یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

آزمایشگاه مرجع تشخیصی سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی لرستان پس از بازدید نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از طریق شرکت TUV NORD مورد تأیید قرار گرفت.
به گزارش یافته، مدیرکل آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت در این خصوص در جمع خبرنگاران گفت: مسئولین دانشگاه علوم پزشکی لرستان از ابتدا با انگیزه خوبی در بسیج امکانات، ایجاد آزمایشگاه تشخیص مولکولی و پیوستن به شبکه آزمایشگاهی کووید-19 اقدام کردند.
دکتر سیامک میرآب سمیعی عنوان کرد: مسئولین دانشگاه، متخصصین آزمایشگاهی و از همه مهم‌تر کارشناسان آزمایشگاه‌های کووید-19 دانشگاه، مهم‌ترین ارکان پاسخ آزمایشگاهی به این بیماری بوده و در آینده نیز خواهند بود.
وی اظهار کرد: امیدواریم ظرفیت پاسخگویی آزمایشگاه‌های دانشگاه در شرایط فعلی به‌طور مستمر افزایش پیدا کند.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر دو آزمایشگاه دانشگاهی زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی لرستان و همچنین دو آزمایشگاه خصوصی در این حوزه در فهرست آزمایشگاه‌های تشخیص مولکولی کووید-19 قرار دارند.
دکتر میرآب سمیعی افزود: به همین دلیل دانشگاه علوم پزشکی لرستان در ایجاد شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی بهداشت کشور نه‌تنها باید به جمعیت تحت پوشش خود خدمت‌رسانی کند بلکه باید سایر حوزه‌ها و مناطق را هم پشتیبانی کند.
وی گفت: اهمیت این شبکه در این است که خدمات آن نه‌تنها به تشخیص کووید-19 یا تشخیص مولکولی سایر عوامل موردنظر برنامه‌های کشوری (مثل هپاتیت و اچ آی وی) محدود نخواهد ماند، بلکه اعضای آن بخشی از برنامه آمادگی و پاسخ آزمایشگاهی کشور در بحران، فوریت و بلا خواهند بود.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت در خصوص چگونگی ارزیابی آزمایشگاه کووید 19 لرستان عنوان کرد: ارزیابی به‌طور مشترک توسط ارزیابان شرکت TUV NORD و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت انجام شد.
دکتر میراب سمیعی ادامه داد: این پایش بخشی از یک ارزیابی مستقل با هدف کسب اطمینان از انطباق مراکز منتخب با مقررات و استانداردهای بهداشت ‌محیط و حرفه‌ای و ایمنی بیمار در ارتباط با دامنه عملکردشان و تأکید ویژه بر الزامات مربوط به نصب و راه‌اندازی تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی داشت.
وی افزود: ارزیابی به این شکل در گذشته سابقه نداشته و با این که در بعضی از مراکز منتخب وزارت بهداشت با چالش مواجه بود، ولی در حوزه آزمایشگاهی، خوشبختانه با اقدامات اصلاحی که معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی منتخب انجام دادند بسیاری از مشکلات رفع شد.
دکتر میراب سمیعی تصریح کرد: آزمایشگاه‌های منتخب برای ورود به مرحله دوم ارزیابی که متمرکز بر حصول اطمینان از سازمان‌دهی مطلوب و رعایت استانداردهای تضمین کیفیت و همچنین صلاحیت فنی است، نیاز به کسب امتیاز کافی از ارزیابی محیط زیستی و بهداشت حرفه‌ای هستند که ساختمان، حفاظت در برابر اشعه، بهداشت کارکنان، ایمنی در محیط کار، مدیریت پسماند، سیستم‌های نظارتی، ایمنی بیمار به عنوان اولویت‌های ارزیابی تعیین شده‌اند.
مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت گفت: این ارزیابی مقدمه عضویت آزمایشگاه‌های منتخب در حوزه معاونت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی در شبکه تشخیص مولکولی بهداشت کشور است.
دکتر میراب سمیعی ادامه داد: تخصیص بخشی از تجهیزات دستگاهی موردنیاز در این شبکه بر مبنای نتیجه ارزیابی مقررات و استانداردهای بهداشت ‌محیط و حرفه‌ای و ایمنی بیمار و همچنین موفقیت در ارزیابی رعایت استانداردهای تضمین کیفیت و صلاحیت فنی است که توسط آزمایشگاه مرجع سلامت و انستیتو پاستور ایران انجام می‌شود.
وی عنوان کرد: ارزیابی دوم خود شامل سه مرحله می‌شود که به ترتیب انجام خواهد شد که در آن ابتدا به‌وسیله چک لسیت یا ابزار مربوطه خودارزیابی و سپس ارزیابی داخلی توسط دانشگاه انجام می‌شود نتایج این دو اقدام با ارزیابی مستقل وزارت بهداشت که توسط آزمایشگاه مرجع سلامت و انستیتو پاستور ایران تکمیل می‌شود برای انجام ارزیابی مرحله دوم از پشتیبانی سازمان جهانی بهداشت بهره‌مند خواهد شد.
 مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: در حیطه آزمایشگاه، بیشتر مراکز منتخب در معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی انطباق نسبی با الزامات داشتند و موارد عدم انطباق، بعد از اعلام رسمی از طرف آزمایشگاه مرجع سلامت، غالباً رفع شده است ولی روند اصلاح آن‌ها در بعضی دانشگاه‌ها هنوز در جریان است./ وبدا

تأیید آزمایشگاه مرجع کووید19 لرستان توسط سازمان بهداشت جهانی

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا