نماینده مردم سلسله و دلفان گفت: از ستاد مبارزه با کرونا در استان می خواهیم با محدودیت‌های جدید در مناطق وضعیت قرمز استان و تعطیلی اماکن باستانی، مذهبی، ورزشی و محدودیت در ادارات با تعطیلی و یا حداقل نیروها را اعمال کنند.
به گزارش یافته، یحیی ابراهیمی نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به شیوع دوباره و گسترش ویروس کرونا در بسیاری از نقاط استان تنها راه مهار ویروس کرونا در کشور و لرستان قرنطینه خانگی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تأکید بر استفاده از ماسک و دستکش در مراکز عمومی و ادارات و گندزدایی مجدد معابر و مراکز عمومی توسط نیروهای جهادی مردمی، سپاه، ارتش خواهد بود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: از مردم عزیز استان لرستان تقاضا داریم، از حضور در مراسم عروسی، تدفین، ختم یا هر برنامه‌ای که باعث تجمع افراد می‌شود، جدا خودداری کنند.
وی افزود: برای مهار این ویروس منحوس برای مردم پیشگیری مهم‌تر از درمان خواهد بود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با توجه به وضعیت قرمز و نامطلوب این روزهای استان در بحث افزایش بیماری کرونا در استان از ستاد مبارزه با کرونا در لرستان و مسئولان ارشد می‌خواهم نسبت به اعمال محدودیت‌های جدید در مناطق وضعیت قرمز استان و تعطیلی اماکن باستانی، مذهبی، ورزشی و محدودیت در ادارات با تعطیلی و یا حداقل نیروها اعمال شود.
نماینده مردم سلسله و دلفان تصریح کرد: با توجه به زیرساخت‌های بسیار ضعیف استان در حوزه بهداشت و درمان می‌طلبد دولت با تخصیص اعتبار ویژه کرونایی به استان اندکی از عقب‌ماندگی‌های تاریخی در این حوزه را در این وادی و شرایط سخت جبران کرده تا مردم نجیب لرستان که همواره در شرایط سخت پشتیبان انقلاب اسلامی و ولایت بوده در مبارزه با این ویروس منحوس مثل تمام آزمون‌های گذشته سربلند باشند.
ابراهیمی افزود: اپیدمی ویروس آنفلوانزا زمانی رخ داد بیشتر مرگ و میر در پیک دوم این بیماری با مرگ بیش از 50 میلیون نفر در سراسر جهان حادث شد و ما نباید ویروس کرونا را دست‌کم و رهاشده بدانیم و پیک دوم این بیماری بسیار خطرناک‌تر و عدم رعایت موارد بهداشتی می‌تواند برای ما صدمات جبران‌ناپذیری را در بر داشته باشد.
وی افزود: دوستان ستاد مبارزه با کرونا در استان باید شیوع کرونا را خود جدی گرفته و با توجه به اینکه هنوز در مرحله اول و گردش ویروس در بین مردم قرار داشته و کسانی که مبتلا نشده درگیر این ویروس می‌شوند در پیک اول این بیماری در اسفند و فروردین‌ماه در شهرستان الشتر بسیار شایع و با توجه به رعایت مردم و تلاش کادر درمانی در بیمارستان این شهرستان و دانشگاه علوم پزشکی لرستان مهار و در حال حاضر این ویروس در شهرستان‌های نورآباد، خرم‌آباد، بروجرد و... بسیار خطرناک‌تر از گذشته در بین مردم در حال انتقال و گسترش است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان الشتر در لرستان به عنوان کانون اصلی کرونا ویروس بود و ضرورت داشت بیماران را در همین شهرستان درمان کنیم که البته برای این کار به کیت آزمایشگاهی و سی‌تی‌اسکن نیاز داشتیم.
ابراهیمی با بیان اینکه در کشور به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱.۳۵ نفر به کرونا ویروس مبتلا شدند و این رقم در الشتر به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۵ نفر بوده است، بیان کرد: با توجه به کمبود امکانات در این شهرستان به همراه دکتر پزشکی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان به وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رفتیم و با رایزنی‌ها توانستیم مجوز نصب تخت‌های ICU و CT اسکن، برای شهرستان الشتر و MRI، تخت‌های ICU و CT اسکن برای نورآباد گرفتیم و خوشبختانه تجهیزات به شهرستان‌ها رسیده و بناست که نصب شوند و مردم از خدمات آن استفاده کنند.
ابراهیمی افزود: متاسفانه 90 درصد بیماران مبتلا به کرونا بدون علامت در حال انتقال این ویروس بوده و 10 درصد دارای علامت بوده و نوع این ویروس متوسط و شدید که متاسفانه درمان واقعی ندارد و این درمان‌های در بیمارستان‌ها درمان‌های احتمالی بوده و پیشگیری مهم‌تر از درمان خواهد بود.
در این شرایط به‌جز اینکه بحث سلامت خود فرد مطرح است، سلامت و مسئولیت اجتماعی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به وضعیت نزدیک به قرمز لرستان به کرونا از مسئولان استانی و دولت درخواست کرد دارو و تجهیزات پزشکی به میزان کافی دپو و ذخیره کنند تا در پیک دوم این ویروس مهلک استان برای مقابله با آن در شرایط بحرانی و حاد قرار نگیرد.
 وی با تقدیر از عملکرد مدافعان سلامت، پزشکان و پرستاران به انتقاد از عدم هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی پرداخت و گفت: ما به‌عنوان نماینده مردم یک مسئولیت‌هایی داریم؛ بنابراین دغدغه‌های شهروندان را مطرح می‌کنیم.
ابراهیمی با تأکید بر ضرورت رعایت بهداشت فردی از سوی مردم استان، یادآوری کرد: اگر شهروندان بتوانند بهداشت فردی و کاهش ارتباطات روزمره با بیماران کرونایی را تداوم داده و از حضور در مراکز پرتردد و پرتجمع خودداری کنند، به راحتی می‌توان از فاز خطر مرگ و میر این ویروس عبور کرد.
عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای مبارزه با کرونا و حفاظت از شهروندان در کلیه نقاط استان نیازمند تدبیر و تصمیمات ویژه هستیم، امیدواریم مسئولان با ایجاد هماهنگی‌های لازم مانع از آسیب دیدن شهروندان باشند.
دکتر ابراهیمی تصریح کرد: اگرچه امکان انتقال این ویروس بالاست اما کرونا به راحتی و با رعایت نکات بهداشت فردی، شستشوی مداوم دست‌ها و خودداری از حضور در اجتماعات و ترددهای غیرضروری کنترل می‌شود.
ابراهیمی گفت: از شهروندان و عموم مردم استان لرستان تقاضای مشارکت فعال داریم تا با رعایت این نکات ساده، سلامت خود و خانواده‌هایشان را تأمین و حفظ کنند.

خبر: محمود داودی نژاد

تعطیلی اماکن باستانی، مذهبی و محدودیت‌های ویژه در ادارات دولتی لرستان