لزوم حفظ حجاب و پوشش دختران لر با گل‌وني- يافتهبدون ترديد احياي سنت‌هاي از ياد رفته و فراموش شده مي‌تواند باعث بقا و تداوم يك قوم باشد و هر آن‌چه اين داشته‌ها غني و كامل‌تر باشد بهتر مي‌تواند در برابر هجوم فرهنگ‌هاي بيگانه كه به نيت تغيير و تخريب چهره مردم آن قوم بوجود مي‌آيند بايستد.

در روز‌هاي گذشته جمعي از دختران و زنان خوش‌فكر لرستاني در اقدامي خود‌جوش و زيبا اقدام به احياي پوشش از ياد رفته سنتي زنان بزرگ قوم لر نموده‌اند.

اين پوشش كه در گويش لري به گل‌وني مشهور است به شكل روسری چهارگوشی است كه معمولاً از جنس ابریشم با نقش‌های سنتی است که زنان لُر به طرز خاصی به سر می‌کنند مي‌باشد.

روزي را نيز به نام روز رو سري لري به همين هدف در 26 اردي‌بهشت نام‌گذاري كرده‌اند كه زنان و دختران لر همگي در همه جا اقدام به پوشيدن آن نمايند.

اين حركت مي‌تواند سرآغاز كارهاي خوبي از اين دست هم باشد. قوم لر به استناد تاريخ از قرن هشتم هجري قمري به بعد به مذهب شيعه گرويده و هم اكنون لرستان يكي از مناطق مهم شيعه‌نشين ايران به شمار مي‌رود كه اين افتخار بزرگي است براي قوم بزرگ لر.

بي‌شك حفظ اين جايگاه بسيار خطير و مهم مي‌باشد. متاسفانه در همين ايام در فضاي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي مشاهده مي‌شود كه برخي از زنان و دختران كه ممكن است هم لر نباشند بدون رعايت حجاب شرعي اقدام به تصوير كشيدن خود با گل‌وني نموده‌اند، حال آن كه گل‌وني پوششي است جهت حفظ حجاب و زنان لر در قديم از آن بهره مي‌جسته‌اند‌.

توجه كساني را كه در زمينه احياي اين پوشش سنتي و زيباي قوم لر فعاليت مي‌نمايند به اين نكته جلب مي نمايم كه ظاهراً عده‌اي فرصت‌طلب با درج اين تصاوير قصد مخدوش نمودن اين حركت با ارزش و فرهنگي را دارند و هدف‌شان به بيراهه كشاندن آن است؛ حال اين كه در همه جا قوم لر را به مذهب و غيرت‌شان مي‌شناسند.

امير زيدي‌نژاد/  تهران