بنده به عنوان یک تماشاگرِ عرصه عمومی، بدون آنکه از پشت صحنه خبر داشته باشم، نصب و عزل فرهاد زیویار را نه یک تصمیم خلق الساعه بلکه یک فرایند می‌بینم. بازِ استانداری لرستان طی چنین فرایند بر‌شانه‌های او نشست:
 
۱. مطالبه گران استان بعد از استیضاح خادمی استاندار اسبق، در هنگامه انتخابات ریاست جمهوری کمپین «استانداری ویژه» برای لرستان راه‌اندازی کردند. آن‌ها حتی از کسانی مثل سردار عبدالهی فرمانده پیشین قرارگاه خاتم برای این سمت نام بردند.
 
۲. رئیسی که پیروز آن انتخابات شد معلوم شد که‌ایده استانداری ویژه در کشور پذیرفته شده؛ او در مراسم تحلیف خود در مجلس سه استان را نیازمند استانداری ویژه دانست: خوزستان، سیستان و لرستان
 
۳. استانداران که معرفی شدند برای آن دو استان استاندار ویژه منصوب شد و لرستان که مبدع‌ایده «استانداری ویژه» بود، مانند کودکی یتیم، از این فرصت محروم گردید.
 
۴. سؤال: چرا رئیسی سر حرف خود نماند و چه کسانی رأی او را زدند تا لرستان استانداری ویژه نباشد؟ جواب: کسانی که منافع نامشروع منطقه‌ای‌شان با استانداری ویژه و حضور یک استاندار اجرایی قوی در لرستان به خطر می‌افتد.
 
۵. سؤال۲: منافع منطقه‌ای چه کسانی از وجود یک استاندار اجرایی قوی در لرستان به خطر می‌افتد؟ جواب۲: کسانی که چشم طمع به آب لرستان دارند و اتفاقاً خاکریز‌های استراتژیک دولت در این موضوع را تصرف کرده‌اند. دنبال پرتقال فروش نباشید؛ پایین دست آب‌های لرستان دو استانِ خوزستانِ مخبر و اصفهانِ محرابیان هستند.
 
۶. پرتقال فروش‌ها چه کردند؟ آن‌ها که صاحب نفوذ و با برنامه بودند در اقدامی خلاف خواسته مردم نجیب لرستان، چنین طراحی کردند که یک فرد تئوریک و ناتوان در اجرا، سکان استانداری لرستان را بدست بگیرد؛ و اتفاقاً آدمِ‌ایده‌آل‌شان را برای تحقق این هدف پیدا کردند، آن هم از نوع بومی‌اش: فرهاد زیویار. از نزدیکان نیکزاد و رئیس یکی از ستاد‌های فرعی رئیسی! اینطور «استانداری ویژه لرستان» را به یک استاندار بومی تقلیل دادند و دهان افکار عمومی استان را هم بستند!
 
۷. با این طراحی زیرکانه اما مزّورانه، هم زیرآب استانداری ویژه لرستان را زدند هم زیرآب سد معشوره را. همان سدی که رئیسی در تنها سفرش بعنوان رئیس جمهور به لرستان، از آن نام برد و گفت در این سفر «هر جا می‌روم می‌گویند سد معشوره! »
 
۸. دو سال و نیم طول کشید تا دولت به شوری آشی که خودش برای لرستان پخته پی ببرد، طوری که با هیچ متری نمی‌توانست برای زیویار حتی دستاوردسازی کند و سفر دوم رئیس جمهور را به لرستان برنامه‌ریزی نماید. دولت ناگزیر از برداشتن زیویار و انتصاب یک آدم تواناتر بود.
 
۹. سوابق اجرایی جناب شفقت نشان می‌دهد که دولت می‌خواهد با گسیل کردن‌ایشان، لااقل مصوبات سفر اول اجرایی شوند طوری که رئیس جمهور از سفر به لرستان شرم نداشته باشد. نمی‌دانم سد‌های لرستان خصوصاً سد معشوره در لیست این پروژه‌های دولت و شفقت هست یا نه. فقط‌امیدوارم این تغییر یک تغییر تاکتیکی و با نگاه به سبد رأی لرستان در انتخابات آینده ریاست جمهوری نباشد!
 
۱۰. و اما بعد:
جناب آقای شفقت! برای رضای خدا، رضایت مردم و سربلندی خودت فقط یک کار را در لرستان انجام بده: «سد معشوره را بساز! » سد معشوره را بساز با ظرفیت یک میلیارد متر مکعب. معشوره کلید آبادانی لرستان است.
 
والسلام
علی زیودار
پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