قبل از انقلاب تیمی 8 نفره از استاد خلبان‌های آمریکایی به پایگاه شاهرخی همدان آمده بودند تا به خلبان‌های فانتوم ما دوره پیشرفته جنگ الکترونیک و رزم هوایی را تا مرحله استادی آموزش دهند. آن زمان فرمانده پایگاه تیمسار سرتیپ آیت محققی بود، سر صبحگاه تیم آمریکایی معرفی شدند و پس از دوره تئوری توجیه چگونگی پروازها ارائه شد، قرار شد چند دسته چهارتایی فانتوم از پایگاه شاهرخی پرواز کنند، در هر دسته شامل ۴ فانتوم بود که در چهار گوشه یک مربع فرضی با اضلاع به طول یک مایل پرواز می‌کردند، خلبان‌های فانتوم ۱ و ۳ آمریکایی بودند و ۲ و ۴ خلبانهای ایرانی.
هدف میدان تیر انارک بود، دسته اول پس از بلند شدن در وضعیت پیش گفته قرار گرفت و با سرعت ۴۸۰ ناتیکال مایل (۸۸۰ کیلومتر/ساعت) به سمت هدف پیش می‌رفتند، خلبان‌های ایرانی آن دسته زنده‌یاد سرتیپ محمدابراهیم کاکاوند و سرتیپ علی‌محمد کلانتری بودند، لیدرهای آمریکایی در ارتفاع خیلی پائین که هدایت و ناوبری هم‌زمان هواپیما را خیلی مشکل می‌کند پرواز می‌کردند و هدف را به‌راحتی پیدا و بمباران کردند، بعضی خلبان‌های ما که تجربه و ساعات پروازی کمتری داشتند ترجیح می‌دادند آنقدر پائین پرواز نکنند، اساتید آمریکایی که به پرواز ما نظارت داشتند و شاهد پرواز ارتفاع بالاتر بچه‌های ما بودند شروع کردند به کُرکُری خواندن کردند، البته پروازشان واقعاً عالی بود اما لحنی که از آن استفاده کردند به ما برخورد.
کاکاوند از خلبان‌هایی بود که واقعاً سر نترسی داشت، شاخ‌وشانه کشیدن‌های خلبان‌های آمریکایی را که شنید برای نشان دادن تبحر خلبان‌های ایرانی به آن‌ها و سایر مستشارانی که در میدان تیر انارک حضور داشتند روی رنج انارک چنان پائین رفت که در گردش نود درجه آخر نوک بال فانتوم آن‌ها با زمین تماس پیدا کرد ولی با هوشیاری و واکنش سریع و به‌موقع وی و کمک‌خلبانش کوروش کشاورز از سانحه حتمی جلوگیری کردند، بازرسی‌های بعدی منطقه نشان داد نوک بال حدود شصت متر بروی زمین ساییده شده بود.
امیر سرتیپ خلبان محمدابراهیم کاکاوندی فرزند حميد متولد محله قديمي سبزه‌ميدان خرم‌آباد از رزمندگان 8 سال دفاع مقدس و فرمانده سابق پايگاه‌هاي يكم، ششم و نهم شكاري كشورمان بود که روز سه‌شنبه 12 خردادماه 1394 هنگام كوه‌نوردي در ايستگاه توچال تهران بر اثر عارضه قلبي در سن 70 سالگي درگذشت.
مرحوم كاكاوندي از خلبانان نامي و زبده كشورمان به شمار مي‌رفت  و قبل از انقلاب عضو تيم آكروجت طلايي ارتش ايران بود. در دوران دفاع مقدس نيز همراه با رفقا همرزمانش از جمله خلبان شهيد عباس دوران و خلبان شهيد عباس بابايي به عمق خاك دشمن پروازهاي بسياري داشت.
وي پس از بازنشستگي به عنوان كاپيتان هواپيماي جمبوجت 747 خطوط ايران‌اير فعاليت مي‌كرد. به پاس رشادت‌هاي وي در دوران دفاع مقدس خيابان 24 متري كاكاوند (خيابان شرقي ميدان امام خميني به سمت بلوار شريعتي خرم‌آباد كه هتل ساليز در آن قرار دارد، در زمان حياتش به نام وي نام‌گذاري شد).
امير سرتيپ كاكاوندي داراي 3 فرزند دختر و يك پسر بود. پسر وي به نام علي راه پدر را در پيش گرفته و به عنوان خلبان در نيروي هوايي مشغول كار است.


امير سرتيپ دوم خلبان محمدابراهيم كاكاوندي