یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

آیین تودیع استاندار پیشین و معارفه استاندار جدید لرستان صبح امروز دوشنبه 11 مهرماه با حضور احمد وحیدی وزیر کشور برگزاری شد.
در این مراسم که نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه خرم‌آباد، مبلغی رئیس مجمع نمایندگان مردم لرستان در مجلس و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان ( به شکل ویدئو کنفرانس حضور داشتند، از خدمات سید موسی خادمی، استاندار پیشین لرستان تجلیل شد و فرهاد زیویار به عنوان استاندار لرستان معرفی شد.
 اعضای شورای اداری استان به صورت ویدیو کنفرانس در جلسه حضور دارند.
همچنین به دلیل تقارن "تکریم و معارفه استانداری لرستان" با جلسه صحن علنی مجلس، در جلسه روز یکشنبه "مجمع نمایندگان استان لرستان"، مقرر شد که رئیس مجمع در جلسه امروز شرکت نمایند.



توسعه همه‌جانبه لرستان به کار و تلاش بیشتر نیاز دارد

وزیر کشور با بیان اینکه لرستان استانی با ظرفیت‌های متنوع است؛ گفت: انشاءا... کم و کاستی‌های موجود با همت عزیزان بر طرف می‌شود.
به گزارش یافته، احمد وحیدی وزیر کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه امروز توفیق داشتیم خدمت مردم شریف استان لرستان برای معرفی استاندار جدید و تکریم استاندار پیشین باشیم؛ گفت: اقدامات و کارهای خوبی توسط استاندار قبلی در توسعه استان انجام شده است و امیدواریم با حضور استاندار جدید توسعه استان شتاب بیشتر و فعال‌تری به خود گیرد.
وزیر کشور با بیان اینکه در استان منابع و ظرفیت‌های بسیار بزرگی برای توسعه استان وجود دارد؛ تصریح کرد: این استان احتیاج به کارهای زیادی دارد که انشاءا... کم و کاستی‌های موجود با همت عزیزان بر طرف می‌شود.
وحیدی ابراز امیدواری کرد: ظرفیت‌های لرستان در بخش‌های مختلف از جمله؛ کشاورزی، دامپروری، صنعت، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی باید فعال شود و امیدواریم با فعال سازی آن‌ها مشکل بیکاری را در استان کاهش دهیم.
وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع قرنطینه هوشمند در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به روند واکسیناسیون سراسری در کشور، کاهش ابتلا و روند فوتی ناشی از کرونا، بناست که محدودیت‌های کلی برداشته‌شده و از این پس محدودیت‌ها به صورت هوشمند اعمال می‌شود.
وی در این خصوص گفت: این طرح ابتدا به‌صورت پایلوت و در مرحله بعدی به صورت عمومی اجرا می‌شود.

 

حضور در گلزار شهدا
وحیدی وزیر کشور صبح امروز به‌منظور حضور در آیین تکریم و معارفه استاندار لرستان وارد فرودگاه خرم‌آباد شد.
وزیر کشور در بدو ورود به خرم‌آباد در گلزار شهدا این شهر حضور یافت.
وحیدی در گلزار شهدای خرم آباد، ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعین حرم با آرمان های شهدای والامقام تجدید میثاق کرد.
تعدادی از عشایر استان با حضور در گلزار شهدای خرم‌آباد ضمن استقبال از احمد وحیدی وزیر کشور بابت معرفی نخستین استاندار بومی در لرستان از رئیس‌جمهور و هیات دولت قدردانی کردند



عکس: حامد وثوقی

دیدار با نماینده ولی‌فقیه در لرستان
برنامه بعدی حضور وزیر کشور در خرم‌آباد، دیدار وحیدی با شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه خرم‌آباد بود. در این دیدار زیویار استاندار جدید لرستان، خادمی استاندار سابق و جمعی از مسئولین حضور داشتند.




لزوم کاهش نرخ بیکاری در لرستان/ استان از منافع بیشتری ازنظر آب برخوردار شود

وزیر کشور گفت: لرستان ظرفیت‌های مهمی دارد که توجه به آن‌ها جزو کارهای مهمی است که در کشور باید انجام شود تا اقتصاد استان شتابان جلو برود و نرخ بیکاری آن پایین بیاید.
به گزارش یافته، احمد وحیدی، دوشنبه، ۱۲ مهر، در حاشیه مراسم تودیع و معارفه استاندار لرستان و در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: سدهایی در لرستان وجود دارد که در ساخت آن‌ها تأخیر شده که باید با سرعت بیشتری اجرا شود که استان از منافع بیشتری ازنظر آب برخوردار شود.
وی ادامه داد: در حوزه صنعت طرح‌های نیمه‌تمام و راکدی در استان وجود دارد که بعضاً به تملک بانک‌ها درآمده‌اند و باید سریع‌تر آزاد شود که بخشی در انتهای راه است و بخشی باید تکمیل شود که می‌تواند برای استان مهم باشد.
وزیر کشور با اشاره به این‌که زیرساخت‌های استان باید برای جلب سرمایه‌گذاری‌ها باشد، عنوان کرد: فضای کار باید روان‌تر و تثبیت شود و برای سرمایه‌گذار جدید هیچ‌گونه زمان اضافه‌ای را تحمیل نکند.
وی ادامه داد: برای گردشگری و فضا و طبیعت زیبای استان، هم فضا باید تکمیل شده و هم این ظرفیت معرفی شود.
وحیدی تصریح کرد: لرستان ظرفیت‌های مهمی در حوزه دام‌پروری و داروهای گیاهی دارد و می‌تواند بخش زیادی از گوشت موردنیاز کشور و نیازهای کشاورزی را تأمین کند که جزو کارهای مهمی است که در کشور باید انجام شود تا اقتصاد استان شتابان جلو برود و نرخ بیکاری آن پایین بیاید.
وحیدی با اشاره به وقوع زلزله امروز بیان کرد: زلزله چهارمحال و بختیاری در خارج از بخش مسکونی بوده و بیشتر عشایر نشین هستند، تلفاتی نداشتیم و مشکل خاصی نبوده و از لحظات ابتدایی اکیپ‌های امدادی در محل حضور پیدا کردند و مشغول گشت هستند.
وزیر کشور با بیان این‌که همواره سیاست ما سیاست همسایگی است و ما بهترین روابط را با همسایگان می‌خواهیم، عنوان کرد: این رابطه خوب ما با همسایگان را دشمنان ما به خصوص رژیم صهیونیستی و آمریکا که در منطقه فعال هستند نمی‌خواهند و می‌خواهند بین ما تفرقه بیاندازند، باید خیلی عاقلانه نگاه کرد، روابط دیرینه و تاریخی دو ملت بسیار مهم است و باید آن‌ها را ارج نهاد و ما همواره دست دوستی را به سمت همه همسایگان دراز خواهیم کرد.
وی در رابطه با انجام رزمایش‌های نظامی در مرزهای کشور، بیان کرد: نیروهای مسلح همواره توان خود را به آزمایش می‌گذارند و پیام این رزمایش‌های ما اضافه بر آمادگی خودمان پیام به دشمنان ماست، پیام رزمایش‌های ما برای دوستان ما پیام دوستی و تحیت و برای دشمنان ما پیام آمادگی و قدرت ما و دوری آن‌ها از مرزهای ماست.
 

تمام طرح‌های راکد در لرستان تعیین تکلیف شود

وزیر کشور خاطرنشان کرد: لرستان سرزمینی است با همه خوبی‌ها و پیروان پرقدرت مکتب اهل‌بیت (ع) و نقطه پرافتخاری در جغرافیای ایران بزرگ است.

وحیدی در مراسم تکریم و معارفه استاندار لرستان که امروز ۱۲ مهرماه برگزار شد، اظهار کرد: لرستان سرزمین مردانی است که مقابل دشمنان ایستادند و می‌ایستند و سرافرازانه مقاومت می‌کنند و به شهادت می‌رسند و اندکی از خاک میهن را به دشمن نمی‌دهند.

وحیدی اضافه کرد: لرستان سرزمینی است با مردمانی از جنس بزرگ‌منشی که در تاریخ افتخارآفرین شدند و سرزمین عالمان بزرگی است که به کل کشور نور دادند.

وی بیان کرد: لرستان سرزمینی با چنین مردمی با تأثیرگذاری در تاریخ انقلاب اسلامی، همگی وظیفه داریم در خدمت این سرزمین و مردم آن باشیم.

وزیر کشور ادامه داد: امروز حضور یافته‌ایم تا استانداری را بدرقه کنیم که زحمت‌های فراوان کشیدند و لازم است از ایشان تشکر کنیم که در این چهار سال در استان حضور داشتند و حوادث مختلفی از جمله سیل و کرونا را مدیریت کردند.

وحیدی عنوان کرد: همچنین امروز معارفه فرزند دیگری از این دیار کهن و بزرگ آقای زیویار را داریم که خودشان فرزند این خاک هستند، فردی فرهیخته و با ظرفیت‌های خوب ملی و ارتباطات خوب در سطح کشور، جوان و پرانرژی و صاحب ایده هستند و آماده به یک حرکت پرشتاب خواهند بود.

وی اظهار کرد: لرستان هم ظرفیت فراوان و هم مشکلاتی دارد، ظرفیت‌های استان بسیار بالاست، حجم بزرگی آب و طبیعت بسیار ارزشمند، کشاورزی که در این استان می‌تواند بسیار پیش‌رو باشد و دامپروری که می‌تواند بخش زیادی از نیازهای کشور را پاسخگو باشد البته در کنار این‌ها لرستان در حوزه صنعت هم حرف دارد.

وزیر کشور تصریح کرد: در بخش گردشگری با طبیعت بسیار زیبا، جایگاه رشد دارد، چرا با وجود این ظرفیت‌ها و مردم سختکوش باید نگران بیکاری باشیم؟

وحیدی خاطرنشان کرد: آب، صنعت، سرزمین، طبیعت، معدن و… وجود دارد، افراد پر جنب و جوش و توانمند هم هست، لرستانی‌ها مشهور به پرتوانی هستند، چرا چنین وضعیتی باشد و نگران باشیم.

وی اضافه کرد: بخش زیادی از مشکلاتی که مطرح می‌شود ناشی از بیکاری است، اندیشمندان و مراجع فکری و عملی در استان باید روی این مسئله فکر کنند.

وزیر کشور بیان کرد: ساده‌ترین راه این است که از تهران کمک بگیریم، البته تهران هم باید کمک کند که می‌کند، دولت رئیسی خودش را متعهد می‌داند که با تمام توان در خدمت استان‌هایی مثل لرستان باشد که برخی کاستی‌ها گریبان گیر این استان‌ها است.

وحیدی ادامه داد: اما آیا نباید راه‌های درون‌زا را برای حل مشکلات پیدا کنیم؟ وقتی در اقتصاد مقاومتی می‌گوییم درون‌زا و برون‌نگرا، این مسئله در سطح ملی هست اما در سطح استانی دیده نمی‌شود.

وی عنوان کرد: باید طوری باشد که استان با این همه ظرفیت بزرگ نه تنها نیازهای خود را برطرف کند بلکه به استان‌های دیگر کمک کند و صادرات داشته باشد؛ به تهران کمک کند.

وزیر کشور اظهار کرد: بخشی از این مسئله ناشی از بروکراسی مدرنی است که درست شده است و به اصطلاح این دولت مدرنی که شکل گرفت و نتیجه آن این شد که ظرفیت‌های حکمرانی محلی و منطقه‌ای و مردم بر مردم و بین مردم دچار فرسایش شد و به‌جای آن همه نگاهشان به سمت یک مسیر دولتی رفت.

 وحیدی تصریح کرد: باید برگردیم به یک الگوی حکمرانی صحیح که براساس آن بخش زیادی از حل مسائل در داخل هر استان و منطقه می‌گذرد.

وی خاطرنشان کرد: روستاهای ما که محل تولید و ثروت بودند بعضاً مهاجرت کردند و حاشیه‌نشین شدند، تولیدگر مصرف‌کننده شد و برای این مسابقه دادیم که روستا بخش، بخش شهر، شهر به شهرستان و ... شود.

وزیر کشور اضافه کرد: نتیجه این بود که تولیدکننده مصرف‌کننده شد و آنجایی که مرکز اعطای قدرت و ثروت به دیگران بود خودش دریافت‌کننده قدرت شد و منتظر ثروت از جای دیگر ماند تا نفت را بفروشیم و پول آن سرازیر شود و همه استفاده کنند.

وحیدی بیان کرد: اگر بنا باشد کشور را همچنان با نفت اداره کنیم مگر می‌شود استان‌ها خودکفا شوند؟ کار بدی که استعمار با ما کرد و اتفاقی که در رژیم منحوس پهلوی افتاد این بود که کشور را وابسته به نفت کردند و ۴۲ سال است که امام راحل و مقام معظم رهبری مرتب ما را به این می‌خوانند که از این حالت خارج شویم، با اعتماد به خدا و با اتکای به نفس خودمان تولیدکننده و خلاق باشیم.

وی ادامه داد: مسئله امروز این است و باید این را در نظر بگیریم باید در سطح هر استان و منطقه باور کنیم که این خاک، طبیعت، مردم و ... ثروت هستند.

وزیر کشور اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم در دولت رئیسی به لحاظ باور و گفتمان، این گفتمان را ایجاد و ترویج کنیم که افراد در استان‌ها بگویند خودمان همه نیازهای استان را برطرف می‌کنیم.

وحیدی تصریح کرد: البته این به مفهوم آن نیست که از تهران به استان‌ها کمک نمی‌شود، این کمک‌ها سرجای خودش و محفوظ است؛ اما اگر به این نقطه رسیدیم می‌بینید که چگونه یک استان ما می‎تواند رشد و توسعه ‌یابد.

وی با بیان اینکه در لرستان ظرفیت زیادی وجود دارد، خاطرنشان کرد: مردم لرستان انصافاً اهل کار و تلاش هستند و شجاعت، غیرت و تلاش در آن‌ها دیده می‌شود.

وزیر کشور اضافه کرد: مسائل ما در حکمرانی مربوط به گفتمان درون‌زایی است که باید ترویج شود و بارها در لسان رهبر انقلاب نیز آمده است.

وحیدی بیان کرد: مسئله بسیار مهم این است که کار باید دست کسی باشد که شایسته‌تر است؛ نسبت طایفه‌ای نباید مدنظر باشد؛ استاندار لرستان مطلقاً مجاز نیستند هیچ سفارشی را از هیچ‌کس بپذیرند الا بر اساس شایستگی.

وی ادامه داد: استاندار بگردد برای مسئولیت‌های داخل استان بهترین‌ها را پیدا کنید، اینکه کسی را سفارش خاصی بکنند اصولاً در اصول این دولت نمی‌خواند.

وزیر کشور اظهار کرد: این اصول، اصول اسلامی و بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی است؛ دفاع مقدس زمانی استوار شد و به پیروزی رسیدیم که کسی که بهترین بود فرمانده شد و همه هم از دل و جان قبول کردند و کار جلو رفت.

 وحیدی تصریح کرد: سند توسعه لرستان یک سند محوری است که قبلاً روی آن کار شده و ممکن است بازنگری احتیاج داشته باشد، این سند مابین دولت و استاندار خواهد بود که براساس آن باید حرکت کرد.

وی خاطرنشان کرد: این سند پیشرفت البته براساس مزیت‌های نسبی استان و در چارچوب طرح آمایش ملی و سرزمینی خودش را نشان می‌دهد البته در درونش براساس اصل توازن منطقه‌ای است.

وزیر کشور اضافه کرد: باید نسبت به نقاط کم برخوردار در استان  حتماً توجه بیشتری شود، همان‌طور که در سطح ملی این‌گونه است و براساس این سند باید منابع تخصیص داده شود.

وحیدی بیان کرد: در حوزه محیط کسب‌وکار هم نباید هیچ درنگی ایجاد شود؛ همه پروژه‌های شدنی در استان باید لیست شود و همه مجوزها از قبل معلوم باشد و سرمایه‌گذار به‌سرعت جذب شود؛ در برخی استان‌ها این فرآیند شروع شده و در لرستان هم باید با قدرت آغاز شود.

وی ادامه داد: مقدمات سرمایه گذاری از قبل باید آماده شده باشد و ظرفیت‌ها شناسایی شده باشند و معنا ندارد کسی که آماده سرمایه‌گذاری است را معطل کرد.

وزیر کشور اظهار کرد: زمینه کسب‌وکار باید فراهم و تسهیل شود؛ سلسله طرح‌هایی در لرستان هست از جمله فولاد، کارهای بسیار ارزشمندی است که نیمه‌تمام مانده اما نیمه‌تمامی که به‌راحتی قابل‌حل است؛ پروژه‌هایی توسط بانک‌ها تملک شده که برنامه ما این است از تملک بانک خارج شود و در اختیار کسانی که اهل این کار هستند قرار بگیرد و به‌سرعت راه بیفتد.

وحیدی تصریح کرد: طرح‌های ناتمام و راکد باید از رکود خارج و تعیین تکلیف شوند و برای تک تک آن‌ها برنامه‌ریزی کرد؛ در این راستا سران سه قوه هم راستا هستند می‌توان مشکلات را بررسی کرد تا به نتیجه موردنظر برسیم.

وی خاطرنشان کرد: هیچ عزیزی نباید در لرستان مشکل کار داشته باشد؛ بیکاری آثار سو متعددی در پی دارد و مسائل این حوزه در کارگروه‌های مربوطه باید پیگیری شود.

وزیر کشور اضافه کرد: صنعت گیاهان دارویی در لرستان می‌تواند با ارزش‌افزوده بالا و با کار دانش‌بنیان موضوعیت داشته باشد با این ظرفیت عالی استان و حمایت‌های دولت و کار در استان مشکلات به‌سرعت برطرف می‎شود.

وحیدی بیان کرد: در حوزه مسائل آب نیز محرابیان حتماً خواهند آمد و برخی سدها و مشکلات مطرح شده را پیگیری می‌کنند؛ من هم مسائل را ابلاغ خواهم کرد.


نماینده ولی‌فقیه بر تحول همراه با جهش لرستان تأکید کرد و گفت: در این خصوص نیازمند حمایت و توجه در سطح ملی هستیم.
به گزارش یافته، حجت‌الاسلام سید احمد شاهرخی در مراسم تودیع و معارفه استاندار لرستان که با حضور وزیر کشور برگزار شد، مزیت‌های لرستان را خاک مناسب، صنعت، گردشگری، معادن برشمرد و گفت: لرستان استعدادهای فراوانی در صنعت، کشاورزی، دامداری، گیاهان دارویی و معادن دارد اکنون ۲۸ درصد سنگ‌ تزیینی کشور و سه درصد سنگ‌ تزئینی دنیا در این استان وجود دارد.


شاهرخی با بیان اینکه شاهد اوج نارضایتی مردم در استان هستیم، اظهار داشت: لرستان در حوزه‌های مختلف با مشکلات زیادی مواجه بوده و امروز بیکاری رمق را از لرستان گرفته است.
وی با اشاره به کارخانه‌های تعطیل، هشت هزار میلیارد خسارت باقی‌مانده از سیلاب، عدم تخصیص آب و … افزود: مردم ما با گذشت سه دهه از انقلاب از وزارت کشور گلایه دارند، استان نیازمند اعتبارات متمرکز، ملی و سالانه است.
نماینده ولی‌فقیه با اشاره به کارخانه‌های تعطیل، هشت هزار خسارت باقی‌مانده از سیلاب، عدم تخصیص آب لرستان افزود: مردم ما با گذشت سه دهه از انقلاب از وزارت کشور گلایه دارند، استان نیازمند اعتبارات متمرکز، ملی و سالانه است تا عقب‌ماندگی لرستان جبران شود.
وی با تاکید بر اینکه البته ما افق را روشن می‌بینم گفت: این نگاه که استاندار برای استان تعیین شود اما آن را رها کرد و موردحمایت در سطح کلان قرار نگیرد، راه به‌جایی نمی‌برد.
شاهرخی در ادامه با اشاره به تهیه سند پیشران و توسعه لرستان گفت: در قالب این سند نیازها و مشکلات لرستان احصا و جمع‌آوری‌شده است که امیدواریم این سند در راستای توسعه استان عملیاتی شود.
امام‌جمعه مرکز استان با اشاره به پیگیری جدی مطالبات و درخواست‌های مردم از استاندار جدید، وزارت کشور و … ادامه داد: معنای ویژه بودن در عمل، برای لرستان در سطح کلان و ملی تحقق پیدا کند.
حجت‌الاسلام شاهرخی تأکید کرد: ما دیگر فرصت آزمون‌وخطا نداریم، جبهه انقلاب از این فرصت در راستای توسعه لرستان، توجه به حوزه فرهنگ، اقتصاد، عمران و … استفاده کند.


تمام تلاش ما این بود که استانداری کانون و صادر کننده التهاب به بیرون نباشد

استاندار سابق، درآیین تکریم و معارفه استاندار لرستان اظهار داشت: استانداری کانون و صادر کننده التهاب به بیرون نباشد.
به گزارش یافته، سید موسی خادمی روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه استاندار لرستان در سالن همایش های استانداری بیان کرد: تمام تلاش ما این بود که استانداری کانون و صادر کننده التهاب به بیرون نباشد که این کار را در انتخابات و اغتشاشات انجام دادیم.
وی ادامه داد: استاندار یک دستگاه اجرایی یا وزارتخانه نیست بلکه یعنی هرچه دولت و نظام انجام داده استاندار در آن دخالت دارد، یا باید برای انجام آن کمک کرده یا رفع مانعی برای انجام آن‌ها باشد.
خادمی بیان کرد: دوران چهار سال مدیریتی از بدترین و سخت‌ترین دوره‌های مدیریتی در جمهوری اسلامی بود که امیدواریم دیگر تکرار نشود.
استاندار سابق لرستان عنوان کرد: بحران جهانی کرونا مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرد، بحران ملی تحریم‌ها نیز برای کشور مشکل ایجاد کرد، خیلی از پروژه‌های مهم را به دلیل افزایش قیمت‌ها و کمبود منابع دچار مشکل کرد و خیلی از برنامه‌ها اجرا نشده و سیستم مدیریتی کشور دچار مشکل شد.
وی افزود: یکی‌از بحران‌هایی که ما پشت سر گذاشتیم سیل سال ۹۸ بود که در ۱۰۰ سال گذشته بی سابقه بود، سیل لرستان مدیریت و کار اجرایی را در استان به شدت با مشکل مواجه کرد، در هم تنیدگی و همزمان بودن این سه بحران به هیچ وجه به این معنی نیست که بگوییم کارهای بزرگی در استان انجام نشده است.
خادمی بیان کرد: اولین روشی که من در کارم به عهده گرفتم این بود که دنبال تعامل و آرامش در استان باشم، لرستان استانی ذاتاً ملتهب است که التهاب‌های داخلی خودش را دارد، در انتخابات و انتصابات التهابات و مسائل خاص خودشان را دارند و من سعی کردم زمانی‌که التهابات به استانداری می‌آید در آنجا فروکش شود.
استاندار سابق لرستان تأکید کرد: استانداری کانون و صادر کننده التهاب به بیرون نباشد که این کار را در انتخابات و اغتشاشات انجام دادیم.
وی افزود: همیشه انتخابات شهرستان کوهدشت را وزارت کشور مستقیم برگزار می‌کرد ولی ما در انتخابات ۹۴ و ۹۸ و ۱۴۰۰ بدون هیچ مشکلی و باطل شدن یک صندوق رأی، انتخابات را برگزار کردیم.
خادمی تصریح کرد: ما معتقدیم استانداری باید شروع کننده تحرک‌های عمرانی و اقتصادی در هر فعالیتی و خاموش کننده التهابات و مشکلات در هر موقعیتی باشد.
استاندار سابق لرستان بیان کرد: نکته دوم تأکید بر برنامه‌ریزی و برنامه داشتن است، ما به هیچ وجه دچار روزمرگی نشدیم، از روز اول که آمدیم در جلساتی که داشتیم دو برنامه مهم برای استان داشتیم، اول برنامه‌های مهم و کلیدی بود که ۶۰ پروژه عمرانی و ۶۰ پروژه اقتصادی را به عنوان اولویت اصلی انتخاب کردیم و به عنوان موضع اصلی کار ما شد، همچنین برنامه چهار ساله استان بر مبنای شاخص‌های توسعه را داشتیم که در این راستا ۷۳۰ شاخص را تعریف کردیم که همین الان نیز کاربرد دارد.
وی ادامه داد: کار دیگر ما تأکید بر پیگیری جذب منابع از روش‌های غیرمعمول بود، نظام برنامه‌ریزی و محاسباتی کشورف نظام برنامه و بودجه‌ای کشور به هم ریخته و روش‌های سنتی تأمین اعتبار دیگر وجود ندارد.
خادمی افزود: یکی از مشکلات ما این است که نظام مالی و محاسباتی کشور در بالا به هم خورده ولی در پایین به هم نخورده که این نظام را باید اصلاح کرد، ما از این نظام عبور کردیم بنابراین به سمت روش‌های جدید تأمین اعتبار رفتیم.
استاندار سابق لرستان تصریح کرد: ما تا الان ۶۰۰ میلیارد تومان تهاتر کردیم، یعنی از محل مطالبات دولت از بانک‌ها یا بدهی‌های بخش خصوصی به مالیات و دولت، وارد استان کردیم.
وی ادامه داد: ما ماده ۵۶ را در استان احیا کردیم و جز اولین استان‌ها بودیم که انجام شد ۷۰۰ میلیارد تومان از این طریق در سال ۹۹ تأمین اعتبار کردیم، روش‌های پاگذاری و سیستم‌های مشارکت عمومی خصوصی را در استان اجرا کردیم.
خادمی تصریح کرد: در واگذاری شیلات و پمپاژها روشی درست کردیم که در استان‌های دیگر اجرا می‌شود، ایستگاه‌های پمپاژ را دولت نمی‌تواند تأمین کند، ما به پیمانکار گفتیم ایستگاه را تکمیل کرده و حق آبه را خود پیمانکار از کشاورز بگیرد که مدلی برای اجرای پروژه شد.
استاندار سابق لرستان با اشاره به لزوم پیگیری روش‌های غیرمتفرقه در تأمین اعتبارات، عنوان کرد: بیش‌از ۳۲ درصد اعتبارات کشور غیرمتفرقه است، باید برای جذب آن‌ها از نظام چانه‌زنی بهره برد، ما برای ادارات سقف تعیین کردیم.
وی بیان کرد: تأکید بر تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و ترجیح قیچی بر کلنگ شعار من بود که به خوبی اجرا شد، آمار افتتاحیه‌ها و کلنگ‌زنی‌ها در مناسبت‌هایی مانند دهه فجر و هفته دولت شاهد افتتاح پروژه های زیادی بودیم.
خادمی افزود: در بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری این موضوع متفاوت است و کلنگ‌زنی نیز وجود داشت، بنده کلنگی بدون مورد نزدم، جز یک مورد که با تأکید یک نماینده کلنگی زده شد اما اجرایی نشد هرچه تاکنون کلنگ زدم اجرایی شده است.
استاندار سابق لرستان ادامه داد: تلاش ما این بود که فرصت کسب و کار را در استان خوب کنیم، رتبه استان در این زمینه از استان ۲۲ به سیزدهم رسیدیم.
وی تصریح کرد: در بهار ۱۴۰۰ نرخ رشد بیکاری در استان ۱۱.۸ درصد بود این درحالی است که نرخ رشد بیکاری در حالت معمول سه درصد است یعنی همین الان سه برابر حد نرمال رشد بیکاری داریم.
خادمی با اشاره به این‌که در حال حاضر روند ما رو به بهبودی است، عنوان کرد: بزرگترین کاری که ما در سیل سال ۹۸ انجام دادیم پیشگیری بود، ما در این سیل بزرگ تلفاتی نداشتیم، ساخت خانه‌ها را زودتر از همه استان‌ها تمام کردیم اما تبلیغ نکرده و دنبال آن نبودیم.
استاندار سابق لرستان ادامه داد: بهترین بازسازی بعد از بحران‌ها در لرستان انجام شد، بعد از سیل و بازسازی هیچ مشکلی نداریم اما در برخی از استان‌ها هنوز کلیپ‌هایی در فضای مجازی دیده می‌شود که خسارت‌های آن‌ها جبران نشده است.
وی بیان کرد: ۱۲ هزار خانه را ساختیم، در ۴۰ هکتار زمین ساختمان و روستای جدید ایجاد کردیم، زمین و زیرساخت جدید ایجاد کردیم، در زیرساخت‌ها حجم خسارت ما زیاد بود، همان زمان کارهایی انجام شد اما همچنان نیازمند اعتبار هستیم، جاده‌های ما خراب شد و پل‌ها در خیلی از جاها خراب شده است.

لرستان باید به خودش برگردد/ توسعه استان بر اساس داشته‌هایش

استاندار لرستان از تشکیل اتاق‌های فکر و ایجاد کارگروه‌های تخصصی برای توسعه استان خبر داد.

به گزارش یافته، فرهاد زیویار در مراسم تکریم و معارفه استاندار لرستان که صبح امروز با حضور وحیدی وزیر کشور، شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه خرم‌آباد و جمعی از مسئولین استانی در سالن همایش‌های استانداری برگزار شد، ضمن تقدیر و تشکر از حسن نظر رئیس‌جمهور به‌واسطه اعتماد و ایجاد فرصت خدمت گذاری به مردم استان، گفت: خدمت در لرستان با تاریخ و قدمتی چند هزار ساله، جزئی از هویت ملی محسوب می‌شود و این بخش از هویت کشور در تاریخ تحولات می‌درخشد.

 زیویار تصریح کرد: خدمت در لرستان با توجه به ظرفیت‌های طبیعی، خدادادی و پتانسیل‌های بسیار در رابطه با سرمایه‌های انسانی توفیقی است که نصیب بنده شده است.

وی با بیان اینکه امیدواریم با حمایت‌های مردم و مسئولین در راه خدمت به استان موفق باشیم، افزود: در خصوص برنامه کاری استانداری لرستان در یک فرصت مناسب با مردم شریف استان به گفتگو خواهم پرداخت و به چند طریق این خدمات در آینده ارائه خواهد شد.

استاندار لرستان ادامه داد: در ابتدا برنامه‌ای تدارک دیده شده تا نظام مسائل و مشکلات استان به خوبی احصاء و با پیگیری و بررسی همکاران در قالب سند آمایش سرزمین که پیش‌تر تهیه‌شده، بروز رسانی شود.

 زیویار خاطرنشان کرد: ارائه برنامه‌های جدید متناسب با ظرفیت‌های لرستان موضوع مهم دیگری است که در قالب مگا پروژه‌ها و طرح‌های کلان پیگیری خواهد شد.

