جلسه هم‌انديشي حفظ و احياي بافت تاريخي‌فرهنگي شهر خرم‌آباد صبح سه‌شنبه 24 اسفند 1395 در سالن اجتماعات اداره كل راه و شهرسازي لرستان برگزار شد.
به گزارش پايگاه خبري يافته، در اين جلسه موارد مختلفي توسط كارشناسان حاضر به بحث و تبادل نظر گذاشته شد كه جهت اطلاع از مهم‌ترين مباحث آن، به ذكر نكاتي بسنده مي‌شود:
تصويب طرح تعریض خیابان حافظ خرم‌آباد يا احداث خيابان موازي با آن كه از يكي از 190 مصوبه سفر دوم هيأت دولت قبلي (آبان 1387) به خرم‌آباد بود، بدون كارشناسي لازم و با عجله، ظرف يكي دو روز قبل از سفر هيأت دولت به لرستان تنظيم و ارائه شد.
به همين دليل ظرف سال‌هاي اخير، اين طرح به صورت سليقه‌اي توسط شهرداري اجرا و باعث تخريب بخش بي‌نظيري از بافت تاريخي شهر خرم‌آباد در دو محله قديمي پشت بازار و درب دلاكان گردید.
این پروژه كه قرار بود با اختصاص تسهیلات یارانه‌ای در قالب خيابان موازي با خيابان حافظ از روبه‌روی پمپ بنزین كمربندي پشت‌بازار آغاز و وارد بافت شود، اجراي آن با تخريب‌هايي خارج از محدوده معين و بخصوص بدون توجه به ارزش تاريخي بناهاي مجاور، صورت گرفت.
بر اساس ماده 102 قانون شهرداري، نحوه تعامل شهرداري با ميراث فرهنگي از دو قسمت تشکيل شده است:
اگر در موقع طرح و اجراي برنامه‌هاي مربوط به توسعه معابر و تامين ساير احتياجات شهري، به آثار باستاني برخورد شود، شهرداري در خصوص ملک مورد نظر براي اجراي طرح عمراني مي‌بايد از ميراث فرهنگي استعلام کند و استرشاد بخواهد و اگر استعلام و استرشادي صورت نگرفته باشد و اثر تاريخي حتي سهواً بر اثر اقدامات شهرداري چون توسعه و تسطيح معابر تخريب شود، مسئوليت مدني متوجه شهرداري خواهد بود.
مطابق قانون، شهرداري در طراح برنامه‌هاي خود علاوه بر مد نظر داشتن ساير تکاليف قانوني، مي‌بايد از ميراث فرهنگي در خصوص عرصه و اعيان مورد نظر براي اجراي برنامه‌هاي خود استعلام کرده و طبق نظر براي اجراي «طرح اثر باستاني است يا نيست» ولو آن که نقش جامع و طرح تفضيلي شهر اقدام شهرداري را مجاز بداند، پس از آن اقدام نمايد. 
همچنين بنا بر قسمت دوم ماده 102، شهرداري‌ها مکلفند نظرات و طرح‌هاي سازمان ميراث فرهنگي را راجع به نحوه حفظ آثار باستاني و ميزان حريم و مناظر ساختمان‌ها و ميدان‌هاي مجاور آن‌ها رعايت نمايند.
معاون ميراث فرهنگي لرستان در اين جلسه اظهار داشت: بافت تاريخي خرم‌آباد فقط محدود به قلعه فلك‌الافلاك نمي‌شود و ثبت جهاني دره تاريخي خرم‌آباد در گرو حفظ بخش‌هاي غربي قلعه به عنوان حريم ارگ و قسمت‌هاي ارزشمند تاريخي فرهنگي خرم‌آباد نيز هست.
پس از اظهارات كارشناسان حاضر در اين جلسه، مقرر گرديد جهت حفظ و احياي بافت فرهنگي‌تاريخي خرم‌آباد، بحث خيابان موازي با خيابان حافظ در محدوده پشت‌بازار و درب‌دلاكان توسط مشاور و تهيه‌كننده طرح جامع حمل و نقل ترافيك و مشاور تهيه‌كننده طرح تفضيلي شهر خرم‌آباد، مطالعه و در خصوص خيابان جاي‌گزين معبر 36 متري موازي خيابان حافظ تصميم‌گيري نهایی شود.
اين خيابان 36 متري قرار بوده از بلوار ولايت در شمال شهر آغاز و به بلوار بهشت در جنوب غربي شهر متصل شود و بخش عمده‌اي از بار ترافيكي خرم‌آباد را حل كند، اما متاسفانه چنين به نظر مي‌رسد كه عبور خيابان مذكور از مقابل پمپ‌بنزين پشت بازار نه‌تنها مشكلي از بار ترافيكي خرم‌آباد حل نمي‌كند، بلكه باعث ايجاد خسارت‌هاي غير قابل جبراني بر پيكره مهم‌ترين بخش تاريخي و فرهنگي خرم‌آباد نيز خواهد شد.
اين جلسه با حضور "برزو بردي‌نشين" رئيس اداره عمران و به‌سازي اداره كل راه و شهرسازي لرستان، "محمدرضا اسدي‌پور" معاون ميراث فرهنگي لرستان، "زهره خدايي" مدير عامل سازمان نوسازي و به‌سازي شهرداري خرم‌آباد، "مجتبي منوچهرآبادي" و "محمد محمدي‌اصل" كارشناسان اداره عمران و به‌سازي اداره كل راه و شهرسازي لرستان، "حميد كشاورز" دبیر شورای ترافیک لرستان، "محمد شفيعيان" و "محمدحسين شاكرمي" مشاوران طرح‌هاي اداره كل راه و شهرسازي لرستان، "همت‌الله كمانگير" كارشناس دفتر فني استانداري لرستان، "محمدرضا خدامي" كارشناس نظام مهندسي لرستان، "ايرج طولابي" و "رضا جايدري" نمايندگان انجمن خرم‌آبادشناسي و "اميد ميردريكوند" از پژوهشگران و عكاسان خرم‌آباد برگزار شد.

تخريب بافت تاريخي خرم‌آباد جرم محسوب مي‌شود