یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

چند سالی است تحت لوای آزادسازی حریم قلعه‌ي تاریخی فلک‌الافلاک، اتفاقات ناخوشایندی در اين محدوده رخ مي‌دهد که از بد روزگار همگی به‌ “فاجعه‌های زیست‌محیطی” و هدر‌رفت بیت‌المال ختم می‌شوند.
از تخریب برکه گلستان واقع در ضلع شمال شرقی قلعه که چیدمان آن تقريباً به دوران قاجار برمی‌گشت و برخی از تخریب آن به عنوان فاجعه‌ي زیست‌محیطی اسفند 1390 شهر خرم‌آباد یاد كردند و هم‌اکنون آن برکه‌ي تخریب شده با یک حوض مصنوعی و کریه معاوضه شده است، گرفته تا تخریب ساختمان‌های قدیمی دانشگاه لرستان و پست که با اندکی ذوق و سلیقه می‌شد از این ساختمان‌ها برای 5 نوع موزه استفاده کرد که مصوب سفر استانی دولت قبل بود، در صورتی که اگر همین الان بخواهیم چنین ساختمان‌هایی را با آن قد و قواره در حریم قلعه بسازیم قطعاً هزینه‌هاي آن میلیاردی خواهد شد.
تخریب برکه‌ای زیبا که نوای دل‌انگیزش مسکنی بر دردهای روح و ذهن خسته‌ي دل‌دادگان بود از ديگر اقدامات تأسف‌بار به نام آزادسازي حريم قلعه بود كه اتفاق افتاد. بعد هم به جای احیا مجدد آن برکه‌ي زیبا و طبیعی‌، استخری زمخت و با شکل و شمایلی کریه و مصنوعی که هیچ سنخیتی با آن مجموعه‌ي طبیعی و تاریخی ندارد در با عنوان ساماندهی این مجموعه به جاي بركه احداث شد تا بار دیگر بدسلیقی و نبود خلاقیت برخی مسوولان این دیار آشکار شود.
 مرگ؛ بیخ گوش درختان چنار کهن‌سال باغ گلستان خرم‌آباد‌
 از همه این حوادث تلخ كه بگذریم، حالا در جدیدترین وضعيت حریم زخم خورده‌ي قلعه، شاهد سرشکستگی و خشکیدگی چندین اصله درخت 70-80 ساله‌ي چنار این مجموعه هستیم که در کنار سکوت و بی‌توجهی مسوولان امر خصوصاً میراث فرهنگی و سازمان زیباسازی و فضای سبز شهرداری خرم‌آباد، غم دیگری بر دل مرگ؛ بیخ گوش درختان چنار کهن‌سال باغ گلستان خرم‌آباد‌ داغ‌دیده‌ي باغ تاریخی گلستان و مردم دلسوز اين شهر مي‌نشاند، به گونه‌ای که ناخود‌آگاه با دیدن این همه بی‌توجهی، فقط این موضوع می‌تواند در اذهان متبادر شود که گویی همگی دست در دست هم داده‌اند تا تتمه‌ي آخرین باغ‌هاي زيباي خرم‌آباد هم با این سوء مدیریت‌ها به بیابانی بی‌روح تبدیل گردد‌!
متاسفانه بخشی از درختان کهن‌سال چنار این مجموعه که سن آن‌ها به بیش از نیم قرن می‌رسد دچار سرشکستگی و کم‌برگی شده‌اند و هر ساله هم شاهد آن هستیم که میزان سرشکستگی و خشکیدگی این درختان در حال افزایش و سرایت به دیگر نقاط اين درختان و به سمت ریشه‌ي آن‌ها در حرکت است و صد البته در صورت عدم رسیدگی سريع، طولی نخواهد کشید که شاهد خشک شدن کامل ده‌ها اصله درخت کهن‌سال چنار در این مجموعه هستیم.
 
لذا انتظار می‌رود که سازمان‌های مربوط خصوصاً سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری خرم‌آباد و همچنین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگري استان با نمونه‌گیری از این تعداد درخت بیمار و انتقال احمد ساكي - يافتهنمونه‌ها به آزمایشگاه جهت بررسی آزمایشگاهی، پس از علت‌یابی و تشخیص عامل ایجاد سرخشکیدگی، با استفاده از سموم ترکیبی، نسبت به تیمار درختان واقع در باغ گلستان و دیگر نقاط شهر اقدام کرده تا بار دیگر شاهد تکرار فاجعه‌ای زیست‌محیطی دیگر و اتفاقی نامبارک در حریم کهن‌دژ فلک الافلاک نباشیم.
 
احمد  ساكي
 
 
تصويري از عمارت و باغ گلستان خرم‌آباد در عصر قاجار:
عمارت گلستان خرم آباد

دیدگاه‌ها  

#1 مصطفی 1393-09-24 11:03
با سلام،بهترین جای شهر از لحاظ گردشگری که به چشم می اید همین قلعه و حاشیه قلعه اگر بی توجه باشیم به این موضوع مهم پس بقیه کارها دیگه خدا می دونه چه سرگزشت دارند.ممنون از اقای ساکی
نقل قول کردن
#2 میثم 1393-09-24 18:56
ما به جای قلعه باید روی بام لرستان مانور بدیم به نظرم قلعه برای همه جذاب نیست من خودم ایام عید از مسافرایی که قلعه رو دیدن و برگشتن گفتن چیز خاصی نیست
____________________
يافته: همين را هيچ كدام از شهرهاي كشور ندارند و گل سرسبد آثار باستاني لرستان است. همه لرستان را به فلك‌الافلاك مي‌شناسند.
هزارتايي يك نفر مثل شما هم پيدا مي‌شود كه چنين نظري داشته باشد لذا نظرتان محترم است و اين مي‌رساند بايد تلاش و بودجه بيش‌تري براي عمران و آزادسازي قلعه صورت گيرد.
ممنون از نظر انتقادي شما، اميدواريم مسوولان ميراث فرهنگي استان اين نظرات را ببيند و تلاش‌شان را در اين زمينه و جذب اعتبارات براي آزادسازي قلعه مضاعف كنند
نقل قول کردن
#3 کلانشهر خرم اباد 1393-09-26 17:46
قلعه با خون و گوشت ما خرم ابادیا امیخته است اول باید درون شهرمون رو درست کنیم بعدشم ان شا الله بریم سراغ بام شهر.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا