نماینده مردم بروجرد در مجلس اطلاق واژه کارتل اقتصادی به ایران‌خودرو و سایپا را اجحاف در حق واژه‌ها دانست.
به گزارش یافته، فاطمه مقصودی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 23 شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خطاب به نمایندگان، گفت: اگر به تبعیض، ضعف مدیریت، رانت‌خواری و دیگر مؤلفه‌ها که به اثبات آن نیازی نیست اذعان دارید و اگر چنین است که هست پس چرا این ضعف‌ها را روی میز جستجو نمی‌گذارید و برای حل آن‌ها اقدامی نمی‌کنید؟
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آیا توجه ما به حاشیه‌های شخصی و خودنمایی‌ها و هیجان‌زدگی‌ها در صحبت‌ها و نطق‌های بعضاً نمایشی مانع کار نیست؟ و آیا این موضوع نیست که نمی‌گذارد ما از تفکر هیجانی به یک مبانی عمیق عملی بیندیشیم و هر چه داریم در طبق اخلاص برای رهایی مردم از این ورطه هولناک اقتصادی، فرهنگی و اخلاقی که مسئولان اجرایی پدیدآورنده آن بوده کاری کنیم؛ آیا به فکر فرو رفته‌ایم؟
وی افزود: این مجلس آخرین سرمایه‌های نظام را برای متقاعد کردن مردمی که از هر طرف زیان دیدند به میدان آورده است؛ فکر می‌کنیم که شخص دیگری می‌تواند بار ناکارآمدی ما را به دوش بکشد؟ بیش از هر زمان دیگر در رصد چشم‌های خشم و یا اگر خوش‌بینانه بگویم امید مردم از همه‌جا رانده هستیم.
مقصودی خطاب به نمایندگان یادآور شد: به‌عنوان نمونه صنعت خودروی ایران نزدیک به نیم‌قرن حمایت‌های همه‌جانبه به گفته اهل‌فن در صورت ورود یک رقیب خارجی در بازار ایران یک ماه هم نمی‌تواند دوام بیاورد؛ چقدر پای این درخت آب بریزیم و هرسش کنیم و حواسمان باشد که باد نخورد و خدای‌نکرده برگ‌هایش آزرده نشود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: کشورهایی همانند کره برای شکوفایی صنعت خودروی خویش به آن‌ها 5 سال زمان دادند نه 50 سال؛ شعبده‌بازان ناجوانمرد نهایت اجحاف در حق مردم مظلوم و ضعیف را دارند؛ کجای دنیا قیمت یک خودرو به 200، 300 و 600 میلیون تومان می‌رسد؟ زمانی گفته می‌شود که ایران‌خودرو و سایپا کارتل اقتصادی هستند اما به گمان من اطلاق واژه کارتل اقتصادی به این دو شرکت اجحاف در حق واژه‌ها است زیرا کارتل به معنای اتحاد و شرکت در جهت تصاحب بازار است و در ایجاد کارتل‌ها دولت‌ها نقشی ندارند و بر بستر یک فضای رقابتی ایجاد می‌شوند اما دولت نیم‌قرن است که از ورود هرگونه رقیب خودداری می‌کند.
وی ادامه داد: اقدامات اخیر این دو شرکت در این آشفته‌بازار اقتصادی و تنگنای معیشتی مردم مرزهای بی‌انصافی را در نوردیده است؛ کجای دنیا قیمت یک خودرو درب کارخانه و بازار آزاد دو برابر می‌شود و از این طرف و آن طرف به گوش می‌رسد که برخی مسئولان اجرایی کشور می‌گویند که فلان اندیشکده آمریکایی گفته است که آن‌قدر به دولت و ملت ایران فشار می‌آوریم که چه بشود؟ فرض کنید که می‌خواهند فشار بیاورند شما چرا می‌گویید؟ شما چرا تکرار می‌کنید؟ شما چرا حرف دشمن خبیث و قداره‌کش را تکرار می‌کنید؟ آیا اقدام موثر ما برای مقابله با حیله و ترفند رذیلانه دشمن که به تعبیر رهبر عزیزمان جنایت علیه بشریت بوده همین است که حرف دشمن را در تریبون های مختلف تکرار کنیم.
نماینده مردم بروجرد یادآور شد: وزارت صمت به عنوان دستگاه اصلی قوه مجریه در حوزه تولید و عرضه ماه‌ها است که متولی ندارد و بر اساس کدام منطق اقتصادی قیمت پراید 120 میلیون تومان می‌شود و این توهین به ملت ایران است و امیدواریم مجلس برنامه‌ای برای مدیریت این نابسمانی داشته باشد./ خانه ملت

طلاق واژه کارتل اقتصادی به ایران‌خودرو و سایپا را اجحاف در حق واژه‌ها است