شهرام شرفی/ یافته: استاندار جدید لرستان، دکتر فرهاد زیویار که چهره‌ای دانشگاهی است اعلام کرده است از همه نخبگان و ظرفیت‌های بومی استان کمتربرخوردار لرستان برای پیشرفت این استان استفاده خواهد شد.
این یک سخن بسیار درست و بجا برای هم‌افزایی و همگرایی نخبگانی برای رسیدن به توسعه‌‌ی پایدار است.
اما روش اجرای این مهم، چگونه باید باشد؟ با چه مکانیسمی می‌توان به این هدف رسید و از همه نخبگان، متخصصان و پژوهشگران استان برای پیشرفت استانی بهره‌ برد؟
در این رابطه نکاتی را عرض می‌کنم:



1_ استاندار محترم لرستان که خودشان چهره‌ای آمده از محیط علم و دانش یعنی دانشگاه هستند می‌بایست یک ارتباط ارگانیک و مستمر با دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان لرستان داشته باشند و در هر حوزه‌ای، متخصصان دانشگاهی آن حوزه را به عنوان تیم مشورتی خودشان انتخاب کنند.
برای مثال اگر به حوزه عمران می‌خواهد توجه شود ابتدا بایستی از بین اساتید متخصص رشته‌ی عمران که در دانشگاه‌های استان، شاغل هستند مشاوران حوزه عمران انتخاب شوند و به صورت منظم جلسات خود را با دستور کاری که استاندار تعیین می‌کنند تشکیل داده و راهکارهای علمی و عملیاتی پیشنهادی خود را به استاندار ارائه کنند.
2_ استاندار محترم می‌بایست یک مکانیزم برای ارتباط پایدار و مستمر با سازمان‌های تخصصی مردم‌نهاد استان، تعریف کند؛ برای مثال هر ماه یک جلسه با سازمان‌های تخصصی مردم‌نهاد در حوزه محیط‌زیست استان برگزار کرده و نظرات و دیدگاه‌های مختلف آن‌ها را بشنود.
همچنین در همه حوزه‌ها، برای مثال حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی نیز جلسات منظم تعریف‌شده و پایدار با سازمان‌های مردم‌نهاد متخصص آن حوزه، مثلاً انجمن تخصصی جامعه‌شناسی استان (در مورد مسائل اجتماعی استان) برگزار کرده و نظرات آن‌ها را به صورت مدون و منسجم بشنود و به‌کارگیری کند.
3_ استاندار محترم استان به این نکته می‌بایست توجه کند که بخشی از نیروهای متخصص و صاحب‌نظر استان در سیستم و در بدنه بوروکراسی اداری استان در سازمان‌ها، ادارات و نهادهای دولتی و حکومتی استان وجود دارند.
این وضعیت می‌طلبد استانداری لرستان و شخص استاندار، یک بانک اطلاعاتی از متخصصانی در اختیار داشته باشد که شاغل ادارات مختلف استان هستند و در آن اداره به منضبط بودن، قانونمند بودن، تعهد کاری بیشتر داشتن، بر اساس چارت سازمانی، شهره‌اند.
ترجیح کار این است که حتی مدیران احتمالی که قرار است در آینده منصوب بشوند از همین فن‌سالاران و متخصصان شاغل ادارات انتخاب شوند؛ یعنی بهترین‌ها و کارآمدترین‌های هر اداره‌ای، به عنوان مدیر آن اداره و سازمان، توسط استاندار موردحمایت قرار بگیرند.
4_ استاندار محترم می‌بایست یک شناخت جامع و مبتنی بر بانک اطلاعاتی بر معیار عملکردسنجی و سابقه‌ی کاری فرد از بدنه‌ی کارمندی استانداری لرستان، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها در اختیار داشته باشد و از میان بهترین کارشناسان و بهترین کارمندان این مجموعه (بر اساس امتیازات سازمانی کسب‌شده توسط فرد)، معاونان استاندار، مدیران داخلی استانداری، فرمانداران و بخشداران، انتخاب و منصوب بشوند تا بدنه کارمندی و کارشناسی وزارت کشور در استان لرستان، احساس کند که کارشناسان منضبط‌تر و کارآمدتر، می‌توانند در نهایت بر اساس یک سیستم علمی و عملیاتی، ارتقاء رتبه به مدیریت‌های بالاتر درون‌سازمانی داشته باشند.
5_ استاندار محترم استان می‌بایست نشست‌های خبری مبتنی بر پرسش و پاسخ با خبرنگاران استان را به صورت منظم برگزار کند. در این زمینه شاهد بوده و هستیم که نمایندگانی همچون دکتر محمد بیرانوندی (نماینده پیشین خرم‌آباد و چگنی) و دکتر مهرداد ویسکرمی (نماینده فعلی خرم‌آباد و چگنی)، نشست‌های منظم خبری با اصحاب رسانه را سرلوحه‌ی اولویت‌های کاری خویش قرار دادند.
6_ استاندار محترم استان لرستان بهتر است یک برنامه جامع عملیاتی و منظم برای برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی و مشورت‌خواهی با همه احزاب سیاسی استان داشته باشد تا نظرات دبیران احزاب سیاسی استان با گرایش‌های سیاسی مختلف را هم بشنود و در مسیر توسعه‌ی سیاسی و تقویت پاسخگویی سیاسی، نظرات قابل اجرا را به کار ببندد.
7_ در بخش‌های اقتصادی، عمرانی، گردشگری، صنعتی و کشاورزی هم مهم‌ترین راهکار برگزاری جلسات منظم با سندیکاها، انجمن‌ها، سازمان‌ها و اتحادیه‌های صنفی استان لرستان در زمینه‌های مختلف فعالیت است؛ به دیگر سخن، رویکرد استاندار محترم می‌بایست بیشتر، جامعه‌محور باشد تا مدیرمحور.
به این معنی که عمده جلسات خود را با نمایندگان اقشار مختلف مردم، مثلاً انجمن صنفی معلمان، خانه مطبوعات استان، تشکل‌ها و انجمن‌های کارگری، کشاورزی، تولیدی، پیمانکاران عمرانی، انجمن‌های محیط‌زیستی، سازمان‌ها و نمایندگان تشکل‌های متعلق به جانبازان و معلولان و امثالهم برگزار کند و البته در این‌گونه جلسات هم مدیران مربوطه حضور داشته باشند تا جلسات از حالت تک‌بعدی بودن، خارج شوند.
همچنین توصیه‌ام به برادر گرامی‌ام، جناب آقای دکتر زیویار آن است که در جلسات استانداری، نمایندگان جامعه مخاطب موضوع طرح شده در جلسه هم حضور داشته باشند.
برای مثال، اگر موضوع جلسه درباره‌ی مشکلات تولیدی فلان واحد تولیدی استان است نمایندگان کارگران آن واحد تولیدی هم در جلسه حضور داشته باشند (جلسه حالت تک‌بعدی نداشته باشد) یا اگر موضوع جلسه مربوط به آسیب‌های اجتماعی است علاوه بر مدیران مربوطه، نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد تخصصی همچون انجمن جامعه‌شناسی استان و... نیز حضور داشته باشند.


💢✔️توضیح مهم: مطلب ارسالی، لزوماً دیدگاه پایگاه خبری یافته نیست، اما مطابق فلسفه‌ي رسانه‌های بی‌طرف، آمادگي داريم نوشته‌ها و دیدگاه‌های دیگران را نیز در خصوص این موضوع و موضوعات مختلف به‌شرط رعایت قوانین مطبوعات، منتشر نماییم.