یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

قهرمان پرآوازه کشتی کشور در المپیک و جهان گفت: امروز باافتخار تمام در آیین گِل لرستانی‌ها شرکت کردم. 
"عباس جدیدی" که در مراسم "آیین گِل" روز عاشورا لرستانی‌ها در تهران حضور یافته بود در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری یافته گفت: خود من از لرهای بختیاری هستم و امروز با افتخار تمام در مراسم عزاداری لرستانی‌های پایتخت شرکت کردم و به سبک مردم لرستان، گِل عزای حسین و یارانش را بر سر و بدن مالیدم.
وی ادامه داد: قبلاً هم یک‌بار در مراسم لرها شرکت کرده بودم و امروز تعصب و عرق لریاتی باعث شد تا توفیق حضور در این مراسم را به دست آوردم و حضور در هر هیئت عزاداری باعث سعادتی است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: " اسماعیل دوستی" همکار لرستانی‌ام در شورای اسلامی شهر تهران از بنده دعوت کرد تا گِل امام حسین را در سر بگیرم و من هم از آنجا که برکت زندگی‌ام را در وجود ائمه اطهار می‌دانم باکمال میل دعوت ایشان را لبیک گفتم و سعادتی شد تا همپای لرستانی‌ها در این آیین ارزشمند شرکت کنم.
جدیدی با اشاره به این‌که خود ما در شرق تهران هیئت دار هستیم، افزود: اما امروز را خدمت لرستانی‌ها رسیدم.
وی در خصوصی برگزاری مراسم عاشورا به روش‌ و سبک‌های مختلف توسط اقوام مختلف در کشور گفت: مهم این است که همه زیر بیرق مقدس امام حسین و پرچم جمهوری اسلامی ایران زندگی می‌کنیم، هدف همه یکی است.
دارنده 9 مدال طلای المپیک، جهان و آسیا افزود: ملت ایران ملتی بودند که همیشه در سایه صلح و صفا با هم زندگی می‌کردند و قومیت‌ها هیچ‌گاه باعث اختلاف در کشور نشده‌اند و همه زیر لوای همین اتحاد، حماسه‌های بزرگی را در دنیا رقم‌زده‌اند ازجمله 8 سال دفاع مقدس که لر و کرد و فارس و بلوچ و ... در کنار هم به صیانت از کیان جمهوری اسلامی ایران پرداختند.
جدیدی در خصوص مراسم امروز و آیین گِل لرستانی‌ها گفت: تمام کارهای لرها از روی خلوص قلبی و نیت پاک است و این مراسم هم از این نیت پام مستثنا نبود و هرکسی که لرها را از بیرون نظاره می‌کند پی به این خلوص نیت می‌برد و با آن‌ها همراه می‌شود و صفای لرستانی‌ها را می‌شد به‌راحتی در این مراسم مشاهده کرد،
وی در خصوص برخی هجمه‌ها که گاهی علیه آیین‌های کهنی مثل این آیین توسط گروهی گرفته می‌شود گفت: هدف اصلی امام حسین است و شکل همه عزاداری‌ها و آیین‌ها به نیت انسان‌ها برای خدمت کردن به ائمه برمی‌گردد، بسیاری از آیین‌های موجود ریشه در فرهنگ و اعتقادات مردم دارد و ما نباید اجازه دهیم که این سنت‌های خوب و پسندیده فراموش شود.
جدیدی ادامه داد: یکی زنجیر می‌زند، دیگری به گِل می افتد و آن‌یکی سینه‌زنی و ... می‌کند، همه این‌ها ناشی از عشق به حسین و ائمه اطهار است، وقتی گفته می‌شود امام حسین سفینه نجات است یعنی همه را برای همراهی دعوت کرده و باید متوجه شویم که هدف امام حسین از قیام عاشورا چه بوده و ما هم به‌عنوان رهروان این امام شهید، در همان راستا قدم برداریم، پیامی که امام حسین داشت حفظ دین مبین اسلام بود و بس! همه رفتارهای ما باید در همین راستا باشد.


قهرمان پرآوازه المپیک و جهان در آیین گِل لرستانی‌ها خلوص نیت لرها را باید در مراسم عزاداری دید
 پایتخت کشور تحت تاثیر اصیل‌ترین آیین لرستانی‌ها

دیدگاه‌ها  

#1 شمال 1395-07-21 16:09
اجرتون با امام حسین
نقل قول کردن
#2 دریکوند 1395-07-21 17:46
خود اصطلاح گل به سر گرفتن که بازمانده از اعتقادات کهن ایرانی است نشان و اوج عزا و ماتم است.در خیلی از سایتها به مردم لرستان و خصوصأ خرم آباد از سر ناآگاهی از چگونگی این رسم ناخواسته حرفهایی زده میشود مثلأ اینکه چرا سرتا پا گل میشوند یا چرا فقط به شونه ها گل نمی مالندیا اینکه چرا لباسها را در گل نمیندازند و خودشان را در گل می اندازند یا چرا اینهمه ولخرجی و اسراف میشود و چقدر آب و هزینه صرف این مراسمات میشود.البته نظر هر فردی محترم است ولی عزیزان توجه داشته باشند که هیچ رسم و آیینی به یکباره بوجود نمی آید بلکه تاریخ و گذشته ای پشت آن است مثلا همین رسم چهارشنبه سوری,ببینید چقد منجر به آتش سوزی وایجاد ترس و رعب و وحشت و جراحات میشود یا رسم رنگ هند یا رسم ساتی در هند یا آیین نخل گردانی یزد یا قالیشویان کاشان یا قمه زنی.اینها با علت و با توجه به تحولات زمانه بوجود آمدند و قارچ نبودند که بی علت باشند بنظرم باید در این زمینه فرهنگسازی و کار تحقیقی بشه.تا هرکسی بخودش اجازه توهین نده.
نقل قول کردن
#3 محمدی 1395-07-21 20:32
احسنت جناب دریکوند…درسته…ب نظرم ما هم باید نقد پذیر باشیم و اصلاحاتی در این آیین انجام دهیم از جمله ممنوع کردن استفاده از هیزم و استفاده از مشعل و دوم اینکه خود مسؤلین هیأتها بیایند تذکر دهند که گل مالیدن به شانه و پیشانی کفایت میکند و گل مالیدن به همه بدن و نشستن درحوض گل و چرخیدن در حوض هر چند از روی نیت پاک هم باشد ولی زمینه توهین به مردم ولایت مدار لرستان و خرم آباد میشود.متأسفانه عده ای از روی عدم شناخت حرفهایی میزنند و واکنشاتی نسبت به این مراسم انجام میدهند که زیبنده نیست.با سرچی مختصر در اینترنت و خواندن برخی نظرات آدم دلش از برخی شبه روشنفکران میگیرد.ولی باید نقد پذیر بود و واکنش تند نشان نداد و با خونسردی به بازگویی ریشه تاریخی و سابقه آن در تاریخ پرداخت.چون متأسفانه هیچ معرفی شایسته ای از این مراسم در رسانه ها صورت نگرفته.البته نگاه و بازخورد این مراسم در نظر دیگران مهم است.
نقل قول کردن
#4 علی 1395-07-21 21:44
سلام. این رسم فقط مختص خرم آباد نیست. سایر شهرستانهای استان هم این رسم دارند.
نقل قول کردن
#5 ایران 1395-07-22 00:19
این یک رسم است تبلیغ شود تا جا بیفتد.
نقل قول کردن
#6 بیرانوند 1395-07-22 11:24
کسایی ک ادعای روشن فکرا رو در میارن و علیه این آیین کهن لرها موضع میگیرن در واقع ی مشت کوته فک ر هستن و از فراگیر شدن این ایین کهن و نشون دادن عزاداری لرها تو تلویزیون سراسری حسادت میکنن..
نقل قول کردن
#7 حسين 1395-07-23 15:49
چقد خوشحال شدم فهميدم عباس جديدي عزيز اهل لرستان و لر بخيتياري هست
خدا قوت پهلوان عباس جديدي
خدارو شكر
نقل قول کردن
#8 کریم 1395-07-24 10:07
خوبه ولی حیفه که بخاطر آتش لطمات زیادی به طبیعت میزنیم واین یک آسیب جدی برای جنگلهای لرستان محسوب میشه
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا