مدیر کل غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: یکی از مشکلات موجود در حوزه اقتصاد و در حوزه تولید موضوع انحصار است و تولید انحصاری بعضاً نقطه مقابل رقابت است.
حجت بیرانوند در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری یافته در پاسخ به نقش قوانین حمایتی از کارفرمایان و تولیدکنندگان مانند قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر، قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، طرح دو فوریتی مجلس برای حمایت از کارخانجات تولیدی و نیز شرح وظایفی که ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به عنوان یک نهاد بالادستی دارد در حوزه نان و آرد استان اظهار داشت: یکی از مشکلات موجود در حوزه اقتصاد و در حوزه تولید موضوع انحصار است و تولید انحصاری بعضاً نقطه مقابل رقابت است.
وی ادامه داد: این موضوع عملاً خلاقیت را از حوزه سرمایهگذاری و تولید بهنوعی میگیرد، خلق مزیت بهنوعی فراموش میشود، اصلاً ما به دنبال خلق مزیت نیستیم وقتی بحث انحصار است، قطعاً با اجرای این قوانین و مقررات و تسهیل شرایط برای کسانی دارای ایده و تفکر نو هستند دراینارتباط و سرمایهگذارانی که میتوانند تحول ایجاد کنند و میتوانند مزیتهای جدیدی را خلق کنند قطعاً ما باید در قالب همین مقررات توجه کنیم و شرایط را برای ایشان تسهیل کنیم و موانع احتمالی را برداریم.
بیرانوند بیان داشت: در حوزه آرد و نان؛ ما هم در بعد واحدهای آسیبانی و کارخانههای آرد باید شرایط را به نحوی فراهم کنیم که سرمایهگذاران موجود و متصدیان واحدهای تولیدی که الآن فعال هستند به این سمت بروند تا از تجهیزات و فناوریهای جدید استفاده کنند و این مستلزم این هست که ما تسهیلاتی را فراهم کنیم که بتوانند یک تحول و تغییر ساختاری در مجموعهها ایجاد و از ماشینآلات روز جهان استفاده کنند.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی لرستان ادامه داد: در خود استان مثال بزنم واحدهای آسیبانی با 35 تا 50 درصد حداکثر ظرفیت اسمیشان فعالیت میکنند، یعنی بخش عمدهای از ظرفیتشان خالی است و این خالی بودن ظرفیت این کارخانهها ناشی از این است که ما نتوانستیم یک تولید رقابتپذیر داشته باشیم تا بتوانیم فاصله بین ظرفیت اسمی و عملی است به صورت تولید صادراتی را مدیریت و افزایش دهیم.
وی با تاکیر بر این که باید این فرصت را ایجاد کنیم تا از ظرفیت خالی واحدها با استفاده از تکنولوژی روز و استفاده از فناوریها و شیوههای نوین پر شود ُ افزود: باید برای این واحدها فرصت صادرات ایجاد کنیم و در همین راستا در بحث کارخانههای آرد میتوانیم در بعد کیفی و کمی با اجرای این قوانین مؤثر باشیم که یک تولید باکیفیت بالا و مازاد تولیدمان هم در حوزه صادرات قرار بگیرد.
بیرانوند ادامه داد: امروزه ماشینآلاتی در پخت نان داریم که با استفاده از حرارت غیرمستقیم و تکنولوژیهای جدید در کشور وجود دارد که میتواند در بعد کمی و کیفی نان مؤثر باشد و باید شرایط را ایجاد کنیم و تسهیلات فراهم کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا باید موانع احتمالی پیشرو را برداریم و سیاستهای تشویقی را اعمال کنیم تا این اتفاق صورت گیرد.
وی در ادامه به بحث هوشمند سازی فروش نان اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی پیشبینیشده در این طرح این است که واحدی که امکان تولید نان دارد و مشتری مدارهستند و به بعد کیفی توجه دارد و مردم راضی هستند؛ سقف سهمیهاش را برداریم، وقتیکه سقف سهمیه را برداریم این انگیزه ایجاد میشود که دیگران به این سمت بیایند، یعنی نانواییهایی که مردم خرید میکنند و راضی هستند، به هر میزان که مردم ازآنجا خرید میکنند ما سقف سهمیه را برداریم و به همان میزان سهمیه آرد بدهیم.
بیرانوند ادامه داد: در بحث تولید آرد به همین شکل یکی از سیاستهای تشویقی این است که کمیته ارزیابی تشکیل دادهایم که کارخانهها را از هر حیث درجهبندی کنیم، کارشناسان دستگاههای که مرتبط باکیفیت و کمیت آرد، مثل دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل استاندارد، سازمان صمت، انجمن صنفی کارخانه آرد و خود اداره غله، که هرکدام در حوزه تخصصی خودشان در این موضوع ورود پیدا میکنند و کارخانهها را از هر حیث بررسی و ارزیابی میکنند .
بیرانوند تاکید کرد: ما سیاستمان بر این است بر اساس امتیازهای که واحد آسیبانی کسب میکند گندم بدهیم، یعنی اگر کارخانه در بعد کمی و کیفی ارتقا پیدا کنند، در استفاده از ابزارها و شاخصهای که پیشبینی کردهایم خودشان را به آن سقف برسانند، ما افزایش سهمیه گندم و به طبع تخصیص آرد بیشتری به این کارخانهها حمایت کنیم، که این کار الآن دارد اتفاق میافتد و میتواند زمینه را فراهم کند که سوق پیدا کنند به سمت اصلاح و ارتقا وضعیت موجود و حرکت به سمت تولید باکیفیت و رقابتپذیر.
خبر: راضیه آقایی چگنی/ یافته