یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

در پی‌ سفر سرمایه‌گذاران خارجی به شهرستان دورود یکی از بزرگ‌ترین واحدهای پالایشگاه نفت و پتروشیمی در این شهرستان احداث می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، چند تن از سرمایه‌گذاران خارجی با سفر به شهرستان دورود زیرساخت‌های این شهر را به منظور سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و پتروشیمی بررسی و از نزدیک از محل احداث این پروژه بازدید کردند.
در این مراسم، هوشنگ بازوند استاندار لرستان، عباس قائدرحمت نماینده مردم دورود و ازنا، ماشاءالله نعمتی فرماندار، قدرت‌الله ولدی مدیرکل صنعت معدن و تجارت، علی امید سیفی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان، و اعضای شورای اداری شهرستان دورود حضور داشته و نمایندگان چند شرکت خارجی سرمایه‌گذار در این پروژه وضعیت شهرستان دورود را از نزدیک بررسی کردند.
بر پایه این گزارش، این سفر در پی‌ دعوت عباس قائدرحمت نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس از این شرکت‌های سرمایه‌گذاری خارجی برای مشارکت در پروژه احداث پالایشگاه نفت و پتروشیمی صورت گرفته است.
در این مراسم، ماشاءالله نعمتی فرماندار شهرستان دورود با بیان این که شهرستان دورود می‌تواند محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باشد، اظهار داشت: شهرستان دورود دارای پتانسیل‌های بسیار بالایی در بخش‌های مختلف است که به عنوان مثال می‌توان به وجود خطوط ریلی و راه‌های سراسری اشاره کرد.
وی با اشاره به برخی اقدامات دولت در 20 ماه گذشته در استان لرستان و شهرستان دورود یادآور شد: از ابتدای آغاز به کار دولت در استان لرستان تلاش شد، تا بستر سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذارهای داخلی و خارجی صورت گیرد.
فرماندار دورود تاکید کرد: اقدامات بسیار خوبی نیز در بخش تقویت زیرساخت‌ها و پروژه‌های عمرانی در شهرستان دورود صورت گرفته است.
مدیر عامل شرکت ایرانیان تجارت لیو در این مراسم اظهار داشت: یک شرکت کنسرسیوم سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای این پروژه قدم جلو گذاشته که شامل 7 کمپانی نفتی و سرمایه‌گذاری اروپایی و آسیایی می‌شود و در مجموعه خود از 30 شرکت پیمانکاری و سرمایه‌گذاری داخلی بهره می‌برد.
آزیتا فهیمی اضافه کرد: طی سال‌های گذشته پیگیر کارهای احداث پالایشگاه 300 هزار بشکه‌ای در منطقه چابهار بوده‌ایم که پس از دعوت دکتر قائدرحمت نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس برای بازدید از توانمندی‌های منطقه برای سرمایه‌گذاری در این شهرستان تشویق شدیم.
فهیمی یادآور شد: به همین منظور جلساتی را با استاندار به صورت کارشناسانه برگزار کردیم و پس از آن توانسته‌ایم، سرمایه‌گذاران خارجی را برای سرمایه‌گذاری در این شهرستان هم نظر کنیم.
وی یادآور شد: پس از تصمیم به اجرای این پروژه زمین محل پروژه مشخص شد و استعلام‌های سیزده‌گانه مربوط به استقرار پالایشگاه در منطقه از طریق وزارت صنعت معدن به مسئولان ذی‌ربط ارائه شده و تاکنون پاسخ مثبت برخی از این استعلام‌ها داده شده است.
این مسئول با اشاره به تلاش‌های مسئولان شهرستان دورود به منظور اخذ مجوز سهمیه خوراک نفت سنگین، یادآور شد: خوشبختانه با پیگیری‌های به عمل آمده گواهی خوراک 150 هزار بشکه نفت سنگین در روز را برای شهرستان دورود گرفته شده است و همچنین وزرای مربوطه در خصوص حمایت از احداث این پالایشگاه قول مساعدت داده‌اند.
وی با اشاره به این پروژه یادآور شد: برای اجرای این پروژه مبلغ 5 میلیارد یورو معادل 20 هزار میلیارد تومان برآورد سرمایه شده که در زمینی بالغ بر 150 هکتار در دو فاز 17 ماهه و چهار ساله نهایی مد نظر کارشناسان بوده است.
فهیمی با اشاره به رضایت سرمایه‌گذاران از بررسی شرایط شهرستان دورود تاکید کرد: سرمایه‌گذاران از استقبال مسئولان و مردم بسیار خوشحال بوده و نظر مساعدی بر اجرای این پروژه دارند و امیدواریم حضور سرمایه‌گذاران خارجی در این منطقه باعث ایجاد انگیزه برای سایر سرمایه‌گذاران برای حضور در این استان باشد.
