عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، لرستان، سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی استان‌هایی هستند که مصارف آن‌ها بیش از منابع استانی است
به گزارش پایگاه خبری یافته، "غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی" در گفت‌وگو با خانه ملت با اشاره به بودجه استان‌ها در لایحه بودجه سال 1396 گفت: از طرف مصارف-از کل اعتبارات (معادل 319 هزار میلیارد تومان)، 5.3 درصد اعتبارات استانی است (معادل 16 هزار میلیارد تومان) که البته بخشی از بودجه غیر استان نیز که به‌صورت متمرکز (توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و وزرا) تصمیم گرفته می‌شود در استان‌ها هزینه می‌شود.
وی افزود: اینکه بگوییم شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌ها به اندازه 5 درصد بودجه اختیارات مالی دارند، درست نیست. چون 530 اعتبارات مربوط به حقوق و مزایا مستمر است که به هر حال باید پرداخت شود و اختیار تصمیم‌گیری و جود ندارد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با اضافه کردن ارقام دیگری شامل 2 درصد درآمد حاصل از صادرات نفت، طرح‌های استانی ویژه و اعتبارات موضوع قانون استفاده متوازن از امکانات کشور (ماده 180 قانون برنامه پنجم) که مازاد بر جدول بودجه استانی است، کل اعتبارات استانی برابر می‌شود تا 32 هزار میلیارد تومان که معادل 9.9 درصد کل اعتبارات عمومی است.
وی افزود: در لایحه بودجه سال 96 نسبت مجموع اعتبارات استان‌ها (جاری و عمرانی) به درآمدهای استانی حدود 20 درصد بوده است. این نسبت را اصطلاحاً ضریب بازگشت درآمدهای استانی می‌گویند. دقت در ارقام ضریب بازگشت استانی این واقعیت را بیان می‌کند که درصد کمی از درآمدهای استانی به‌عنوان مصارف استانی تخصیص داده می‌شود. این ضریب در قانون بودجه سال 1395 حدود 19 درصد بوده است.
جعفر زاده ایمن آبادی تصریح کرد: استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، لرستان، سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی استان‌هایی هستند که مصارف آن‌ها بیش از منابع استانی است، استان تهران با ضریب بازگشت 2 درصد در رتبه آخر قرار دارد و بعد از تهران استان‌های اصفهان، البرز، مرکزی قرار دارند که زیر 20 درصد هستند.
وی با بیان اینکه رشد اعتبارات استانی به طور متوسط برای استان‌های حدود 16 درصد بوده است، گفت: بیشترین رشد مربوط به استان‌های قزوین و خراسان شمالی با 21 و 20 درصد رشد و کمترین رشد مربوط به استان کرمانشاه با 11 درصد بوده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متوسط رشد اعتبارات عمرانی برای استان‌ها برابر با 14 درصد بوده است، گفت: بیشترین رشد در اعتبارات عمرانی مربوط به استان بوشهر با 17 درصد و کمترین رشد مربوط به استان هرمزگان با درصد بوده است.
جعفرزاده ایمن آبادی افزود: در بررسی سرانه اعتبارات استانی در لایحه، 96 جایگاه استان‌های یزد، اردبیل، لرستان، هرمزگان، گیلان، قزوین و اصفهان نسبت به قانون بودجه سال 1395 ارتقا یافته است.