یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

مُهر یونسکو برای ثبت جهانی روستای بیشه لرستان زده نشد تا این روستای زیبا از قافله ثبت جهانی باز ماند.
به گزارش یافته،  امسال برای اولین‌بار و در خردادماه پرونده هشت روستا از سوی ایران به سازمان جهانی گردشگری معرفی شد تا در صورت تایید توسط این سازمان، به عنوان روستاهای جهانی هدف گردشگری معرفی شوند. این روستاها در آذربایجان‌شرقی، کرمان، لرستان ( بیشه)، گیلان، مازندران، هرمزگان، اصفهان و کردستان قرار داشتند.
اما امروز پنجشنبه 27 مهرماه و در حاشیه بیست و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری در ازبکستان ، روستای کندوان به عنوان نخستین روستای ایران در فهرست بهترین دهکده‌های جهانی گردشگری ثبت شد، تا بیشه و سایر استان‌ها از این قافله عقب بمانند.
معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که در این نشست حضور داشت، در سخنانی گفت: در پی ارائه پرونده هشت روستا به سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، روستای کندوان استان آذربایجان‌شرقی به عنوان نخستین روستای ایران در فهرست بهترین دهکده‌های جهانی گردشگری ثبت شد.
علی‌اصغر شالبافیان با حضور در مراسم اعلام بهترین دهکده‌های گردشگری در حاشیه بیست و پنجمین مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری و صد و نوزدهمین و صد و بیستمین شورای اجرایی این سازمان که  در شهر سمرقند کشور ازبکستان برگزار شد، گفت: روستای کندوان استان آذربایجان‌شرقی در رقابت با بیش از ۲۰۰ روستا از کشورهای مختلف توانست در فهرست دهکده‌های جهانی سازمان جهانی گردشگری جای بگیرد.
او افزود: هشت روستای کشورمان از جمله کندوان آذربایجان شرقی، بیشه لرستان، میمند کرمان، سهیلی قشم، پالنگان کردستان، قاسم آباد گیلان، کندلوس مازندران و ابیانه اصفهان برای شرکت در این رقابت از سوی معاونت گردشگری معرفی شده بودند که از این بین روستای کندوان توانست با کسب امتیازها و شاخصه‌های لازم در جایگاه روستاهای جهانی ثبت شود. 
به گفته شالبافیان انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) دنبال می‌شود و هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان است. تا به امروز ۷۶ روستا از ۴۰ کشور به عنوان بهترین دهکده‌های جهانی گردشگری معرفی شده‌اند و حالا جمهوری اسلامی ایران نیز با ثبت کندوان در این مجموعه جایگاه ویژه‌ای دارد
گفتنی است از مزایای انتخاب شدن به عنوان روستای جهانی می‌توان به معرفی در سطح بین‌المللی به عنوان نمونه‌ای برجسته از یک مقصد گردشگری روستایی، ارائه گواهی امضا شده توسط دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، دارا شدن فضایی برای تبادل تجربیات و آموزش، امکان شرکت در رویدادهای مرتبط با توسعه روستایی و گردشگری و در نهایت معرفی کشور صاحب روستا در ابعاد و زوایای مختلف گردشگری اشاره کرد.
 
شاخص‌های انتخاب چه بود؟
بد نیست بدانیم که سازمان جهانی گردشگری ۹ شاخصه از جمله دارا بودن منابع فرهنگی، ترویج و حفاظت از آن، پایداری اقتصادی، محیطی، اجتماعی، پتانسیل گردشگری و توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویت‌بندی گردشگری و نیز امور بهداشت، ایمنی و امنیت را به عنوان معیارهای انتخاب روستاهای جهانی اعلام کرده بود.
مرور این شاخص‌ها نشان می‌دهد که توقع ثبت جهانی بیشه شاید توقع بی‌جایی است. وقتی این روستا با آبشار زیبایش فاقد کمترین امکانات و زیرساخت‌های  لازم است، نباید توقع داشت که سازمان جهانی گردشگری (UNWTO فقط با فراخوان هشتک زدن اقدام به ثبت جهانی آن کند که اگر ثبت هم می‌کرد جای تعجب داشت.
بدون شک روستای بیشه با وجود پتانسیل‌های فراوان گردشگری و آب و هوای مطلوب از جمله پر بازدیدترین آثار طبیعی ایران محسوب می‌شود که در صورت جهانی شدن می توانست گردشگران خارجی زیادی را نیز به خود ببیند که این امر موجب رونق اقتصادی این منطقه نیز می‌شد.
اما در هر حال امسال موفق به ثبت بیشه نشدیم لذا متولیان امر  باید برنامه ریزی کنند تا با رفع موانع در سال آینده به این هدف برسیم.
 
عبدالرضا قاسمی/ یافته

دیدگاه‌ها  

#1 کشوری 1402-07-27 18:01
چرا؟؟؟ میراث فرهنگی حداقل به فکر ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک در میراث جهانی یونسکو باشد
نقل قول کردن
#2 بختیاری 1402-07-27 22:36
شهرستان الیگودرز هیچگونه موزه برای اشیاء تاریخی و مردم شناسی ندارد لطفا میراث فرهنگی استان بفکر باشد
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا