وقتی در مورد کشتی لرستان صحبت می‌کنیم ناخودآگاه به یاد قهرمانان و زحمت‌کشان این رشته‌ي پرافتخار استان می‌افتیم كه از دیرباز جز استان‌های صاحب عنوان در كشور بوده و حرف‌های زیادی برای گفتن داشته‌ايم.
وجود مربيان و کشتی‌گیرانی همچون کریم سوری، غلام محمدی‌، سیاوش نوری، محمد کوشکی، مرحوم ضيا معيني، سيد محمدرضا قياسيان، مرتضي‌ پاپي‌نيا، صيدمحمد نادري، علي‌رضا لرستاني، مهندس نصرت‌الله والي‌زاده، مرحوم حاج محمد كريمي، شهاب اسماعيلي‌لشكري، ايرج احمدي، محمد تندرو، محمد كوشكي، جمعه قائدرحمت، بابك اسدي، روح‌الله کریمی، محمدحسين شفافی، برادران خلیلی و اخوان مردانی، مرحوم سجاد شهبازي، مهرداد كريم‌پور، مهرداد علي‌پناه، ناصر نوربخش و جوانانی چون طالب نعمت‌پور، پیمان یاراحمدی و ده‌ها کشتی‌گیر دیگر، دلیلی بر اثبات اين مدعاست.

ورزش از نفس افتاده‌ي لرستان / كُشتي، محل آزمون و خطا نیست

زحمات مسوولان ورزشی و تلاش‌های قهرمانان باعث شده بود لرستان در فدراسیون کشتی کشور جایگاه ممتازی داشته باشد اما بعدها جایگاه ممتاز از کشتی لرستان فاصله گرفت و سیر نزولی جانشين آن شد، خصوصاً این روزها چه در محافل ورزشی و چه غیرورزشی حرف‌های شیرین در مورد این ورزش در استان زده نمی‌شود! عده‌ای از رها شدن کشتی لرستان به حال خويش شديداً گلايه‌مند هستند. عده‌ای به دنبال مشخص شدن وضعیت مدیریتی کشتی استان هستند، عده‌ای در اثر بی‌توجهی مسوولان و نبود متولی در کشتی سر در گم شده‌اند! عده‌ای درگیر اختلافات خود با فدراسیون هستند، عده‌ای نیز به دنبال نشاندن گزینه‌ي مورد نظر خود بر کرسی ریاست کشتی استان هستند!
با این وضعیت تنها ورزشکاران و قهرمانان کشتی متضرر می‌شوند. تسريع در روند تعیین تکلیف ریاست این هیات‌، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است که تا کنوناز انجام آن عاجز مانده‌ايم.  بعد از اعلام آمادگی عده‌ای برای تصدی مسوولیت و شرکت در انتخابات این هیات که همگی از زحمت‌کشان عرصه‌ي ورزش ما هستند و اتفاقاً اصرار مسوولان ورزش استان به برگزاری انتخابات‌، اما با موانعی در این راه مواجه شده‌ایم.
با سیری در عملکرد هیات کشتی ظرف 4 سال گذشته، و شنيدن اظهار نظرهای برخی کشتی‌گیران و پیشکسوتان و فعالان این ورزش، مشخص مي‌كند که رضایت نسبی از عملکرد هیات قبلی وجود دارد، اما ما به این اظهار نظرها اکتفا نکردیم و سری به آمار و ارقام رسمی و تایید شده فدراسیون کشتی زدیم و متوجه شدیم که هیات کشتی لرستان طي دو سال پیاپی یعنی سال‌های 93 و 92 در رتبه‌بندی هیات‌های کشتی کشور، بین 31 استان جایگاه ششم را کسب کرده که البته این جایگاه به آسانی به دست نیامده است.
با بررسی‌های بیش‌تر، کاشف به عمل آمد همه رده‌های سنی کشتی استان در اکثر مسابقات کشوری شرکت داده شده‌اند. چندین دوره متوالی تيم‌هاي رده‌های پایه سنی کشتی لرستان جز 3 تیم برتر کشور شناخته شدند و هر ساله لرستان چندین کشتی‌گیر تراز اول را به تیم ملی تحویل داده است.
اعزام ورزشکاران به مسابقات خارج استان و فراهم نمودن کلیه امکانات رفاهی و اسکان برای آن‌ها در حد توان هیات، در حالی اتفاق افتاد که اداره کل ورزش استان علی‌رغم همه فعالیت‌های مثمر ثمر هیات کشتی، کم‌ترین توجه و کم‌ترین کمک مالی را به این هیات داشته و دارد.
بعضی از استان‌هایی که بالاتر از لرستان قرار گرفتند از نظر مالی به هیچ وجه قابل قیاس با استان ما نبوده و امکانات مالی آن استان‌ها اگر بیان شود شاید قابل و تصور خیلی‌ها نشود
 به هرحال قرار گرفتن در رتبه ششم کشتی کشور به آسانی به دست نیامده هر چند سابقه کشتی لرستان با توجه کارنامه‌اش رتبه‌ای بالاتر از این را می‌طلبد و انتظار بیش‌تری از آن می‌رود اما با نگاهی به استان‌هایی که بالاتر از لرستان قرار گرفته و امکانات مالی میلیونی که در اختیار داشته‌اند، به همین رتبه ششم باید امیدوار شد و دست مریزاد گفت که اگر حضور نام‌ها و افراد در این هیات نبود، قطعاً این رتبه ششم شاید به 16 یا 26 تقلیل پیدا می‌کرد!
حضور مستمر کشتی‌گیران جوان لرستانی در تیم‌های ملی کشور اگر به خاطر درخشش و توانمندی خود کشتی‌گیران و ارتباطات متولیان هیات کشتی لرستان با فدراسیون و تیم‌های ملی نبود قطعاً مسیر نمی‌شد و اگر تا کنون موفقیتی در کشتی داشتیم بخش اعظم آن به ارتباطات و زحمات هیات کشتی بر می‌گردد و اگر مسوولان فدراسیون بر خواسته‌های بعضی مسوولان ورزش استان  دست رد می‌زنند و خواستار حضور رییس هیات قبلی کشتی لرستان در مجمع انتخابات کشتی استان می‌شوند به خاطر این است که آن‌ها خودشان از جنس ورزش کشور و کشتی هستند و بهتر از ما فرد کاربلد و تاثیر‌گذار را می‌شناسند و مهم‌تر این که کارنامه و عملکرد هیات‌، نشان‌دهنده‌ي موفقیت یا عدم موفقیت  فرد، ورزشکار‌، قهرمان‌، مربی و پیشکسوت کشتی لرستان است. البته عبدالله عزيزپور رییس هیات قبلی کشتی استان با توجه به وضعیت فعلی ورزش استان و نبود عزمی برای توسعه و کمک تخصصی به کشتی تمایلی به حضور در انتخابات ندارد اما اگر مسوولان فدراسیون اصرار دارند که هیات قبلی حضور داشته باشد به اين دليل است كه می‌دانند وي می‌تواند اثربخشی بیش‌تری برای جوانان لرستاني داشته باشد.
  5 ماه است که کشتی لرستان متولی ندارد و نتوانسته‌ایم تا کنون تکلیف آن را مشخص کنیم اما شاهد هستیم که با یک چشم به هم زدن هیات‌هایی تعیین تکلیف می‌شوند که وقتی از کنار ورزشکاران و پیشکسوتان آن‌ها رد می‌شوی بوی انتقاد‌، اعتراض‌، نارضایتی‌، بی‌انگیزگی و چالش به مشام می‌رسد که امیدواریم در آینده این چنین نباشد و با صعه‌ي صدر به دنبال برگزاری انتخابات هیات‌ها  باشیم. اميد كه به راحتی زحمات افراد را نادیده نگیریم و در بعضی موارد بدون توجه به عملکرد ضعیف و ناکارآمدی اشخاص، اصرار نداشته باشیم که مجدداً در صحنه ورزش باشند...
مسأ‌له‌ی دیگری که تناقض آشکار در آن از جانب مسوولان ورزشی دیده می‌شود بحث جابه‌جایی سالن کشتی خرم‌آباد به نقطه دیگری است. تصميمي که از روی احساس بوده و هیچ کار کارشناسی و تخصصی روی آن صورت نگرفته است. سالن‌هاي كشتي رشیدزاده و انوشیروان رضایی خرم‌آباد شناسنامه و تاریخچه کشتی این ديار بوده و خاطرات نيم قرن اخير کشتی استان در این سالن‌ها مدفون است.
چطور به خودمان اجازه می‌دهیم این سالن‌ها را از جامعه کشتی بگیریم و کشتی‌گیران را به حاشیه‌ي شهر و خیلی دورتر از این سالن‌ها هدایت کنیم؟ اگر واقعاً قصد دلسوزی داریم و نمی‌خواهیم تاريخ کشتی لرستان را نابود کنیم چرا هر دوی این سالن‌ها را بازسازی و تجهیز نمی‌نماییم‌؟ چرا خانه کشتی را در محل همین دو سالن بنا نمی‌کنیم؟ اصلاً از صاحبان اصلی کشتی که پیشکسوتان هستند در خصوص جابه‌جایی این سالن‌ها مشاوره‌ای گرفته‌ایم و نظری خواسته‌ایم‌ یا به صرف ارائه گزارش عملکردی به مقامات بالادست به دنبال اجرایی کردن این تصمیم غیرکارشناسی هستیم؟
به هرحال از قبل هم هشدار داده بودیم که ورزش لرستان فرصتی برای آزمون و خطا ندارد و می‌بایست اولویت ورزش استان برنامه و کار کارشناسی و توسعه زیر‌ساختی ورزش باشد،  اما متاسفانه طي چند ماه اخیر شاهد هستیم برنامه‌ها بر اساس آزمون و خطا در ورزش سپری می‌شوند و مسوولان ارشد استان نيز همچنان آزمون‌ها و خطاها را نادیده می‌گیرند!
سید احمد  موسوی
 مطلب منتشر شده در روزنامه خبر ورزشی، ضمیمه لرستان