یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

پنج شخصیت از جمله "مظفر افشار" پدر بلوط ایران، نامزد دریافت جایزه مهرگان علم، فهرست ۱۴ کتاب علمی راه‌یافته به مرحله ماقبل نهایی و ۱۴ تشکل زیست‌محیطی (NGO) نامزد دریافت جایزه مهرگان علم اعلام شد.
به گزارش یافته، دبیرخانه جایزه مهرگان علم فهرست پنج شخصیت نامزد دریافت جایزه مهرگان علم در بخش «یک عمر تلاش در عرصه محیط زیست» را اعلام کرد. "مظفر افشار" پدر بلوط ایران یکی از نامزدهای دریافت جایزه مهرگان علم در این بخش » است.
 
 



پنج نامزد دریافت جایزه مهرگان علم/ در بخش ”یک عمر تلاش در عرصه محیط زیست“(به نظم الفبایی نام نامزدها)
 
- حسین آخانی سنجابی؛ دکترای زیست‌شناسی از دانشگاه مونیخ آلمان، استاد دانشگاه تهران، نویسنده و کُنشگر محیط زیست؛ برای مجموعه آثار و خدمات
- مظفر افشار؛ کنشگر محیط زیست، احیاکننده درختان بلوط در رشته کوه‌های زاگرس؛ برای مجموعه خدمات آموزشی و ترویجی
- هایده شیرزادی؛ دکترای اکولوژی از دانشگاه کاسل آلمان، کارشناس ارشد محیط زیست و کارآفرین اجتماعی؛ برای مجموعه خدمات آموزشی و ترویجی
- زنده‌یاد هنریک مجنونیان؛ نویسنده، مترجم، پژوهشگر، استاد دانشگاه و کنشگر محیط زیست؛ برای مجموعه آثار و خدمات
- علی یخکشی؛ فوق دکترای سیاست و منابع طبیعی از دانشگاه گوتینگن آلمان، استاد دانشگاه گوتینگن، استاد بازنشسته دانشگاه تهران، نویسنده و کُنشگر محیط زیست؛ برای مجموعه آثار و خدمات
 
شایان ذکر است در انتخاب چهره‌های برجسته محیط زیست ایران به مجموعه‌ی آثار تألیف یا ترجمه شده، فعالیت‌ها و خدمات زیست‌محیطی و دامنه‌ی اثربخشی آن‌ها توجه می‌شود و در مواردی نیز یک کوشش و حرکت فردیِ زیست‌محیطی که خلاقانه، با اهمیت و در جوامع محلی تأثیرگذار باشد در نظر گرفته می‌شود.
 
در انتخاب برترین تشکل‌های مردم‌نهاد نیز اثربخشی فعالیت زیست‌محیطی، میزان جلب مشارکت جوامع محلی، شیوه‌ی آموزش و چگونگی ترویج برنامه‌های زیست‌محیطی و همچنین شرایط دشوار کار و دورافتادگی محل فعالیت تشکل‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد.
 
علیرضا زرگر مدیر جایزه مهرگان با پوزش از تأخیر در اعلام برگزیدگان دوره‌های چهاردهم و پانزدهم جایزه مهرگان علم گفت: در پی وقایع تلخ و اندوه‌بار آبان و دی سال گذشته، برگزاری مراسم نهایی اهدای جوایز به سال 1399 موکول شد، با شیوع ویروس کووید 19 مشکلات اجتماعی دوچندان شد؛ صبر کردیم شاید شرایط بهتر شود و جایزه‌ای که با طبیعت و محیط زیست پیوند خورده است با حضور علاقه‌مندان برگزار شود اما سال رو به پایان است و هنوز هیچ چشم‌انداز روشنی برای پایان این شرایط دشوار وجود ندارد.
 
بنابراین دبیرخانه جایزه مهرگان نام کتاب‌ها، شخصیت‌ها و تشکل‌های زیست‌محیطیِ راه‌یافته به مرحله نهایی را امروز اعلام می‌کند و در روز چهاردهم اسفندماه که مقارن با اولین سالروز درگذشت مهندس اسکندر فیروز رییس هیأت داوران جایزه مهرگان علم و روز جهانی حیات وحش است، اسامی برگزیدگان هر سه بخش جایزه در مراسمی مجازی در کانال تلگرام جایزه مهرگان به نشانی https://t.me/mehreganprize_fa   اعلام خواهد شد.
داوری این دوره‌ جایزه مهرگان علم را هفت تن از برجسته‌ترین کارشناسان محیط زیست ایران متشکل از: زنده‌یاد اسکندر فیروز و هوشنگ ضیایی، اسماعیل کهرم، عبدالحسین وهاب‌زاده، محمد درویش، زهرا قلیچی‌پور و مژگان جمشیدی بر عهده داشتند.
فراخوان دوره‌های شانزدهم و هفدهم جایزه مهرگان علم که به کتاب‌های علمی منتشر شده در سال‌های 1398 و 1399 و همچنین عملکرد تشکل‌های زیست‌محیطی در این بازه زمانی اختصاص دارد به زودی منتشر خواهد شد.
شایان ذکر است که هم‌زمان با اهدای جوایز این دوره یادمانی مجازی برای بزرگداشت دو شخصیت تأثیرگذار محیط‌زیست ایران زنده‌یادان: «اسکندر فیروز» بنیان‌گذار سازمان محیط زیست و «هنریک مجنونیان» نویسنده، مترجم، پژوهشگر و استاد دانشگاه برگزار خواهد شد.


 

فهرست ۱۴ کتاب زیست‌محیطی راه‌یافته به مرحله ماقبل نهایی جایزه مهرگان علم

دوره‌های چهاردهم و پانزدهم (سال‌های ۱۳۹۶-۱۳۹۷)

IMG-20210212-WA0012

فهرست ۱۴ تشکل مردم‌نهاد راه‌یافته به مرحله ماقبل نهایی جایزه مهرگان علم

دوره‌های چهاردهم و پانزدهم (سال‌های ۱۳۹۶-۱۳۹۷)

IMG-20210212-WA0010

 

دیدگاه‌ها  

#1 امیر 1399-11-25 02:58
مرحومدکتر مجنونیان و دکتر یخکشی از استاید ما بودن هرچند دکتذ یخکشی ایران نیستن.
نقل قول کردن
#2 عابد بهاروند 1399-11-25 04:37
ضمن تبریک به جناب آقای افشار پدر بلوط ایران، خبری بسیار مسرت بخش و خوشحال کننده بود و برای ما همشهریان و هم استانی های جناب افشار موجب افتخار و سربلندی است. آرزوی توفیق در انتخاب نهایی جناب افشار و دریافت جایزه پر افتخار مهرگان علم را برایشان دارم.
نقل قول کردن
#3 اکبر-ظ 1399-11-25 08:06
تبریک به پدر بلوط ایران.ای کاش هر شهر و روستا یک پدر بلوط داشتند که لااقل از فضای سبز باقی مانده حفاظت کنند.
نقل قول کردن
#4 رضا 1399-11-25 13:56
سایشون مستدام
نقل قول کردن
#5 سیمره 1399-11-25 14:10
پدر بلوط یکی می کارید صدها قطع میشه این چکار کنیم
نقل قول کردن
#6 خانواده سوری 1399-11-25 14:41
ضمن تبریک و تشکر به آقای افشار و خسته نباشید انشالله همیشه موفق و سلامت باشید
نقل قول کردن
#7 خانواده سوری 1399-11-25 15:30
تبریک به آقای افشار و خسته نباشید بابت زحمات ایشان
نقل قول کردن
#8 محمدحسن 1399-11-25 19:33
سلام عرض تبریک خدمت جناب آقای افشار و همشهریان عزیز بسیار خوشحال شدیم قدردان زحمات خدمت ارزنده شما هستیم . م.شاکرمی
نقل قول کردن
#9 Ali.PARSAFARD 1399-11-26 07:40
جناب مهندس مظفر افشار پدربلوط ایران تلاش شما را ارج می نهیم
نقل قول کردن
#10 محمدفيضي 1399-11-26 08:34
خيلي دير شد كه از زحمات و سالها تلاش جناب مهندس افشار قدر داني شود دغدغه و تلاشهاي اين مرد بزرگ براي حفاظت از اندوخته هاي الهي در كشورمان بخصوص زاگرس مهمترين حوضه آبخيز كشورمان ستودني است.
نقل قول کردن
#11 ##حسین 1399-11-26 11:57
تبریک به آقای افشار.قاچاق چیان چوب به جان درختان بلوط افتاده وبانیسان و کامیون سرمایه های استان بهغارت میبرند.
نقل قول کردن
#12 تارا 1399-11-28 16:38
آقای افشار عزیز، خیلی تبریک می گم؛ افتخار می کنم که در شهری زندگی می کنم که بتوانم از نزدیک با شما آشنا شوم. امیدوارم همیشه سلامت و پاینده و پرتلاش به راه خود ادامه دهید. کودکان این سرزمین به داشتن الگویی چون شما به خود میبالند.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا