معاون سازمان میراث فرهنگی کشور اظهار داشت: استان لرستان ظرفیت بالایی از لحاظ طبیعی، تاریخی و فرهنگی دارد به گونه‌ای که این استان از لحاظ تنوع زیست‌محیطی فوق‌العاده است.
جلسه با معاون سازمان میراث فرهنگی کشوربه گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی لرستان، محمدحسین طالبیان در جلسه‌ای که با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، استاندار لرستان و جمعی از مسوولان استان در خرم‌آباد برگزار شد عنوان داشت: باید تلاش شود این ظرفیت‌ طبیعی، تاریخی و فرهنگی حفظ شود از این‌رو ما به دنبال ثبت دره خرم‌آباد در یونسکو بوده‌ایم اما به خاطر ساخت و سازهای نامناسب این امر امکان‌پذیر نبوده و برنامه خود را برای ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک گذاشته‌ایم که باید تلاش شود حریم این قلعه آزادسازی تا ثبت جهانی شود.
این مسوول تصریح کرد: پرونده‌ای به صورت زنجیره‌ای باید برای پل‌های تاریخی لرستان تشکیل شود زیرا این پل‌ها به جهت تکنولوژی و موقعیت‌های استراتژی که دارند می‌توانند در صورت تجمیع آن‌ها در یک پرونده در ایران و جهان کم‌نظیر باشد و آن‌ها را ثبت جهانی کنیم.
وی از ادارات منابع طبیعی، محیط زیست و سایر دستگاه‌های استان لرستان خواست اطلاعات بیش‌تری در زمینه‌ي میراث فرهنگی، گردشگری و طبیعی در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار دهند تا بیشتر بتوانیم از آثار تاریخی و طبیعی این استان استفاده کنیم زیرا معرفی گردشگری و بحث اقتصادی يك هدف در زمینه ثبت آثار طبیعی و تاریخی است.
طالبیان از مسوولان استان لرستان خواست نسبت به بافت‌های تاریخی در استان لرستان و حفظ آن‌ها تلاش کنند.
این مسوول تصریح کرد: در کنار آثار تاریخی و طبیعی لرستان می‌شود کارهای خوبی انجام داد تا در زمینه اقتصادی برای استان تاثیرگذار باشد.
طالبیان یادآور شد: این استان شامل میراث‌های ناملموسی مانند آیین‌ها، سنت‌ها و رویدادهای معنوی است که تا کنون به آنها کم لطفی شده و امیدواریم همه تلاش کنیم در زمینه آثار تاریخی و میراث فرهنگی این استان قدمی برداریم.
در این جلسه تفاهم‌نامه‌ي همکاری بین وزارت راه و شهرسازی و استانداری لرستان سازمان میراث فرهنگی و شهرداری خرم‌آباد برای ساماندهي حريم رودخانه و اراضی پیرامونی آن در استانداری لرستان منعقد شد.
دليل اصلي سفر طالبيان، تعيين تكليف 7 ساختمان واقع در پادگان 07 خرم‌آباد واقع در جنوب بلوار انقلاب مي‌باشد.
در شرايطي كه قرار است اين پادگان به خارج از شهر منتقل شود، وجود 7 ساختمان و اسطبل تاريخي در درون اين مجموعه باعث اختلاف نظر بين مسوولان ارتش و ميراث فرهنگي لرستان شده است.
مسوولان ارتش معتقدند فقط يكي از اين بناها كه متعلق به دوره پهلوي اول و محل هنگ سوار ارتش بوده باقي بماند و بقيه براي ايجاد فضاي تجاري و تفريحي تخريب شوند، اما ميراث فرهنگي اين طرح را به تعويق انداخته و اجازه تخريب هيچ‌يك از اين 7 ساختمان را نمي‌دهد!
از طرفي استاندار لرستان نيز به منظور راكد نشدن اين توافق‌نامه پيشنهاد داده كه نه حرف ارتش و نه ادعاي ميراث فرهنگي ملاك باشد و 4 اسطبل از اين بين كه ارزش بيش‌تري دارند حفظ شوند و 3 اسطبل تخريب شوند تا هر چه زودتر كار سرمايه‌گذاران در اين منطقه شروع شود.
اينك بايد منتظر ماند و ديد كه دست آخر 3 اسطبل پيشنهادي استانداري تخريب مي‌شوند، يا 6 اسطبل پيشنهادي ارتش و يا اني كه ميراث فرهنگي كماكان اين پروژه را معطل نگه مي‌دارد و اجازه‌ي تخريب و توافق در اين منطقه را نمي‌دهد و با اين تفاسير، پادگان ارتش همچنان در اين منطقه باقي خواهد ماند.