در ادامه گراهام وُن نماینده یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری با اشاره به روند مذاکرات احداث این پروژه اظهار داشت: پس از جلسات متعدد و تلاش‌های صورت گرفته به شهر دورود آمده‌ایم تا از نزدیک پتانسیل‌های این شهرستان را برای اجرای این پروژه مشاهده کنیم.
وی با بیان این که برای سرمایه‌گذاری در این منطقه بسیار علاقه‌مند هستیم، اظهار داشت: ماه آینده یک جلسه مهم را در سوئیس با حضور یکی دیگر از شرکا برگزار می‌کنیم تا در خصوص کمپانی که باید این پروژه را اجرایی کند، تصمیم‌گیری کنیم و پس از آن به ایران بر می‌گردیم تا بتوانیم با عقد قرار داد سایر مراحل را آغاز کنیم.
نماینده شرکت سرمایه‌گذاری خارجی یادآور شد: هدف ما از اجرای این پروژه این است تا بتوانیم از جوانان این منطقه استفاده کنیم و به آنها کار آموزش دهیم و تنها به دنبال منافع خود نیستیم.
 با مشاركت سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي: دورود صاحب پالایشگاه نفت و پتروشیمی مي‌شود
استاندار لرستان گفت: زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در شهرستان دورود مهیا است و از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کنیم.
هوشنگ بازوند با بیان این که شهرستان دورود محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است، گفت: سرمایه‌گذاران در این شهرستان به واسطه وجود زیرساخت‌های مناسب و همچنین پتانسیل‌های بالا بهره بالایی از سرمایه‌گذاری خود می‌برند.
وی با اشاره به توجه دولت به جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی یادآور شد: دولت تدبیر و امید از زمان آغاز فعالیت خود توجه بسیاری به جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و مشارکت مردمی داشته است و همواره رئیس جمهور محترم در سفرهای استانی خود نشست با سرمایه‌گذاران را برگزار می‌کند که این نشان از توجه به این مهم است.
بازوند تصریح کرد: در عرصه مذاکرات هسته‌ای شاهد موفقیت‌های بسیار ارزنده‌ای از سوی تیم مذاکره‌کننده بودیم و امروز شاهد هستیم که اندک نگرانی‌های سرمایه‌گذاران خارجی نیز برای سرمایه‌گذاری در این کشور برطرف شده است.
این مسئول با اشاره به ظرفیت‌های استان لرستان بیان داشت: این استان را از نظر وجود ثروت‌های خدادادی می‌توان یکی از استان‌های ثروتمند کشور دانست، هرچند که با وجود این ثروت‌ها پیش از این نتوانسته‌ایم از این فرصت‌ها استفاده کنیم.
وی در ادامه با اشاره به زیرساخت‌های صنعت نفت در استان لرستان اظهار داشت: خطوط انتقال نفت خام با ظرفیت 570 هزار بشکه در حال حاضر از استان لرستان عبور می‌کند و خط دوم انتقال نفت نیز با ظرفیت 550 هزار بشکه در حال اجرا است که با وجود چنین خطوط لوله‌ای می‌توان گفت، نباید سرمایه‌گذاران در بخش صنعت نفت در این شهرستان نگرانی داشته باشند.
استاندار لرستان تاکید کرد: در شهرستان دورود زیرساخت‌های لازم اعم از ریل راه‌آهن و خطوط سراسری جاده‌ای وجود دارد که می‌تواند قیمت تمام شده، محصولات تولیدی را بسیار کاهش دهد.
وی با اشاره به توسعه خطوط ریلی در استان لرستان اظهار داشت: در حال حاضر پروژه‌های توسعه خطوط ریلی در استان لرستان در دست احداث است که با اجرای این پروژه‌ها شهرستان دورود به عنوان مرکز حمل و نقل ریلی استان به حساب می‌آید.
بازوند با اشاره به منطقه ویژه اقتصادی شهرستان دورود و گمرک یادآور شد: سرمایه‌گذاران می‌توانند از این پتانسیل‌ها به خوبی استفاده کنند و زیرساخت‌های مناسب سرمایه‌گذاری در این استان فراهم است.
وی با اشاره پتانسیل‌های گردشگری استان لرستان خاطرنشان کرد: شهرستان دورود یکی از مناطق ویژه استان در حوزه گردشگری به شمار می‌رود، یکی از مراکز بزرگ ژئو پارک یعنی دریاچه گهر در این شهرستان واقع شده است.
این مسئول در پایان خطاب به سرمایه‌گذاران خارجی گفت: به سرمایه‌گذاران خارجی اطمینان می‌دهیم که دولت و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان از این سرمایه‌گذاران حمایت لازم را می‌کنند.
وی در ادامه یادآور شد: هدف‌گذاری بخش سرمایه‌گذاری در سال 94 در استان را بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان قرار داده‌ایم و امیدواریم بتوانیم به این هدف‌گذاری برسیم.
 نماینده مردم دورود و ازنا نيز در اين همايش گفت: با احداث پالایشگاه نفت و پتروشیمی در دورود 10 هزار فرصت شغلی ایجاد می‌شود.

