آقای اردی‌‏بهشت‌ماه سال جاری، يكي از نشريات محلي لرستان در گزارشی ویژه، عملکرد دکتر "ایرج عبدی" نماینده‏‌ی مردم خرم‌‏آباد در دور نهم مجلس شورای اسلامی چاپ کرده است.

این نشریه مطالبی را عنوان نموده که اگر فردی خارج از استان لرستان به مطلب توجه می‏‌کرد به طور قطع در ذهن خود یک بهشت کوچک بر روی زمین از اين شهر را تجسم می‏‌نمود.

جایی که این نماینده طی 3 صفحه به ارائه‏‌ی گزارشی از عملکرد 2 سالانه‌‏اش در مجلس شورای اسلامی پرداخته و سخنانی ایراد نموده است که برخي مردم خرم‌آباد پس از خواندن آن به شك و شبهه افتادند كه نكند در يكي از مدرن‌ترين شهرهاي جهان زندگي مي‌كرده‌اند و خودشان خبر نداشته‌اند!

این عناوین و گفته‏‌ها اگر حداقل 50 درصد هم نزدیک به واقعیت باشد، باید شاهد یک مرکز استان پیشرفته و تحول‌یافته باشیم.

از آن‌جا که آمار و ارقام زبان ندارند که لب به سخن گشایند و تنها در عمل است که مورد توجه مردم قرار می‏‌گیرند، باید اذعان داشت این گفته‏‌ها و گزارش عملکردها دردی از محرومیت‏‌ها و ضعف‏‌ها و بی‌کاری مردم این دیار را دوا ننموده و حتا طی 2 سال گذشته استان لرستان و مرکز، آن بنا بر اعلام مرکز آمار کشور، در صدر استان‏‌های بی‌کار قرار گرفته و از آمار 17.5 درصد بی‌کاری در سال 90 به 20.7 درصد در سال 93 رسیده است.

آمار اعلام شده خود بهترین گواه بر این مدعاست برای رد نمودن این گزارشات اغراق‌آمیز که بیش‌تر به نظر می‏‌رسد جنبه‏‌ی تبلیغاتی و طرف‏‌داری از اشخاص را دارد.

اهالی خرم‌‏آباد و حومه در روزهای مبارزات انتخاباتی مجلس نهم نیک به یاد دارند شعار اصلی دکتر عبدی که در بین مردم گُل کرده بود چه شعاری بود! شعار وی، «من رویائی دارم» بود. رویای اشتغال و رویاهایی از این دست که هر جوانی به دلیل دست نیافتن به آن‌ها برایش به صورت رویا و آرزو در آمده است؛ از نظر من تا به امروز هم در حد همان رویا هم‏چنان باقی مانده است.

باری، در بخش‏‌هايی از این گزارش عملکرد، مطالب و عناوینی به کار رفته است که ايرادات بسياري بر آن‌ها وارد است. برای نمونه در بند 25 مطالب حوزه‏‌ی نظارت، از اقدامات جناب عبدی عنوان شده است که: «پی‌گیری و راه‌‏اندازی پروازهای روزانه برای فرودگاه خرم‌‏آباد...» موضوعی که هم‌استانی‌‏ها و مدیران به آن واقف‌ هستند این است که برقراری پروازهای منظم فرودگاه خرم‌‏آباد حاصل پی‌گیری‌‏های چند ماهه‏‌ی "هوشنگ بازوند" استاندار لرستان بوده كه ايشان اقداماتی در راستای برقراری پروازهای خارجی نیز در دستور کار خود دارند.

در بند 26 مطالب گزارش مذکور عنوان شده است که: «پی‌گیری و راه‌‏اندازی کارخانه‌‏ی پارسیلون از دیگر اقدامات دکتر عبدی می‌‏باشد...» نکته‏‌ای که در این مورد باید بدان اشاره داشت این است که کارخانه ‏ی پارسیلون در حال حاضر به علت عدم کارشناسی دقیق و تخصصی با تزریق بدون پشتوانه‏‌ی 8 میلیارد و 200 میلیون تومان وام به کارخانه‏‌ی پارسیلون برای 6 ماه تا یک‌‏سال یک فاز از این کارخانه را راه‌‏اندازی نمود ولی از آن‌جا که این تزریق بودجه غیر‌اصولی بود فقط بر حجم بدهی‏‌های کارخانه‏‌ی پارسیلون افزود و امروزه دوباره کارخانه‏‌ی بی‏‌صاحب در تعطیلات به سر می‌‏برد و کارگران آن در پیش از نوروز بی‌کار شده‌اند!

در بند 29 مطالب حوزه‏‌ی نظارت از سِری اقدامات این نماینده آمده است: «پی‌گیری و حل مشکلات ترمینال مسافربری خرم‌‏آباد...» حال چه کسی است که نداند خرم‌‏آباد هنوز فاقد ترمینال برون‌شهری است و خیابان شریعتی تنها ترمینال این شهر است؟! اگر اين جزء عملكرد نماينده‌هاست پس بايد روزنامه‌‌نگاران خرم‌آبادي را بهترين نمايندهگان اين شهر دانست كه بيش از يك دهه قبل تا كنون پي‌گير احداث ترمينال اين شهر بوده‌اند و از آن دم زده‌اند و مي‌زنند!

در بند 32 عنوان گردیده: پی‌گیری و تلاش جهت راه‌‏اندازی مجتمع کِشت و صنعت خرم‌‏آباد...» در این مورد باید گوش‌زد نمود کشت و صنعت خرم‌‏آباد با تلاش‏‌های استاندار و جذب سرمایه‏‌گذار عربستانی مراحل راه‏‌اندازی را پشت سر می‌‏نهد، و لا غير. ديگران نيز شايد دنبال واگذاري آن به كس خاصي كه مد نظر خودشان بوده‌، اقدام كرده‌اند اما به اندازه‌ي استاندار در سرنوشت نهايي براي شكوفايي آن تأثير نداشته‌اند.

در ادامه‌‏ی مطالب عناوین دیگری آمده که با اندک دقت و بررسی می‌‏توان فهمید تنها، حرکتی تبلیغاتی برای رأی‌‏گیری مجلس دهم است، چرا که "تصویب حقوق بی‌کاری برای بی‌کاران" که جناب دکتر عبدی به اجرای آن مفتخر شده است، چیزی در حد خیال‏‌پردازی بیش نیست.

واقعیتی که همه‏‌ی مردم خرم‏‌آباد بر آن آگاه می‏‌باشند این است که طي 2 سال گذشته به‌جز پروژه‏‌ی راه‌‏اندازی آمبولانس سپید‌دشت، اقدام عمومي ديگري كه مشكل مردم اين ديار را حل كند از نماينده اول خرم‌آباد نديده‌ايم.

اين‌ها را نوشتيم تا بگوييم زمان به سرعت در حال گذر است و اگر اقدامی می‏‌خواهد صورت بگیرد بهتر است تا پیش از انتخاب آینده تحقق یابد.

به نظر می‏‌رسد مردم، ديگر از طريق آمار و ارقام ارائه شده نظرشان به سوی کسی باز نمي‌گردد، چرا که شعور سیاسی ملّت بالا رفته است.

اگر نماینده‏‌ای قرار است حرکتی برای مردم انجام دهد همان بِـه تا دیر نشده است به وعده‏‌هایی که به آنان داده است عمل کند، چرا كه هم به نفع خودش است و رضا يت موكلانش كه حاصل شد، بر شمار طرف‌دارانش نيز افزوده مي‌شود و هم اين كه راه را بر منتقدان و مخالفانش خواهد بست!

امین   ماسوری