یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

استاندار لرستان بر توجه به برنامه‌های مدیریت آب در استان تاکید کرد.
به گزارش یافته، سید موسی خادمی در آیین تجلیل از برگزیدگان کشاورزی استان اظهار داشت: کشاورزی مظهر جدال، سختی‌ها و منشاُ خلاقیت‌های انسان بوده است.
وی در ادامه افزود: بخش عظیمی از پیشرفت‌های بشر در گذشته مربوط به اقداماتی است که در بخش کشاورزی انجام داده و اگر دستاورد و کشفی داشته در این حوزه بوده است.
خادمی با بیان اینکه حوزه کشاورزی قدرت خلاقیت و ابتکار انسان را بیشتر نشان می‌دهد، تصریح کرد: این بخش پرچالش که دارای محدودیت‌های طبیعی و مصنوعی فراوانی است همچنان به کار خود ادامه می‌دهد و از جاهایی است که می‌تواند بستر پیشرفت انسان باشد.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه محدودیت‌های آب همیشه وجود داشته و باید آن را مدیریت کرد، گفت: چالش آب از محدودیت‌های طبیعی این بخش است و وضعیت آب و چگونگی رفتار آن در اختیار بشر نیست بنابراین در این راستا کارهایی باید انجام داد و البته اقداماتی صورت گرفته است.
وی لرستان را استانی پرآب عنوان کرد و در ادامه افزود: مقدار زیادی از این آب از استان خارج می‌شود؛ امسال بارندگی نیز ۶۰ درصد زیرنرمال اعلام شده و محدودیت‌ها برای بخش کشاورزی جدی هستند.
استاندار لرستان بر توجه به برنامه‌های مدیریت آب در استان تاکید کرد و بیان داشت: راهی جز استفاده بهینه و بهره‌‌ورتر از آب نیست و باید به سمت کشت محصولات با مصرف آب کمتر حرکت کرد.
وی در ادامه افزود: امسال توصیه ما بر بهره‌وری هر چه سریع‌تر از ایستگاه‌های پمپاژ به ویژه در شهرستان‌های کوهدشت و پلدختر است که برخی از این ایستگاه‌ها ساخت آنها در دهه ۸۰ آغاز و هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.
خادمی به منظور استفاده بهره‌ورتر و بهتر از آب خاطر نشان کرد: بهره‌برداری از این ایستگاه‌ها باعث تجهیز اراضی کشاورزی استان به سیستم آبیاری تحت فشار می‌شود.
مقام ارشد استان با بیان اینکه به نتیجه رساندن این ایستگاه‌ها اولویت اصلی ماست، اظهار داشت: لرستان طبیعتی با شیب زیاد و بارندگی مناسب دارد که ترکیب این دو می‌توانند در راستای احداث باغات شیب‌دار مورد استفاده قرار بگیرند. این طرح در اولویت‌ها بوده و برای آن اعتبار نیز اختصاص داده شده است.
وی ادامه داد: هم‌اکنون یک‌هزار هکتار باغ در اراضی شیب‌دار استان احداث شده و قرار است این باغات را به ۵۰۰۰ هکتار برسانیم که در سال‌های آینده عملیاتی می‌شود.
استاندار لرستان با اشاره به موضوع آبیاری تحت فشار تصریح کرد: ۸۵ درصد اعتبار مورد نیاز در این بخش را دولت پرداخت می‌کند و مابقی توسط کشاورز تامین خواهد شد. با توجه به محدودیت‌هایی که در حال حاضر وجود دارد این کار اقدام مناسبی است.
خادمی محدودیت کمبود سرمایه را از دیگر مشکلات دانست و عنوان کرد: در کل کشور این محدودیت را داریم و به دلیل سود کمتر در بخش کشاورزی جدی‌تر است، متاسفانه به همین دلیل سرمایه‌گذاری در این حوزه کم بوده بنابراین دولت و بخش خصوصی با مشکلات زیادی مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه در کشور حوزه‌های دیگر سودهای بزرگتری دارند که سرمایه‌گذار به طرف آن تمایل پیدا می‌کند، افزود: یکی از وظایف نظام این است که از طریق اعمال سیستم‌های توزیعی و مکانیسم‌های مدیریتی سودهای مختلف را در همه بخش‌ها فعال کنند.
خادمی با بیان اینکه نباید مالیات بخش کشاورزی دارای سود حدود ۱۵ درصد را با بخشی که ۷۰ درصد سوددهی دارد برابر باشد، گفت: بخش کشاورزی تضمین کننده حاکمیت ملی و بقای انسان است و نباید مالیات‌ به یک صورت از این بخش‌ها گرفته شود.
استاندار لرستان محدودیت دانش را از دیگر چالش‌های پیش روی حوزه کشاورزی دانست و بیان داشت: آگاهی پایین و عدم جذابیت‌هایی که وجود دارد از جمله این محدودیت‌ها هستند که خوشبختانه در این راستا سازمان جهاد کشاورزی اقدامات خوبی مانند پهنه‌بندی اراضی و حضور ناظرین کشاورزی در روستاها انجام داده و هم‌اکنون به ازای هر ۸ روستا یک ناظر فعالیت می‌کند.
وی با بیان اینکه باید دانش کشاورزان را بالا ببریم، افزود: اگر جایی تولید کمی داریم نشان می‌دهد که منابع در حال هدررفت هستند برای همین باید یافته‌های نوین و دانش جدید را به بهره‌برداران و کشاورزان انتقال داد.
خادمی از دیگر مشکلات این حوزه را محدودیت‌های بازاریابی محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: تدوین سند الگوی کشت به منظور سطح زیر کشت اراضی آبی منطقه در حال مشخص شدن است و معین می‌شود که هر شهرستان چقدر مجاز به کاشت محصولی خاص است؛ اگر بیشتر از مقدار معین شده کشت کنند خود کشاورز باید مسئول خواهد بود.

دیدگاه‌ها  

#1 چگنی 1396-11-05 23:16
لرستان هشتصد و پنجاه هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که بیش از هشتاد درصدشان از نوع دیم و سنتی است با اینحال سالانه میلیاردها متر مکعب آب بدون استفاده از لرستان خارج میشود و ما آنها را مهار نمی کنیم
نقل قول کردن
#2 محمد 1396-11-06 14:32
در این تصویر عاطفی بودن زن نسبت به مرد را به وضوح میتوان دید! اگر گفتید چرا؟
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا