خشک شدن برخی درختان مجموعه بام خرم‌آباد که اغلب در ارتفاعات قرار دارند؛ باعث نگرانی بسیاری از شهروندان و فعالان محیط زیست شده است.
در بام خرم‌آباد با مساحت دو هزار هکتار که کلنگ اجرای آن توسط حبیب‌الله دهمرده استاندار لرستان در سال 89 به زمین زده شد تاکنون هفت‌صد و پنجاه هکتار گونه‌های مختلف توسط عوامل و دستگاه‌های مرتبط و به‌خصوص انجمن‌های مردم‌نهاد کاشته شده است.



انجمن‌های زیست‌محیطی با مشارکت مردم، در طی سال‌هایی که این بام زیبا با بی‌مهری مدیران ارشد مواجه شده، بیش از 32 هکتار گونه‌های بومی و در رأس آن بلوط کاشتند.
این بام که به همت همین انجمن‌ها و مردم عادی، منابع طبیعی و برخی مسوولین دلسوز طی سال‌های اخیر جلوه نسبتاً زیبایی ازنظر فضای سبز به خود گرفته بود، متأسفانه این روزها حال‌وروز خوشی ندارد و درختانش از بی‌آبی شدید رنج‌برده و شاهد مرگ برخی درختان به‌خصوص درختانی که با جاده فاصله دارند، هستیم.
بازدیدهای میدانی در هفته‌های میانی اردیبهشت‌ماه حاکی است که برخی درختان بام با مشکل جدی کم‌آبی مواجه و در حال خشک شدن هستند.
سال گذشته و در ایام گرم تابستان موضوع تخصیص آب مطرح شد که مشکل با ورود رسانه‌ها به موضوع و اقدام مدیران مربوطه حل شد؛ اما در سال جاری مشکل اصلی فرسودگی لوله‌ها و شیلنگ‌ها، شیرآلات و سرقت برخی لوازم به‌عنوان چالش اصلی در آب‌رسانی به این درختان مطرح است.
ضمن این که نیروی موجود که مستقیماً وظیفه آب‌رسانی به بام را بر عهده دارد، هم توان خدمت‌رسانی به تمام نقاط بام را ندارد و هم این که نبود تأسیسات در عمل آب‌رسانی را با مشکل مواجه کرده که صد البته نهایی نشدن قرارداد همکاری با پیمانکار جدید بام هم یکی از معضلات موجود است.
مشکل مهم دیگر فرسودگی ماشین‌آلات و تانکرهای آب است. مشاهدات میدانی حاکی است که اغلب تانکرها و به‌خصوص تانکرهایی که وظیفه آب‌رسانی به درختان حاشیه میدان پرچم و میدان سلامت را دارند، نیازمند رسیدگی جدی هستند و تانکرهای سیار آب‌رسان هم متأسفانه مدت‌ها است به علت خرابی و نقص فنی، خدمات‌رسانی بسیار محدودی دارند و از رده خارج شده‌اند.
نقش این مجموعه در توسعه گردشگری استان بر کسی پوشیده نیست، حضور صدها ماشین و مسافر غیربومی در مجموعه بام طی ایام قبل از کرونا که اغلب در این مکان بیتوته می‌کردند، اهمیت توجه به بام را صدچندان می‌کند.
هدف از این نوشتار طرح موضوع بام خرم‌آباد به‌عنوان یکی از ظرفیت‌ها و استعدادهای گردشگری در استان نیست، زیرا در این خصوص موارد متعددی از طرف کارشناسان و دلسوزان مطرح شده است.
اما مدیران و مسؤولین گرامی!
 شاید امروز بحران کرونا، موجب بحران در تصمیم‌گیری‌ها شده، شاید امروز کرونا باعث شده بیشتر نگاه‌ها به سمت‌وسوی مدیریت این بلای مهلک سوق پیدا کرده است؛ اما بی‌شک ایام کرونا نیز پایان خواهد یافت و باز هم مدیران و مسوولان شعارهایشان مبنی بر توسعه گردشگری و تبدیل استان از معبر به مقصد گردشگری را با آب و تاب از سر خواهند گرفت، غافل از آن که امروز باید به فکر حیات درختان مجموعه بام باشیم.
با توجه به خشک‌سالی امسال و وضعیت ویژه تابستان 1400، خطر خشکیدن درختان بام جدی است و همه مدیران و مسؤولین فارغ از این که در مقطع فعلی مراقبت از درختان کار کدام دستگاه و نهاد است، لازم است پای‌کار بیایند و تا دیر نشده تدبیری اتخاذ کنند و در کنار کارکنان محدود و زحمت‌کش بام، انجمن‌ها و مردم، آبیاری منظم درختان را تا پیش از شروع فصل بارش‌ها، انجام دهند.
اختصاص بودجه خاص و ویژه به بام برای رفع کاستی‌های و تأمین لوازم و ماشین‌آلات، نهایی کردن عقد قرارداد با پیمانکار بام، اعلام فراخوان‌های سازمان‌دهی شده و متعدد برای آبیاری درختان در طول ایام هفته، در کنار مشارکت همه دستگاه‌ها برای آبیاری درختان و افزایش نیروها می‌تواند از بروز بحران ناشی از خشکی درختان بام خودداری کند.
 
عبدالرضا قاسمی/ پایگاه خبری یافته