نگاهي به تركيب طايفه‌اي شوراي شهر خرم‌آباد در ادوار مختلف- يافتهدر جوامع پيشرفته، "آمار" پايه و اساس هر موفقيتي به شمار مي‌رود. ما نيز اگر خواهان حصول نتايج بهتري در كارها و نيز در مديريت هستيم، بايد تكيه بر پژوهش‌هاي آماري، از رئوس مهم برنامه‌هاي‌مان باشد.

به يقين مطالعه‌ي پيشينه‌ي آماري در هر كاري، سنگ بناي محكمي براي بعدها بنا خواهد كرد.

بر اين اساس، ما نيز فارغ از هرگونه ديدگاه و جهت، فقط به صرف بررسي آماري و كمك به پژوهشگران اجتماعي و اقتصادي، نگاهي داشته‌ايم به طايفه و تبار 43 نفري كه از اردي‌بهشت 1378 تا اردي‌بهشت 1393 به عنوان منتخب مردم اين شهر، به شوراي اسلامي خرم‌آباد راه يافته‌اند. (اعضاي اصلي و كساني كه به علي‌آلبدل بودند و به جمع اعضاي اصلي شورا راه يافتند)

بديهي است بررسي موفقيت يا عدم موفقيت اعضاي هر دوره، توسط اهل فن به وقت مقتضي صورت مي‌پذيرد و هدف ما نيز فقط ارائه آمار در اين زمينه، كمك به پژوهشگران در بررسي تأثير يا عدم تأثير نقش طوايف در وضعيت كاري شورا مي‌باشد.

به زودي آماري از وضعيت تباري اعضاي انجمن شهر(شوراي شهر) خرم‌آباد قبل از پيروزي انقلاب اسلامي نيز ارائه خواهيم كرد.

آمار تبار اعضاي دوره اول تا چهارم شوراي اسلامي شهر خرم‌آباد:

نگاهي به تركيب طايفه‌اي شوراي شهر خرم‌آباد در ادوار مختلف- يافته

* توضيح اين كه تعداد اعضاي اصلي در دوره‌هاي اول تا سوم 9 نفر بود كه از دوره چهارم به 13 نفر افزايش يافت. در دوره سوم همانند دوره چهارم، يك نفر از اعضا به عنوان شهردار انتخاب شد و عضو علي‌البدل جانشين وي گرديد. همچنين در دوره سوم يك نفر از اعضا نيز استعفا داد.

* بر اساس آمار فوق تا كنون طايفه "حسنوند" با 12 نفر، طايفه "بيرانوند" با 9 نفر و سپس طايفه "سگوند" با 4 نفر بيش‌ترين عضو را در شوراي اسلامي شهر خرم‌آباد داشته‌اند.

* نكته جالب توجه اين كه پس از پيروزي انقلاب، با وجود داوطلب شدن شماري از سادات براي عضويت در شورا، آن‌ها هيچ‌گاه موفق به راه‌يابي به جمع اعضاي اصلي شوراي شهر خرم‌آباد نشده‌اند، در حالي كه قبل از پيروزي انقلاب، سادات در 3 دوره آخر، نماينده‌اي در انجمن شهر خرم‌آباد داشته‌اند. (سيد مرتضي موسوي دو دوره و سيد مصطفي حبيبي يك دوره)
ر - ج / یافته