وی در بخش دیگری از گفته‌های خود افزود: لرستان شاه‌راه مواصلاتی شمال به جنوب است و با رفع نقص راه‌های استان می‌توان با نگاه یک فرصت به آن، در زمینه توسعه اقتصادی تلاش کرد.

استاندار لرستان یادآور شد: موضوعاتی از قبیل ظرفیت‌های حوزه آب، سنگ‌های تزئینی، تولیدات کشاورزی، دام‌پروری، گیاهان دارویی، معادن و سایر موارد در گذشته مطرح بوده و اقداماتی نیز در این رابطه صورت گرفته که نیازمند پیگیری بیشتر برای تکمیل طرح‌ها و برند سازی محصولات استان است.

زیویار در ادامه با اشاره به اینکه لرستان باید به خودش برگردد، تاکید کرد: تشکیل اتاق‌های فکر و ایجاد کارگروه‌های تخصصی در رابطه با توسعه استان متناسب با ظرفیت‌های موجود، از اقدامات مهمی است که باید در ادامه به‌خوبی به آن پرداخته شود و لرستان باید بر اساس ظرفیت‌هایش توسعه یابد.


استاندار جدید لرستان معارفه شد
آیین تودیع استاندار پیشین و معارفه استاندار جدید لرستان صبح امروز دوشنبه 11 مهرماه با حضور احمد وحیدی وزیر کشور برگزاری شد.
در این مراسم که نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه خرم‌آباد، مبلغی رئیس مجمع نمایندگان مردم لرستان در مجلس و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان ( به شکل ویدئو کنفرانس حضور داشتند، از خدمات سید موسی خادمی، استاندار پیشین لرستان تجلیل شد و فرهاد زیویار به عنوان استاندار لرستان معرفی شد.

زیویار متولد 1348، اهل خرم‌آباد و دکتری علوم سیاسی است.
 وی که اولین استاندار بومی لرستان است، ریاست ستاد «سحر» رییسی را در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ در کشور بر عهده داشت.
 
 سوابق اجرایی، مدیریتی استاندار جدید لرستان؛
 معاون اداری و مالی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ۱۳۸۹، معاون دفتر هماهنگی هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری و انتظامی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۱۳۸۴، معاون مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری ۱۳۸۵-۱۳۸۴، مدیر کل امور سیاسی و امنیتی ریاست جمهوری ۱۳۸۸-۱۳۸۵، رئیس مرکز پژوهش و اسناد ریاست جمهوری ۱۳۸۹، دبیر کمیسیون سیاسی و دفاعی هیات دولت ۱۳۹۰، رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات ۱۳۹۲، مدیر گروه پژوهشی نظریه‌پردازی انقلاب اسلامی از سال ۱۳۹۳ از سوابق زیویار است.
پیش از این سید موسی خادمی از 22 شهریورماه 1396 تا كنون به عنوان استاندار لرستان فعالیت داشت.



 

دیدگاه‌ها  

#1 منصوری 1400-07-12 12:10
فرصت را از دست ندهید که مثل ابر در گذرند،
نقل قول کردن
#2 رضا-س 1400-07-14 08:04
سخنرانی آقای وحیدی را از شبکه لرستان دیدم ، ایشان آب پاکی را روی دست مردم و مسئولین استان ریختند ، همه مسئولین اعم از نماینده ولی فقیه در استان ضرورت توجه ویژه به لرستان را مطرح کردند که تحول همراه با جهش را مطالبه می کردند. ولی آقای وحیدی گفتند: منتظر مرکز نباشید که با پول نفت مشکلات شما حل شود ، شما باید با توسعه دامپروری و کشاورزی نیازهای تهران را برطرف کنید و مشکلات استان را درون زا حل کنید .البته ما نسبت به توسعه کشاورزی و دامپروری بحثی نداریم که باید مدنظر قرار گیرد ولی بدون حمایت دولت هیچگونه تحول و جهش امکان پذیر نیست. مگر بدون اعتبارات ملی مردم با دست خالی می توانند کاری انجام دهند؟ مردم از تامین نیازهای اولیه خانواده خود عاجزند بدون حمایت مگر می توانند کاری از پیش ببرند؟ خلاصه بیانات ایشان امیدوارکننده نبود. این نیز بگذرد...
نقل قول کردن
#3 گردشگری مرده 1400-07-20 10:35
اولین کار مهم و اجرایی جناب استاندار باید برداشتن مدیران سفارشی غیر مرتبط با استان مثل ..باشد
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا