بام خرم‌آباد ظرفیت بزرگی برای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی است که در سال 89 (دوره استانداری دهمرده) کلید خورد. این مجموعه می‌توانست ظرفیت خوبی برای ایجاد اشتغال باشد؛ اما این مهم هیچ‌گاه اتفاق نیفتاد و امید مردم برای توسعه در این مکان هر روز کمتر شد. مردم مرکز استان توقع دارند از این ظرفیت بزرگ برای توسعه گردشگری منطقه استفاده شود.




شهرام شرفی فعال رسانه و مدیر گروه «تحلیل» در واتس آپ، شامگاه 29 خردادماه با حضور برخی اهالی رسانه و صاحب‌نظران استان به بررسی این موضوع پرداخت گه جمع‌بندی دیدگاه‌ها به شرح زیر ارائه می‌گردد:
 
۱ ـ بام لرستان (خرم‌آباد) که در سال 89 (دوره استانداری دهمرده) ایجاد آن کلید خورد در حال حاضر، یک ظرفیت برای توسعه گردشگری مرکز استان لرستان است.
 
۲ ـ متأسفانه هنوز یک برنامه جامع و همه‌جانبه برای رونق کامل این مجموعه گردشگری در عمل، اجرایی نشده است.
 
۳ ـ می‌توان برای رونق و توسعه بام لرستان (خرم‌آباد) بر مبنای برنامه‌محوری از تجربیات مجموعه گردشگری گنج‌نامه همدان استفاده کرد.
چرا آنجا رونق گردشگری گرفته است ولی متأسفانه بام لرستان هنوز به آن مرحله نرسیده است؟!
 
۴ ـ از ظرفیت و توانمندی‌های سرمایه‌گذاران واقعی و بخش خصوصی توانمند که توانایی و تجربه موفق کاری در این زمینه داشته باشد برای رونق بام لرستان (خرم‌آباد) بایستی استفاده شود. نباید بام به حال خود رها شود.
 
۵ ـ با مشارکت تخصصی سمن‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد محیط‌زیست و همچنین مشارکت دولت و بخش خصوصی توانمند و کارآمد بایستی یک برنامه و چشم‌انداز مشخص و معین برای توسعه گردشگری مجموعه کم‌نظیر بام لرستان (خرم‌آباد) تهیه و اجرا کرد.
 
۶ ـ اگر می‌گوییم ظرفیت‌های متعدد گردشگری در استان لرستان وجود دارند ولی برای شکوفایی و بالفعل شدن این ظرفیت‌ها برنامه‌ریزی عملیاتی با پشتوانه فکری نداشته باشیم در واقع، ظرفیت‌های گردشگری استان به حال خود رها خواهند شد. پس در این زمینه باید برنامه‌محور و برنامه‌گرا و دارای نقشه راه مشخص و کارشناسی شده بود.
 
۷ ـ منظور از بخش خصوصی، بخش خصوصی واقعی و کارآمد است که تجربیات موفق در حوزه‌های گردشگری مکان‌هایی مشابه بام لرستان (خرم‌آباد) را داشته باشد. به نظر می‌رسد در این زمینه می‌توان از تجربیات دیگر استان‌ها همچون استان همدان استفاده کرد.
 
۸ ـ مدیریت محترم ارشد اجرایی استان بایستی یک برنامه منسجم با مشارکت بخش خصوصی توانمند و سرمایه‌گذار واقعی برای رونق بخشیدن به مجموعه گردشگری و تحقیقاتی بام لرستان (خرم‌آباد) داشته باشد.
در بخش‌های مختلف این مجموعه بزرگ که نزدیک به 800 هکتار مساحت دارد می‌توان با برنامه‌ریزی و همیاری بخش خصوصی واقعی و توانمند، تحول از نوع رونق گردشگری و اشتغال‌زایی ایجاد کرد.
 
۹ ـ دولت بر بخش خصوصی توانمند واقعی نظارت می‌کند تا کار از نوع کیفی‌تر انجام شود. نظارت دولت به معنی دخالت نیست. به این معنی هم نیست که واگذاری‌ها به بخش خصوصی بدون حساب و کتاب و بدون نظارت کیفی صورت گیرد. دولت بایستی گام به گام و مرحله به مرحله، نظارت کیفی داشته باشد.
در بام لرستان (خرم‌آباد) تعداد متنوعی پروژه و زیرپروژه تعریف شده است که یک برنامه‌ریزی منسجم می‌تواند باعث بالفعل‌شدن ظرفیت‌های درون بام شود. مثلاً می‌توان نسبت به برپایی نمایشگاه‌های فرهنگی از جمله صنایع دستی و امثالهم در این مجموعه اقدام کرد و بسیاری کارهای دیگر.
 
۱۰ ـ بام لرستان (خرم‌آباد) یک واقعیت هست که وجود دارد. پرداختن به اینکه ایجاد بام، یک سیاست مدیریتی صحیح بوده است یا نه کاری را از پیش نمی‌برد.
در حال حاضر، مجموعه بام لرستان (خرم‌آباد) یک ظرفیت گسترده برای گردشگری و اشتغال‌زایی است و بایستی تلاش کرد برای این مجموعه بزرگ برنامه عملیاتی و نقشه راه داشت.
مهم این است: بام را نباید به حال خود رها کرد.