عباس قائدرحمت اظهار داشت: امروز شاهد سفر چند سرمایه‌گذار خارجی و داخلی به شهرستان دورود هستیم و در این سفر شرایط و پتانسیل‌های این منطقه را به منظور سرمایه‌گذاری در بخش نفت و پالایشگاه بررسی کرده‌اند.

وی ادامه داد: طبق مذاکرات انجام شده، حجم سرمایه‌گذاری این مجموعه 5 میلیارد یورو معادل 20 هزار میلیارد تومان برای دو واحد پالایشگاه و پتروشیمی است که در همین منطقه احداث می‌شود.

نماینده دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مراحل انجام شده در خصوص این پروژه اظهار داشت: تاکنون تفاهم‌نامه زمین منعقد شده است و اقدامات لازم توپوگرافی و نقشه‌برداری نیز در دست انجام است و مجوزهای اولیه خوراک این پالایشگاه نیز صادر شده و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد فعالیت‌های اجرایی این پروژه باشیم.

وی با اشاره به صدور مجوز خوراک برای این مجموعه یادآور شد: وزارت نفت برای دادن مجوز دو شرط توان مالی و فنی را اعلام کرده است که هر دو این شروط در دست بررسی است و اقدامات فنی لازم در دست انجام است.

قائدرحمت تصریح کرد: شاهد استقبال مسئولان از این پروژه هستیم به نحوی که تاکنون جلسات متعددی را در برخی وزارتخانه‌ها با مسئولان ذی‌ربط برگزار کرده‌ایم و علاوه بر آن جلسه‌ای را با مسئول کمیسیون انرژی مجلس برگزار شده است که هم دولت و هم مجلس از به نتیجه رسیدن این طرح استقبال کرده‌اند، اما تیم سرمایه‌گذار برای راه‌اندازی این مجموعه علاقه‌مندتر هستند تا این کار را هرچه سریع‌تر انجام دهند.

وی تاکید کرد: با بهره‌برداری از پالایشگاه و پتروشیمی در شهرستان دورود حدود 10 هزار فرصت شغلی در این منطقه ایجاد می‌شود.
 

دیدگاه‌ها  

#1 اسدالهی 1394-02-04 06:52
مگر به همین سادگی اصفهانیها و تبریزها اینگونه پالایشگاهها را میگذارند در لرستان احداث شود ؟
احتمالا این شرکت بدنبال وام است برای جای دیگر!!؟
نقل قول کردن
#2 فاطمه 1394-02-04 10:56
سلام. بهتر نیست به جای دو نقطه در تیتر خبر، ویرگول جایگزین بشه؟
نقل قول کردن
#3 شهروند خرم آبادی 1394-02-04 11:03
سلام.لطفا تا این حد نباشه بیشار پیگیر ی کنند تل عملی بشهو تاکه بتواند مشکلی ازمشکلات استان حل بشه و همچنین بیشتر به فکر مرکز استان باشین چون جمعیت مرکز استان بیشتر از مابقی شهرها هستش ....
نقل قول کردن
#4 فرهادی 1394-02-05 13:31
این‌ها فقط یک شوی سیاسی برای نماینده است. استاندار هم بنا به وظیفه شرکت می‌کند. یعنی مدیران استانی می‌گویند اگر از هزار بار رفتن یکی هم چیزی در بیاید باز هم شکر.
واقعیت آن است که این‌ها فقط برای برگزاری یک شوی سیاسی قدم رنجه کرده‌اند. خط لوله مروک هم‌اکنون نیز ظرفیت استفاده از آن بیش از کاربری است که برایش تعریف شده چگونه وزارت نفت مجوز خوراک داده؟ مگر خط جدیدی بکشند که آن هم هزینه‌اش زیاد است و برای همین است که پالایشگاه‌های جدید نزدیک به چاه‌های نفت هستند. بنده بطور قطع و یقین می‌گویم این فقط یک شوی سیاسی است همین. برای احداث یک پالایشگاه مطابق استاندارد یورو 5 یکصد هزار بشکه‌ای حداقل 7 میلیارد یورو نیاز است
نقل قول کردن
#5 احمد ساکی 1394-02-05 21:46
به نقل از اسدالهی:
مگر به همین سادگی اصفهانیها و تبریزها اینگونه پالایشگاهها را میگذارند در لرستان احداث شود ؟
احتمالا این شرکت بدنبال وام است برای جای دیگر!!؟

چرا واقعا چنین دیدی نسبت به بخش خصوصی دارید و برایش حاشیه سازی می کنید
همین بخش خصوصی در تمام استان ها رونق و رشد با خودش به همرا اورده
این حاشیه سازی برای بخش خصوصی هیچ دردی از لرستان دوا نخواهد کرد
نقل قول کردن
#6 رضآ دلیخون 1394-02-29 14:38
سلام.اگ این حرف فقط یک شایعه نباشه مثل بقیه حرفا خیلی خوبه و ب استانمون کمک زیادی میکنه.امیدوارم این طرح عملی بشه.
با تشکر
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا