یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

گاموفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس‌های غیرعادی از تعهد و ازدواج به کار می‌رود. گاموفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس‌های غیرعادی از تعهد و ازدواج به کار می‌رود، دلایلی که می‌توان برای آن برشمرد عبارت‌اند از:

ابهام در تصویر آینده
فرد نمی‌داند در ازدواج با چه چیزی مواجه خواهد شد. خانواده جدید، روابط جدید همه و همه برای کسی که برای خودش خلوتی داشته، مثلاً سال‌ها تنها زندگی کرده، درون‌گرا است یا شخصیت اجتنابی دارد، کابوس است.
برای چنین فردی معمولاً ازدواج پیشنهاد نمی‌شود، مگر آنکه با فردی درست به‌اندازه خودش درون‌گرا یا اجتنابی ازدواج کند تا در زندگی مشترک، در عین داشتن فضای دونفره، به فضای فردی و تنهایی‌های یکدیگر هم احترام بگذارند در غیر این صورت ازدواج یک فرد اجتنابی با فردی عمل‌گرا و فردی درون‌گرا با یک برونگرا، مشکل خواهد بود.

ترس از توقف
کسی که در مجردی خود در نیمه‌راه پیشرفت است و برنامه‌های زیادی برای آینده‌اش دارد، می‌ترسد با هر تغییری، ازجمله ازدواج، از اهداف خود بازبماند.
واقعیت این است که ازدواج به شما ارزش‌ها و اعتبارهای جدید می‌دهد و برخی اعتبارهای پیشین را از شما می‌گیرد بنابراین، با ازدواج دچار ورشکستگی عاطفی، شخصیتی یا معنوی نمی‌شوید بلکه ارزش‌ها و داشته‌هایتان تغییر می‌کند.

ترس از صمیمیت
این ترس بیشتر در پسران دیده می‌شود که از نظر روانی نزدیکی به زنان در بخش‌هایی از زندگی‌شان یک آرزو است و اگر از حد بگذرد، یک کابوس می‌شود. یک پسر از کودکی در پروسه استقلال روانی خود باید از سد مادر بگذرد، ورود به دنیای مردانه مستلزم این است که از مادر فاصله بگیریم تا پدر و عموها ما را بپذیرند.
در این صورت پسر ۹ ساله خوشش نمی‌آید مادر دم مدرسه دنبالش بیاید یا جلوی هم‌سن‌وسالانش او را در آغوش بگیرد؛ بنابراین این نوع صمیمیت‌ها را دفع می‌کند. پروسه استقلال از مادر کم‌کم در جوانی یک مرد مبدل به استقلال از زنان می‌شود و آن‌ها در ناخودآگاه خود از همه زنان خود را بی‌نیاز می‌بینند.
این همان نکته مبهم است در شخصیت شناسی مردان که زنان را گیج می‌کند. شما وقتی در صمیمیت با یک مرد متوجه شدید جلو نمی‌آید یا عقب‌نشینی می‌کند، مثلاً تلفن جواب نمی‌دهد یا جایی می‌رود و به نامزدش اطلاعی نمی‌دهد.
این‌ها نشان می‌دهد که مرد، از حد صمیمیت خودش عبور کرده و فرصت می‌خواهد تا در خلوت و دوری از شما، خودش را بازیابی کند.

ترس از تکرار تجربیات
کسانی که تجربه ناموفق عاطفی دارند یا در اطرافیانشان شکست‌های عاطفی، طلاق، خیانت و کشمکش‌هایی را در زندگی مشترک دیده‌اند.
آن‌هایی که از آمار بالای جدایی در جامعه نگران‌اند و می‌ترسند مشابه همین اتفاق برای خودشان بیفتد، معمولاً دچار ترس از ازدواج یا همان گاموفوبیا می‌شوند.
واقعیت این است که همه ما به یک اندازه در معرض شکست عاطفی هستیم مگر آنکه انتخابی دقیق و درست داشته باشیم و برای ازدواج، به جای هیجانات با منطق پیش برویم. مشاوره بگیریم، تحقیق کنیم و بالاتر از همه توکل داشته باشیم.
تجربیات تلخی که دیگران داشته‌اند می‌توانند منشا تجربه برای ما باشند نه این که عاملی بازدارنده به حساب بیایند و برای حرکت، مانع شوند.
 
مرکز مشاوره آرامش معاونت اجتماعی پلیس لرستان

دیدگاه‌ها  

#1 لرستانی 1398-08-23 13:27
تشکر از مطلب آموزنده
نقل قول کردن
#2 نگار 1398-08-24 14:54
پروسه طولانی طلاق تاثیرات نامطلوبی روی خانم ها میزاره، دید جامعه هم نسبت به اون زن تغییر میکنه وو به این نکنه توجه نمیکنن که شاید مرد مقصر بوده اون زن با تمام وجود برای حفظ زندگیش تلاش کرده و به نتیجه نرسیده اون زن همون دختر سابقه فقط تجربه تلخی رو داشته همین
نقل قول کردن
#3 گیلورانی 1398-08-24 20:22
اگر وضعیت اقتصادی خوب شود جوانها هم ازدواج میکنند اما با این گرانی مسکن و اجاره چطور ازدواج کنند؟
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا