این روزها، بی تفاوتی در اجرای دستورات بهداشتی، عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی، بی‌خیالی مردم و برخی مدیران نسبت به استفاده از ماسک در اماکن عمومی، توزیع لوازم بهداشتی گاه غیراستاندارد و بی‌خیالی مسؤولین درنظارت، همچنین تدوین و تصویب محدودیتها دست به دست هم داده تا روند بستری و فوت بیماران کووید ۱۹ در لرستان رشد فزاینده داشته باشد.
بر اساس آمار رسمی، ظرف 15 روز اول مهرماه، 53 نفر در استان جان خود را از دست داده و خانواده‌هایشان را داغ‌دار کرده‌اند.
آمار ابتلای روزانه در استان به‌طور متوسط 250 نفر است که این آمار مؤید وضعیت بحرانی لرستان در افزایش شیوع کرونا است.
پیام‌های برخی مخاطبان حاکی است که بخش‌های کرونایی در مرکز استان و برخی شهرها مملو از بیمار است و تخت خالی برای بستری وجود ندارد. برخی بیماران نیز اعلام کرده‌اند که پزشکان خواستار ادامه درمان در منازل هستند.
بی‌شک نقش مردم در افزایش این آمار بر کسی پوشیده نیست و عدم مسوولیت پذیری برخی شهروند یکی از عوامل اوج‌گیری کرونا در استان است.
اما همه تقصیر را نباید به گردن مردم انداخت و در کنار مردم  بی‌تفاوتی برخی مسؤولین جای تعجب دارد.
در ادبیات ما لرها بک ضرب‌المثلی هست که می‌گوید «گریوه هم وِ روز خُش» (گریه گردن هم روز خودش می‌خواهد)
مصداق این ضرب‌المثل هم رفتار مدیران استان و حال و روز خراب لرستان در این ایام کرونایی است!
در حالی که وضع استان از باب اوج‌گیری کرونا در بحرانی‌ترین شرایط است، در استان شاهد هستیم که بالاترین مقام استان، پیگیر موضوعی مثل ساماندهی حریم قلعه فلک‌الافلاک ان هم در پایتخت است، برخی نمایندگان عزل و نصب‌ها را رصد می‌کنند شاید جای خالی برای نزدیکان مهیا باشد، سایر دستگاه‌های استان هم به کار روزمره خود مشغولند و در این میان اگر کم و کاستی ر هم گزارش شد، آن را به کرونا ربط می‌دهند.
این که مدیران استان برای رفع مشکلات عادی استان پای کار باشند، جای تقدیر دارد؛ اما اولویت امروز همه امور باید حفاظت از سلامت و جان مردم باشد.
در حالی که بسیاری از ستادهای استانی کرونا در کشور با استفاده از اختیارات قانونی خود اقدام به بازگرداندن محدودیت‌های کرونایی کرده‌اند، اما در لرستان و طی چند ماه اخیر فقط به کپی کردن مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا بسنده شده و خبری از اعمال محدودیت‌های استانی نیست، این در حالی است که از اوایل هم شهریورماه ستاد مدیریت بیماری کرونا استان لرستان هیچ مصوبه مستقلی نداشته است.
بی‌شک با توجه به وضعیت بحرانی لرستان و آمار رو به تزاید میزان بستری و ابتلا، هر گونه تاخیر در اعمال محدودیت‌ها باعث بروز مشکلات جدی‌تری می‌شود، لذا انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر اعمال محدودیت‌ها در استان مصوب و اجرایی شود، هر چند تا اراده‌ای برای اجرا و نظارت بر مصوبات وجود نداشته باشد، انتظار اثرگذاری آن، امری بیهوده است.
 
عبدالرضا قاسمی/ پایگاه خبری یافته

«گریوه هم وِ روز خُش»