رئیس کمیبسیون قضایی مجلس گفت: مجلس شورای اسلامی با قاطعیت جزئیات طرح اصلاح قانون مجازات قاچاقچیان مواد مخدر را تصویب خواهد کرد.
به گزارش یافته، در پی انعکاس اخبار ضد و نقیض در برخی سایت‌ها و فضای مجازی مبنی بر اجازه مجلس برای توزیع مواد مخدر بین معتادان، الها‌یار ملکشاهی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما ضمن تکذیب شایعات غیر صحیح در مورد این طرح به تشریح جزئیات آن پرداخت.
ملکشاهی با اشاره به تصویب کلیات این طرح در جلسه روز یکشنبه مجلس و نیز رفع ایرادهای آن در جلسه روز سه‌شنبه کمیسیون حقوقی و قضایی گفت: به احتمال زیاد جزئیات این طرح که دارای یک ماده واحده سه بند و پنج تبصره است در اولین جلسه علنی پس از تعطیلات مجلس بررسی خواهد شد.
 وی گفت: در تبصره پنج آن تصریح شده است به منظور کاهش مصرف مواد مخدر و درمان معتادان و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از مجازات قاچاقچیان مواد مخدر دولت موظف شده است از طریق شناسایی معتادان و تأمین نیاز آن‌ها به نحو صحیح رابطه قاچاقچیان مواد مخدر با مصرف کنندگان را ظرف دو سال قطع نماید.
 رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به اینکه هدف این طرح کاهش مصرف مواد مخدر و قطع رابطه معتادان و قاچاقچیان مواد مخدر است تصریح کرد: به هیچ وجه در این طرح ذکر نشده که مواد مخدر در اختیار معتادان قرار گیرد.
 وی افزود: این تکلیف بر عهده مسئولان قرار می‌گیرد که به نحو صحیح به درمان معتادان بپردازند.
 ملکشاهی گفت: در حال حاضر کمپ‌های ترک اعتیاد متولی این کار هستند و افرادی را که به انواع مواد مخدر اعتیاد دارند با تجویز دارو به جامعه بر می‌گردانند.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس همچنین گفت: تکلیف ما به دولت در این طرح بردن معتادان به سمت ترک اعتیاد با استفاده از روش‌های بهبودی است و هدف تحویل مواد به معتادان نیست.
 وی تأکید کرد: در طرحی که ما تنظیم کردیم به‌هیچ‌وجه نگفته‌ایم که دولت مواد مخدر را در اختیار معتادان قرار دهد بلکه گفتیم دولت موظف است از طریق شناسایی معتادان و تأمین نیاز آن‌ها به نحو صحیح رابطه قاچاقچیان مواد مخدر با مصرف‌کنندگان را قطع کند.
 ملکشاهی همچنین با اشاره به بخش‌های دیگری از این طرح که به مجازات قاچاقچیان مواد مخدر ارتباط دارد، افزود: ما در طرح مشخص کردیم که آن دسته از قاچاقچیان که با اجرای این قانون اگر بار اول محکومیت آن‌هاست اعدام نخواهند شد.
وی گفت: اما اگر یک‌بار سابقه محکومیت داشته باشند که در قاچاق تریاک و مشابهات آن از یک‌صد کیلو بیشتر، در هروئین و مشابهِ آن چنانچه دو کیلو بیشتر وارد کشور کرده و یا فروخته باشند این افراد محکوم به اعدام هستند.
 وی افزود: اگر پنج کیلو بیشتر این مواد را نگهداری یا صادر کرده باشند اعدام خواهند شد.
 ملکشاهی تصریح کرد: اما افرادی که بعد از لازم اجرا شدن این قانون مرتکب قاچاق مواد مخدر می‌شوند نیاز به سابقه ندارند بعضی برای بار اول هم محکوم به اعدام خواهند شد و این‌ها افرادی هستند که 50 کیلوگرم یا بیشتر تریاک و مشابهات آن را خرید، توزیع و یا فروخته باشند و یا دو کیلوگرم یا بیشتر هروئین را وارد کشور کرده و توزیع و فروخته باشند اعدام خواهند شد و اگر سه کیلوگرم یا بیشتر نگهداری یا صادر کرده باشند شامل حکم اعدام خواهند شد.
 رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی تصریح کرد: در طرح مجلس به کسانی که اقدام به قاچاق مواد مخدر کرده‌اند در احکام قدری بیشتر ارفاق شده است در عین حال نسبت به افرادی که بعد از این قانون مرتکب جرم قاچاق می‌شوند سخت‌گیری‌هایی در نظر گرفته شده است.
 وی گفت: افرادی که به صورت مسلحانه چه سرد و گرم اقدام به قاچاق مواد مخدر کنند اعدام خواهند شد.
 ملکشاهی افزود: به‌کارگیری افراد زیر 18 سال در امر قاچاق حکم اعدام را برای سرکرده قاچاقچیان خواهد داشت.