موضوع دفن احتمالی پسماندهای صنعتی سایر استان ها در خاک استان لرستان، به بحث و تبادل نظر اعضای محترم گروه تحلیل (واتساپ) گذاشته شد.
مجموع برآیند مباحث، نظرات و دیدگاه های مطرح شده در گروه تحلیل که به صورت عمده متشکل از صاحب نظران مختلف از جمله فعالان متخصص محیط زیست است این بود که مطرح شدن احتمال و گمانه اینکه ممکن است پسماندهای صنعتی در خاک استان لرستان (مثلاً شهرستان خرم آباد) دفن شود یک دغدغه نگران کننده برای فعالان محیط زیست و افکار عمومی شده است.
 نگرانی نیز مربوط به مواردی همچون: خطرات زیست محیطی، ترکیب شدن برخی فلزات سنگین پسماندهای صنعتی با خاک، آلوده شدن احتمالی آب و خاک و تهدید احتمالی سلامت است.
 برای مثال، اگرچه استان قزوین به محل دفن پسماندهای صنعتی کشور تبدیل شده است اما مدتی است در همین استان نیز نگرانی هایی ایجاد شده است.
از جمله اینکه آقای محسن حق شناس، عضو شورای اسلامی شهر قزوین، در آذرماه سال 97 در این باره نگرانی های خود را مطرح کرد.
 برخی فعالان محیط زیست این نگرانی را دارند که در صورت نفوذ فلزات سنگین پسماندهای صنعتی به آبهای زیرزمینی، خود به خود، آب، آلوده شده و خطر شیوع بیماری سرطان گسترش خواهد یافت.
 گفته شده است فلزاتی همچون سرب، نیکل و ... از بین رفتنی نیستند و به همین علت خطرات اجرای احتمالی این پروژه از نوع «پُرریسک» برای محیط زیست و سلامت شهروندان است.
 فلزات سنگین دارای ماندگاری بالا در صورت نفوذ به خاک و ترکیب با آن، می توانند وارد گیاهان و تغذیه حیوانات شده و از این طریق، حتی کشاورزی را تهدید کنند.
 اگرچه روش دفن پسماندهای صنعتی باید کاملاً بهداشتی و اصولی باشد اما تجربه استان قزوین هم نشان می دهد در سالهای اخیر نیز در همین استان هم به رغم اجرای اصولی پروژه، باز هم نگرانی های جدی در این استان ایجاد شده است.
 استان لرستان که خودش یک استان صنعتی هم نیست و یک استان کمتربرخوردار کشاورزی است ضرورتی ندارد به محل دفن پسماندهای صنعتی سایر استان های کشور تبدیل شود.
 در مباحث توسعه پایدار گفته می شود رشد اقتصادی و درآمدزایی، بایستی کاملاً همراه با صیانت از طبیعت، محیط زیست و سلامت زیستی شهروندان در عصر حال و آینده باشد.
بدین روی، اساس توسعه پایدار، توجه به محیط زیست و سلامت زیستی انسان است.
 ضرورت دارد شهرداری ها، منابع طبیعی، فرمانداری ها، ادارات محیط زیست و شوراهای اسلامی شهرها، در این زمینه، بیشتر از گذشته، حساسیت های محیط زیستی خود را تقویت کرده و ارتقاء دهند.
 خوشبختانه، وجود نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خود یک ظرفیت است که می تواند از مجاری و ساز و کارهای قانونی، تدابیر پیشگیرانه، تقویت و تشدید شود.
 
شهرام شرفی