یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

مظفر افشار گفت: درختان بلوط از طلا با ارزش‌تر هستند به این دلیل که می‌توان هر بار که خواست آن را به دست آورد، ولی وقتی درخت بلوط هزار و ۵۰۰ ساله تا ۲ هزار ساله را نابود کنیم دیگر نمی‌توانیم به آن دست پیدا کنیم و هیچ جایگزینی برای آن نیست.
مظفر افشار پدر بلوط ایران در گفتگو با میزان، در واکنش تخریب گسترده جنگل‌های بلوط دنا به بهانه تعریض جاده گفت: در ابتدا باید گفت بلوط درختی است که ۲ هزار سال طول عمر دارد. درخت بلوط در سال اول هر ۱۰ تا ۱۲ روز آب می‌خواهد، سال دوم هر ۱۸ روز یک بار، سال سوم در تابستان فقط چهار بار آب می‌خواهد و بعد از آن دیگر هیچ نیازی به آب ندارند و ۲ هزار سال هم عمر می‌کند.
 
درختان بلوط ریه کشور هستند
افشار در ادامه بیان کرد: بعضی از این درختان هزار سال عمر دارند و می‌خواهند آن‌ها را قطع کنند. امکان ندارد این سرمایه عظیم کشور و این ریه کشور ایران دوباره احیا شود. زاگرس ریه کشور است، چون جلوی ریز گرد‌ها را می‌گیرد و حدود ۲ سوم بارش‌ها را وارد سفره‌های زیر زمینی می‌کند و از فرسایش خاک جلوگیری می‌کند.
 
استان‌های زاگرس نشین نان خود را از بلوط به دست می‌آورند
پدر بلوط ایران در ادامه بیان کرد: استان‌های زاگرس نشین نان خود را از بلوط به دست می‌آورند. حتی ۴۰ اصله درخت از این درخت‌ها از بین برود باید افسوس خورد، ولی بر اساس اطلاعاتی که دارم تاکنون نزدیک به ۳ هزار اصله درخت بلوط نابود شده‌اند و در این تعریض جاده در گهکیلویه و بویر احمد حدود هزار و ۵۰۰ اصله درخت نابود خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: این درخت‌ها دیگر نه آب دارند و نه خاک دارند.‌
پدر بلوط ایران در ادامه بیان کرد: می‌توان مسیر جاده‌ها را تغییر دارد و در جا‌هایی جاده بنا کرد که حداقل درختان کمتری نابود شود.
 
دیگر نمی توانیم درختان بلوط هزار و ۵۰۰ ساله تا ۲ هزار سال به دست بیاوریم
افشار افزود: درختان بلوط از طلا با ارزش‌تر هستند به این دلیل که می‌توان هر بار که خواست آن را به دست آورد، ولی وقتی درخت بلوط هزار و ۵۰۰ ساله تا ۲ هزار ساله را نابود کنیم دیگر نمی‌توانیم به آن دست پیدا کنیم و هیچ جایگزینی برای آن نیست.
افشار در ادامه گفت: رشد هر درخت بلوطی ۱۰ قرن زمان نیاز دارد و با قطع هر کدام از این درختان فقط اشک می‌ریزیم.
پدر بلوط ایران در ادامه افزود: این تعریض جاده برای گهکیلویه و بویر احمد است، اگر در لرستان این اتفاق میفتاد، صد در صد تا الان جلوی این کار را گرفته بود.
وی در ادامه بیان کرد: بعضی اوقات در مواجهه با این مسائل متاسفانه تماس‌های برخی افراد آنقدر قدرتمند است که زور هیچ کس به آن‌ها نمی‌رسد.

دیدگاه‌ها  

#1 منصوری 1398-07-24 09:24
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من ،آنچه البته به جایی نرسد فریاد است.بنشین و نظاره گر قطع درختان باش و بجز افسوس کار دیگری نمی شود کرد
نقل قول کردن
#2 فعال محیط زیست 1398-07-24 10:15
جاده مسجد سلیمان به الیگودرز هم همین گونه هستش واقعا چه بلایی به سر این استان میارن
نقل قول کردن
#3 شهروند 1398-07-24 15:13
جنگلها میراثی هستند از گذشته و ما در حال نابود کردن آنها . واقعا نسل بعد چه قضاوتی در مورد این بی تدبیریها خواهد کرد . افسوس
نقل قول کردن
#4 جودکی 1398-07-25 07:38
تا فکر کنیم که چه کنیم درختی باقی نخواهد ماند
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا