یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

در حالی که به فصل پاییز نزدیک می‌شویم، برخی از مردم برای ایمنی در مقابل آنفلوانزا واکسن تزریق می‌کنند اما امسال با توجه به شیوع کرونا، ابهاماتی در خصوص تزریق این واکسن ایجاد شده که آیا واکسن موجب ایمنی در برابر کرونا می شود یا با تضعیف ایمنی بدن، شرایط را برای ابتلا به کووید ۱۹ فراهم می‌کند؟
به گزارش ایرنا، برخی از مردم بر این باور هستند چون واکسن آنفلوآنزا نسخه ضعیف شده‌ی ویروس است و موجب تب و تضعیف سیستم ایمنی پس از تزریق می‌شود پس‌زمینه را برای ابتلا به کرونا راحت‌تر کرده و نباید مصرف شود.
برخی نیز بر این باور هستند که تزریق واکسن آنفلوآنزا موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود و همین امر ابتلا فرد به کووید ۱۹ را سخت‌تر کرده پس باید استفاده شود.
رییس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این خصوص به ایرنا گفت: واکسن انفلوآنزا و کرونا دو مقوله جدا از هم هستند و ارتباطی به یکدیگر ندارند.
حمید مخیری افزود: هشت ساعت نخست پس از تزریق واکسن آنفلوآنزا (در برخی منابع علمی سه ساعت) ویروس زنده ضعیف شده در بدن می‌چرخد و احتمال ابتلا به سایر ویروسها وجود دارد بنابراین پیشنهاد می‌شود در این مدت افراد در محل مناسب و خانه بمانند.
 
وی اظهار داشت: پس‌ازاین تزریق، سیستم ایمنی بدن فرد به مدت حدود ۲ ماه تقویت می‌شود بنابراین پیشنهاد می‌شود افرادی که هر ساله نیازمند تزریق این واکسن بوده اند امسال نیز مصرف نمایند.
وی تاکید کرد: افرادی که پس از ابتلا به کرونا دوران نقاهت خود را نیز گذرانده اند در صورت تایید پزشک معالج و نداشتن بیماری‌های منع مصرف آنفلوانزا می‌توانند این واکسن را تزریق کنند.
رییس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا اواخر شهریور تا اوایل مهر در داروخانه‌ها موجود است ادامه داد: این واکسن به صورت دولتی میان بیماران خاص و برخی کادر درمان توزیع می‌شود و شهروندان می‌توانند برای خرید آن به داروخانه‌های استان مراجعه کنند.
مخیری در خصوص تزریق واکسن آنفلوآنزا برای کودکان در شرایط شیوع کرونا افزود: واکسن برای کودکان ۶ ماه به بالا تزریق می‌شود اما مقدار آن برای سنین ۶ ماه تا سه سال نصف میزان مصرفی (دوز) افراد بالغ است.
به گفته وی بهترین پاسخ ایمنی کودکان به واکسن آنفلوآنزا بین سنین ۶ ماه تا هشت سال است.
رییس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: واکسن دولتی در سطوح مختلف اولویت‌بندی از جمله پرسنل بیمارستان شامل بخش‌های ایزوله، تنفسی، جراحی، اورژانس و آزمایشگاه، بیماران خاص همچون مبتلایان به ایدز، سیستم ایمنی ضعیف، بیماران پیوندی، دیالیزی و تالاسمی و سپس مراکزی مانند سرای سالمندان و نگهداری معلولان توزیع می‌شود.
 
مخیری تاکید کرد: برخی افراد نیز که حساسیت شدید یا منع مصرف واکسن دارند باید با حضور در اورژانس بیمارستانی و با نظر پزشک نسبت به تزریق آن اقدام نمایند.
آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) شایع‌ترین بیماری ویروسی فصل سرما است که دستگاه‌ تنفسی ‌را درگیـر می‌کند و شدیدا مسری است که ‌مدت‌ زمان‌ شروع‌ علائم‌ آن از زمان‌ وارد شدن‌ ویروس‌ به‌ بدن‌ ۴۸-۲۴ ساعت‌ است‌.
ویروس های آنفلوانزا موجود در قطرات تنفسی از طریق سرفه و عطسه منتشر می‌شوند در اغلب موارد این انتشار از فرد به فرد و معمولا از طریق تماس دست با آنچه که به ویروس آنفلوانزا آلوده‌شده و سپس تماس دست آلوده با دهان و بینی فرد منتقل می‌شود.
بزرگ‌سالان ممکن است دیگران را روز قبل از شروع علائم تا روز پس از بروز بیماری مبتلا نمایند که این امر به این معنی است که می‌توانند فردی را قبل از آنکه بیماری در آن‌ها ایجادشده باشد مبتلا نمایند.
علائم شایع بیماری آنفلوانزا شامل بالا بودن درجه حرارت بدن، ابتلا به درد ناگهانی یا ترشح از یک یا دو گوش، احساس درد در گوش خود و ادامه آن به مدت بیش از چند روز، • آبریزش و گرفتگی بینی بیش از ۱۰ روز، سرفه همراه با خلط غلیظ و بدبوی زرد و سبز رنگ، گلودرد بیش از ۴۸ ساعت به هنگام بلع غذا، حساسیت‌های پوستی یا جلدی غیر قابل توجیه، سفتی گردن همراه با سردرد مداوم، درد در ناحیه سینوزیت ها، تب و لرز، دردهای عضلانی از جمله کمردرد و خستگی است.
البته این موارد یا برخی از آن‌ها می‌تواند به تنهایی بیانگر ابتلا به آنفلوآنزا یا سایر بیماری‌های ویروسی باشد بنابراین تشخیص قطعی با مراجعه به پزشک حاصل می‌شود.
 

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا