دنبال آن خیز شدید بیماری را در اواخر خرداد و مردادماه شاهد بودیم.
وی افزود: بعد از آن نیز مجددا رعایت پروتکل ها و زدن ماسک را شاهد بودیم و مسافرت های آنچنانی نداشتیم و این موضوع باعث افت مجدد بیماری شد. به این ترتیب اواخر مردادماه شاهد افت بیماری بودیم؛ به طوری که میزان بستری ها و مرگ و میر ناشی از این بیماری کاهش یافت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: اما در حال حاضر و بعد از تعطیلات اخیر، عده قلیلی از مردم رعایت نکردند و مسافرت ها آغاز شد. این درحالی است که ثابت شده مسافرت رفتن باعث خیز مجدد بیماری می شود و این اتفاق متاسفانه دارد می افتد؛ به طوریکه هفته پیش نسبت به هفته قبل از آن، شروع خیز مجدد بیماری را شاهد هستیم و به عنوان مثال در تهران در مقایسه دو هفته اخیر با یکدیگر، میزان بیماران از روزانه ۹۰۰ بیمار به ۱۸۰۰ بیمار افزایش یافت؛ یعنی طی یک هفته میزان بیماران و بستری ها دو برابر شد.
وی گفت: در برخی استان های دیگر هم شاهد خیز بیماری هستیم و امیدواریم بتوانیم دوباره با رعایت پروتکل ها بتوانیم این خیز را مهار کنیم و به آرامش نسبی بازگردیم.
دکتر رییسی همچنین تصریح کرد: از گروه بزرگی از مردم که پروتکل ها را رعایت می کنند، سپاسگزاریم و مردم بدانند همکاران بهداشتی و درمانی ما در سراسر کشور شبانه روز وقت می گذارند و دچار خستگی زیادی هستند و این می تواند بر روی خود این عزیزان تیز اثر بگذارد. بسیاری از همکاران در مواجهه با بیماران، خود نیز در معرض خطر هستند. بنابراین، مردم پروتکل ها را جدی بگیرند؛ فاصله گذاری اجتماعی، زدن ماسک و شست و شوی دستها مواردی هستند که قطعا می توانند در کنترل بیماری موثر باشند.
 
واکسن آنفلوآنزا از هفته اول مهر ماه توزیع می‌شود
 
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شرایط توزیع واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های مختلف جامعه را تشریح کرد و گفت: واکسن آنفلوآنزا از هفته اول مهر ماه توزیع می‌شود.
دکتر سیما سادات لاری در گفت‌وگو با خبرنگار وبدا درباره توزیع واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر و سایر افراد جامعه بیان کرد: تعداد ۲.۵ میلیون واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر در اختیار معاونت بهداشت قرار می‌گیرد تا برای مادران باردار، سالمندان، زندانی‌ها، کادر بهداشت و درمان، بیماران خاص و زمینه‌ای و نیروهای مسلح به صورت رایگان تزریق شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: با تمهیدات در نظر گرفته شده، هر فرد با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی می‌تواند فقط یک واکسن آنفلوآنزا دریافت کند و امیدواریم با این اقدام از ایجاد تقاضای القایی جلوگیری شود.
دکتر لاری اظهار کرد: بیماران خاص و زمینه‌ای و زنان باردار باید واکسن آنفلوآنزا را از مراکز بهداشت دریافت کرده و تزریق کنند. حدود ۵۰ هزار نفر از افراد بالای ۶۵ سال که در مراکز بهداشت ثبت شده‌اند نیز این واکسن را به صورت رایگان از مراکز بهداشت دریافت می‌کنند و ۴.۵ میلیون نفر دیگر از افراد بالای ۶۵ سال هم واکسن آنفلوآنزا را از داروخانه‌های سراسر کشور با ارائه کارت ملی دریافت خواهند کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره قیمت واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: هزینه ۲.۵ میلیون واکسن که در اختیار معاونت بهداشت برای تزریق افراد پرخطر و بیماران زمینه‌ای و مادران باردار قرار می‌گیرد، رایگان است. بقیه واکسن‌ها که در داروخانه‌ها توزیع می‌شود و تا سقف ۱۶ میلیون واکسن است، حدود ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت خواهد داشت. اگر نیاز به واردات بیش از این میزان واکسن آنفلوآنزا باشد، ممکن است با قیمت غیریارانه‌ای و ارز آزاد وارد شود.

دیدگاه‌ها  

#1 Armin 1399-06-25 16:49
اینا چرا متوجه نیستن جمعیت کشور80میلیون نفر هست؟!
16میلیون واکسن برای 80میلیون نفر؟
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا