که رحمت بر آن تربت پاک باد
«با کسب اجازه از محضر همه متخصصین حوزه آب»
ظریفی تاجرزاده در نقلی طنزگونه می‌گفت:
 «مرحوم پدربزرگم مکرر و مؤکد حتی در واپسین لحظات عمر خویش فرزندان و نوادگان را پند و اندرز می‌داد:
«روله! هر موقع از کسی طلبی داشتی در زمان سررسید هر چه از مال از دست رفته را به تو دادند همان لحظه بگیر و جر و بحث و دعوا را بگذار برای زمان وصول مابقیِ طلب از دست رفته!»
عملیات اجرایی پروژه سد مخمل‌کوه با ظرفیت ۶۰ میلیون مترمکعب (۵۵ میلیون مترمکعب شرب و ۵ میلیون مترمکعب صنعت برای لاستیک‌سازی و...) چند سال پیش در راستای تأمین، یکپارچه‌سازی و سالم‌سازی آب شرب شهر خرم‌آباد با حضور وزیر نیرو و مسئولین استان به شهادت مخمل‌کوهِ همیشه استوار و مردمانِ عزیز و رنج کشیده این دیار، به پیمانکاری: شرکت راه‌سازی و عمران ایران آغاز به کار کرد و در پایان دوره نمایندگی ما با پیشرفت نزدیک به ۳۰ درصد هم اکنون مورد کم‌توجهی قرار گرفته است. (لطفاً اگر صرفاً به نیت تفریح هم که شده یک روز این پروژه را از نزدیک ببینید.)
 
  پروژه سد زیبا محمد مطالبه مردم شریف دهستان ازنای سگوند به  پیمانکاری شرکت طره سازه خرم شروع بکار کرد و با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم‌اینک تعطیل شده است و....
اما سؤال مهم افکار عمومی  امروز این است :
در این مدت با تخصیص‌های دریافت شده چکار کردید؟!
 
سال‌هاست دغدغه داران از کمی حق آبه سخن می‌گویند اما دریغ از اینکه حتی یک مرتبه کسی به سرنوشت تخصیص‌های اخذشده‌ی سالیان گذشته اشاره کند و یا احیاناً پیگیری نماید!
 
از میزان یک میلیارد و صد میلیون مترمکعب تخصیص در اختیار استان لرستان فقط ۲۰۸ میلیون مترمکعب آن به بهره داری رسیده، بین دویست تا سیصد میلیون مترمکعب در حال اجراست و اما ۶۰۰ میلیون مترمکعب دیگر اصلاً اجرا نشده است!
بهتر است بگوییم روایت است (به گفته برخی از کارشناسان حوزه آب که یک آمار تقریبی اعلام نمودند) برای تکمیل پروژه‌های در حال اجرای استان (به نرخ تورمیِ نوروز ۱۴۰۰) چیزی قریب به شش هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است!
در صورتی که کل اعتبار این پروژه‌ها در سال جاری نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان بوده یعنی اگر با همین روال و اعتبار پیش برویم انشاالله به یاری حق حدود ۳۰ سال دیگر همین پروژه‌های تاریخ‌مصرف گذشته که خود به‌هیچ‌وجه کفاف توسعه احتمالِ در حد نیاز استان را نمی‌دهند، به بهره‌برداری خواهند رسید!
 
اجرای مخزن ۱۰ سد دیگر که تخصیص آن‌ها را در اختیار داریم به‌طور تقریبی به نرخ امروز نیازمند (چهار هزار میلیارد تومان) می‌باشد!
 
ایها الناس!
 آذرماه فصل بودجه است و سفر رییس جمهور در پیش، تذکر می‌دهیم که از حفظ و سرعت بخشی به تکمیل احتمالی داشته‌ها و پروژه‌های موجود غافل نباشید!
🔸 مناسب است عزیزان توجه داشته باشند به دلایلی ازجمله:
 
خشک‌سالی‌های بی‌رحمانه، مسائل زیست‌محیطی، تنش‌های آبی، گرمایش زمین، تغییرات اقلیمی و... شورای عالی آب هر چند سال یک‌بار در تخصیص‌های اجرانشده استان‌ها بازنگری می‌کنند که هیچ بعید نیست با این همه کم‌کاری و سهل‌انگاری در آن زمان سهم استان لرستان جز نگاه‌های حسرت‌بار برای فرصت‌های از دست رفته چیزی نباشد!
 
🔸پاسخی به افکار عمومی:
 
 می‌دانیم حتماً پرسیده می‌شود خود شما در دوران نمایندگی برای مشکلات این حوزه چکار کرده‌اید؟!
در پاسخ باید عرض کنیم:
 
۱-دریافت تخصیص سدهای مخمل کوه، کاکا شرف، کاسیان، زیبا محمد، داربلوط و...که طی مجوز شماره ۹۸/۳۸۱۷۴/۷۰۰ در تاریخ ۱۳۹۸/۸/۸ که به پیوست می‌آید.
٢- استارت اجرای پروژه سد مخملکوه
٣- استارت اجرای پروژه سد زیبا محمد
۴- مطالعه سد داربلوط
۵- پیگیری‌های سد بختیاری که در این مقال نمی‌گنجد.
و اما در پایان،
🔸 فرض کنیم؛ در سفر آتی رئیس‌جمهور محترم تخصیص جدیدی دریافت شود، چه تضمینی وجود خواهد داشت که به سرنوشت پروژه‌ها و تخصیص‌های گذشته دچار نشود؟!
امیدوار و متوقعیم، کنش‌گرانِ این عرصه به موازات استمرار مطالبه گری در بحث تخصیص، بحث اجرا را نیز پیگیر شوند تا زین پس نگویند:
یه تفنگ کی بونش...
(این تفنگ چه کسی تیراندازی کند)
محمد بیرانوندی/ آذرماه 1400



 توضیح: مطالب ارسالی، لزوماً دیدگاه پایگاه خبری یافته نیستند اما مطابق فلسفه‌ي رسانه‌های بی‌طرف، آمادگي داريم نوشته‌ها و دیدگاه‌های دیگران را نیز در خصوص این موضوع و موضوعات مختلف به‌شرط رعایت قوانین مطبوعات، منتشر نماییم.