شاید به راحتی بتوان اجزاء بدن انسان را تقسیم‌بندی کرد و در علم پزشکی برای هر جزء آن یک تخصص تعریف کرد اما در سایر حوزه‌ها مثل حوزه‌های اجتماعی این تقسیم‌بندی‌ها ناممکن است و اساساً برای حیطه‌های اجتماعی نمی‌توان تعریفی علی حده ارائه کرد. متخصص شدن در حیطه‌ای که نیازمند آگاهی و شناخت لازم از سایر حوزه‌هاست نه آسان است و نه از عهده هر فردی برمی‌آید، لذا نمی‌توان هر ادعایی از هر مدعی ورود به مجلس شورای اسلامی را تأیید نمود. کاملاً مشخص است که در شرایط کنونی کشور تقریباً به حضور اشخاص متخصص در همه رشته‌ها نیاز داریم اما نیاز امروز کشور به بعضی از تخصص‌ها در قوه مقننه بیشتر است.
برخی از متخصصان صرفاً در یک کمیسیون مجلس و در یک حوزه کاری می‌توانند ورود کنند اما برخی از متخصص‌ها در حوزه‌های مختلف گره گشا هستند باید دید بیشتر مشکلات و مسائل امروز کشور و شهرستان‌ها در چه حوزه‌هایی است طبیعتا در آن حوزه‌ها به حضور افراد متخصصِ کارآمد نیاز بیشتری داریم.
اگر مشکلات کنونی کشور اقتصادی معیشتی است و با مشکلات عدیده تلنبار شده مواجه هستیم پس حضور افراد متخصص در مجلس شایسته‌تر و اولی‌تر است. آمار‌ها نشان می‌دهد در ادوار یازده‌گانه مجلس، تعداد افراد متخصص در حوزه‌های اقتصادی از تعداد انگشتان دست هم تجاوز نکرده است و چنین ترکیب انسانی در مجلس، با انتظارات مردم برای حل مشکلات اساسی اقتصادی و توزیع عادلانه ثروت و منابع مالی کشور به استان‌ها بویژه شهر‌ها و مناطق محروم سازگار نبوده است!
منطق به ما می‌گوید باید افرادی در مراکز و جایگاه کلان تصمیم‌سازی برای حل مشکلات اقتصادی قرار بگیرند که سرآمد باشند و اقتصاد، شاخص، تحلیل و داده‌های پیرامون آن را بفهمند و در این شاخه‌ی علمی یا مرتبط با آن یک سر رشته و شناخت لازم داشته باشند.
ما مشکل و کمبود سرمایه انسانی متخصص نداریم مشکل ما در حوزه اقتصاد از طراحی مدل‌های غلط اقتصادی واستفاده نادرست از منابع سرچشمه می‌گیرد. باید پرسید چه کسی باید مدل‌های اقتصادی را تدوین و راه حل مناسبِ استفاده از منابع را ارائه کند؟
الگو و برنامه‌ی اقتصادی غلط جز هدر رفت منابع و فرصت سوزی ثمری ندارد کما اینکه سال‌ها با روش آزمون و خطا نه تنها مشکلات حل نشده بیشتر هم شده است!
آنچه مسلم است یک کاندیدای مجلس برای حل مشکلات عدیده کشور و حوزه انتخابیه‌اش؛ باید استراتژی توسعه و راه حل علمی داشته باشد در واقع شالوده طرح و برنامه‌های حوزه اقتصاد را بداند و در جهت‌گیری تقسیم عادلانه بودجه منشأ اثر باشد و مسیری را برگزیند که درجا زدن‌ها و جاماندگی‌های توسعه در لرستان را تمام کند و زمینه را برای فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها فراهم نماید.
در انجام زیرساخت‌های توسعه‌زا و سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش تلاش هوشمندانه داشته و با تکیه بر پتانسیل‌ها و اسناد آمایش سرزمینی، توسعه همه جانبه مبتنی بر عدالت و توازن را پیگیر باشد.

 ذبیح الله نوریان / فعال رسانه‌ای