یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

29ام اردیبهشت ماه امسال شاهد انتخاباتی با شکوه و با حضور آحاد هم‌وطنان ایرانی بود. گرچه به دلایل زیادی از جمله هم‌زمانی انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و الکترونیکی شدن انتخابات شوراها در بعضی از شهرها به‌ویژه شهر خرم‌آباد، درصد رسمی مشارکت مردم کمتر از سال 88 بود ولی آنچه مسلم است، استقبال بسیار خوبی از این انتخابات صورت گرفت.
در کمال تعجب، 230 نفر در حوزه انتخابیه شهر خرم‌آباد کاندیدای شورای شهر شده بودند و اکثریت قاطبه آن‌ها از فیلترهای بزرگ و غیردقیق هیأت اجرایی و نظارت عبور کرده و تایید صلاحیت شدند. اینکه این فیلترها به‌صورت مرحله‌ای عمل کرده و در هر مرحله پهن‌تر می‌شدند هم در نوع خود قابل‌تأمل است. در همان روزهای قبل از انتخابات و با توجه به تعدد کاندیداها، قابل پیش‌بینی بود که آراء نفرات به یکدیگر بسیار نزدیک خواهد بود و ترکیب 9 نفره پنجمین دوره شورای اسلامی شهر خرم‌آباد را نمی‌توان با اطمینان پیش‌بینی کرد.
بعد از یک هفته تبلیغات رسمی، استفاده از انواع نابهنجاری‌های شهری از سوی اکثریت ستادهای کاندیداها، تسخیر فضای مجازی و تراکم تعداد پیام کپی شده در ثانیه، مهمانی‌های فراوان، حجم زیادی از تولید زباله کاغذی و مخارج آن‌چنانی روز موعود فرا رسید.
در این بین رأی بیش از 40 هزارنفری نفر اول انتخابات، ولی اله رستمی نژاد و اختلاف حدوداً 28 هزار نفری وی با نفر دوم، همگان را شگفت زده نمود. رأی ای که اکثر مردم از آن به‌عنوان نوعی اعتراض اجتماعی به عملکرد ضعیف کاندیداهای شوراهای شهر قبلی و شرایط نابهنجار اجتماعی برای این شخص نام می‌برند. در اینکه در زمان تبلیغات انتخاباتی برای ایشان، تحصیلات و گذشته‌شان خواسته و یا ناخواسته بزرگنمایی‌هایی صورت گرفته که از آن به بهترین شکل ممکن استفاده نمودند شکی نیست ولی هرچه که هست ایشان با این رأی قاطع نفر اول انتخابات شورای شهر خرم‌آباد و قابل‌احترام برای همگان هستند. شخصی که نه از دل طایفه برخاسته است و نه جناح سیاسی مشخصی دارد و نه حتی ستاد انتخاباتی‌ای داشت.




گرچه مردم شهر خرم‌آباد نشان داده‌اند که برخلاف سایر کلان‌شهرها، چندان به رأی دادن به کل اعضای یک لیست راغب نیستند ولی در بین سایر نفرات منتخب لیست مردم افرادی حضور دارند که به وضوح در لیست‌های احزاب سیاسی قرار گرفتند و وامدار آن جناح و حزب خواهند بود. همانند علی‌محمد صالحی نسب و زهرا نظری، نفرات چهارم و پنجم که در لیست شورای اصلاح‌طلبان بودند و اردشیر دریکوند و علی ماکنعلی، نفرات ششم و هفتم که در لیست کار و خدمت (اصولگرایان) بودند. دیگر نفرات علی‌رغم گرایشات سیاسی مختلفی که دارند در لیست احزاب قرار نگرفتند.
رستم کوشکی، نفر دوم لیست منتخب، تنها کاندیدایی است که سابقه حضور در ادوار گذشته شورای شهر خرم‌آباد را دارد و این به معنی "نه" قاطع مردم به نمایندگان سابق شورای شهر و عملکرد هر یک از آن‌هاست. در واقع در شهر ما، "آزموده را آزمودن خطاست" به‌خوبی اجرا می‌گردد و در این بین باید در ویژگی‌های مثبت رستم کوشکی و پتانسیل‌های ذاتی وی کنکاش کرد که چگونه توانسته رأی اعتماد مجدد مردم را به دست آورد؛ مردمی که به یکی از کاندیداهای منتخب دوره قبلی شورا، 20 هزار کمتر رأی دادند.
از اسماعیل رضایی، سومین نفر لیست مردم، می‌توان به‌عنوان یکی از جوان‌های خرم‌آبادی نام برد که به یک باره بر سر زبان‌ها افتاد و با داشتن شهرت مناسب خانوادگی و جمعیت حامی قابل‌توجهی از مردم جنوب شهر، به شورای شهر راه پیدا کرد.
مهرداد علی پناه و سجاد بابایی، نفرات هشتم و نهم، دیگر نفراتی هستند که بدون داشتن رأی طایفه‌ای چندان مؤثر توانستند منتخب مردم قرار گیرند. گرچه سجاد بابایی موردحمایت انجمن پیمانکاران و جامعه مهندسین نیز قرار گرفته بود.
تفاوت چشمگیر انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر خرم‌آباد با دیگر انتخابات و دیگر ادوار، حضور مؤثر و فعال تشکل‌های مردم‌نهاد بود که برخی از کاندیداها را مورد حمایت خود قرار دادند. زهرا نظری و رستم کوشکی نفراتی هستند که حامیانی از سازمان‌های مردم‌نهاد هم داشتند.
مطمئناً بزرگ‌ترین انتخاب اعضای شورای شهر، انتخاب شهردار خرم‌آباد خواهد بود. انتخابی که تأثیر بسیار زیادی در سایر تصمیمات شورا و شهرداری و روند چهار ساله فعالیت این دو خواهد گذاشت.
معمولاً در دوره‌های پیشین دو نگاه سیاسی و طایفه‌ای بر انتخاب شهردار حاکم بوده و کمتر اجازه داده شده است فردی متخصص، با تجربه و با تحصیلات مرتبط در رأس امور شهرداری قرار گیرد.
در این دوره نیز با حضور 3 نماینده اصولگرا، 2 نماینده اصلاح‌طلب و 4 نماینده‌ای که جهت‌گیری سیاسی آن‌ها به‌وضوح مشخص نیست باید دید این نگاه نامناسب سیاسی‌کاری بجای شایسته‌سالاری بر انتخاب شهردار سایه می‌افکند یا خیر.
این در حالی است که نگارنده با توجه به افزایش سطح آگاهی مردم و سوگندنامه‌هایی که اکثر اعضای منتخب شورا امضا کرده‌اند، امکان انتخاب طایفه‌ای و قومیتی شهردار را منتفی می‌داند.
همچنین مطمئناً اعضای محترم پنجمین دوره شورای اسلامی شهر خرم‌آباد فراموش نخواهند کرد که مردم این شهر حافظه خوبی دارند و از آنجا که به‌صورت روزانه با معضلات مختلف شهری، عملکرد شهرداری و شورا در ارتباط هستند، کوچک‌ترین خبرها و حتی حواشی پیرامون شورا و اعضای آن را دنبال خواهند کرد.
باید منتظر ماند و دید که شهردار جدید از دل همین 9 نفر بیرون می‌آید تا راه برای ورود اعضای علی‌البدل باز شود، یا بعضی از این اعضا از شورا کناره‌گیری می‌کنند. باید منتظر ماند و دید آیا شهردار آینده خرم‌آباد به فکر محبوبیت مردمی و انتخابات آتی مجلس خواهد بود و یا اوضاع بر وفق مراد مردم پیش می‌رود و بر اساس اصل شایسته‌سالاری پیش می‌رود.
باشد که شهرداری متخصص، متعهد و پاکدست انتخاب شود و اعضای محترم شورای شهر بر اساس وظایف ذاتی خود حامی وی بوده و هیچ‌گونه سهم خواهی اعم از معاونین شهردار، مدیران عامل سازمان‌های تابعه شهرداری، استخدام‌های بی‌ضابطه و امثال کمیسیون ماده 100 را مد نظر قرار ندهند.

انوشیروان سپهوند

توضیح یافته:
مطالب منتشره لزوما نشانگر دیدگاه پایگاه خبری یافته نیستند. ما در انجام رسالت رسانه‌ای خویش، اقدام به انتشار نوشتار با آراء و عقاید متنوع می‌نماییم و چنان‌که طرح و جهت نقد و نوشتار افراد مختلف متفاوت است، برداشت‌های مخاطبان از نوشته‌ها نیز ممکن است متفاوت باشد.

دیدگاه‌ها  

#1 حسن 1396-03-06 08:17
نفر اول که بیش از سه برابر سایر نامزدها رای آوردن چرا در عکس دیده نمی شود
=-----------
یافته: نفر اول در سفر زیارتی مشهد تشریف داشتند
نقل قول کردن
#2 سعید 1396-03-06 09:12
به عنوان یک شهروند افتخار میکنم که مردم شهرم انقدر طرز نگرششون عوض شده و دیگه از اون طرز تفکر کلیشه ای و نا به هنجار فاصله گرفتن . این حرف من دلیل نمیشه که بگیم بهترین انتخاب ها انجام شده تا موقعی که شورا امتحان خودش رو پس بده و بتونه خرم آباد رو از این وضعیت خارج کنه . پروژه های نیمه کاره و غیر کارشناسی و غیر اصولی و همینطور مانع تراشی برای حضور سرمایه گذارها به خاطر منافع شخصی از دلایل ناکارآمد بودن شوراهای قبلیه که امیدواریم دیگه تکرار نشه و شاهد شکوفایی شهرمون باشیم. به امید خدا
نقل قول کردن
#3 محسن 1396-03-06 09:33
این طور نیست که بگوییم در این دوره توجه مردم به طایفه گرایی کمتر بوده...اسماعیل رضایی که فقط به خاطر طایفه رای آورد...رستم کوشکی هم جدا از خدماتی که به هر حال در گذشته انجام داده چون در طایفه خود از معدود کاندیدها بود رای آورد اما بیرانوند و حسنوند چون مجموعا بالای پنجاه کاندید داشتند رایشان شکسته شد...رای رستمی هرچند طایفه ای نیست اما چون احساسی است و یک جور سمبلی از اعتراض مردم است بحثش با بقیه کاندیداها فرق می کند.بقیه کاندیدها هم درست است که از حمایت سیاسی همفکران خود برخوردار بوده اند اما مطمین باشید بدون حمایت طایفه ای کاری از پیش نمی بردند...پس معضل طایفه گرایی فعلا به قوت خود باقی است.
نقل قول کردن
#4 همشری 1396-03-06 11:19
سلام . پس ولی اله رستمی نژاد نیستش توعکس نکنه عکاس باشه
نقل قول کردن
#5 شهرام 1396-03-06 12:05
درود بر حاج مهرداد علی بناه .
نقل قول کردن
#6 شهرام 1396-03-06 12:09
بهترین گزینه برای شهرداری خرم اباد مهندس هرمز نصیری هستند .مرد اصیل مومن باک دست متخصص و مجرب .شخصیتی که به ناحق از شهرداری خرم اباد کنار گذاشته شد و این شهر خصارات زیادی متحمل شد و فرصت های زیادی از دست داد .
نقل قول کردن
#7 مریم 1396-03-06 12:20
خوشبختانه اهمیت شورا برای همه مشخص شده، اما با وجود تعداد زیاد کاندیدا ها نیاز به لیست بچشم میخوره که متاسفانه در این دوره بعضی لیستها بر اساس رابطه بازی و همان طایفه بازی مدرن بود !!همچنین این دوره منتخبین مسئولیت سنگین تری دارند چرا که اگاهانه از سوی مردم رصد میشوند.
نقل قول کردن
#8 خایدالو 1396-03-06 12:29
امیدوارم بقیه اعضای شورا به رای مردم احترام بگذارند و آقای رستمی نژاد را به عنوان رئیس شورا انتخاب کنند هر چند بعید می دانم اینکار رو انجام بدن فقط بدانند به قول نویسنده متن مردم حافظه ی خوبی دارند
نقل قول کردن
#9 شهروند خرم آبادی 1396-03-06 12:48
در شهرداری خرم آباد شایسته سالاری تجلی ندارد.می شناسم مدیر پاکدست ،متعهد و متخصصی که در تمام عرصه های مدیریتی اش عملکرد خوبی داشته ولی به دلیل باج ندادن به برخی برکنار و مدیر سفارشی را به منظور دستیابی به اهداف مورد نظرشان جایگزین وی کردند.

برکناری مدیری متعهد،تحصیلکرده و پاکدست به دلیل گفتن نه قانونی به آقایان ومنزوی و گوشه نشین کردن وی تا کنون و امثال این موارد برگ زرینی ست از عملکرد برخی
. شایسته سالاری اصلی مهم در بهبود عملکرد هر دستگاهی ست اما افسوس و صد افسوس.
نقل قول کردن
#10 شهروند 1396-03-06 13:06
دوست عزیز. طوایف بالاگریوه درجنوب شهر شش کاندیدا را با رای طایفه ای وارد شورا کردند. صالحی ، ماکنعلی ، رضایی، بابایی، دریکوندی، کوشکی. اینها همه با رای طایفه ای اومدند اگر غیر از این بود که سیاسیون دیگری بودند و رای نیاوردن
نقل قول کردن
#11 وند 1396-03-06 16:01
به نقل از شهروند:
دوست عزیز. طوایف بالاگریوه درجنوب شهر شش کاندیدا را با رای طایفه ای وارد شورا کردند. صالحی ، ماکنعلی ، رضایی، بابایی، دریکوندی، کوشکی. اینها همه با رای طایفه ای اومدند اگر غیر از این بود که سیاسیون دیگری بودند و رای نیاوردن

كشورهاي ديگه دارند فضاپيما مي فرستند توي جو ، جنابعالي حالا كه كمي اين دوره از انتخابات خرم آباد از حالت طايفه اي خارج شده دوباره به عصر قجر برگشتي و توي حال و هواي طايفه اي هستي ؟ زشته ديگه از اين حرفها زدن
نقل قول کردن
#12 آرمین 1396-03-06 16:21
خواهشا مهندس هرمز نصیری شهردار محبوب ما رو برگردونید!! شهردار فقط نصیری
نقل قول کردن
#13 سیاوش 1396-03-07 13:49
دورود بر دلاور عرصه ورزش و سیاست حاج مهرداد علی پناهی
نقل قول کردن
#14 شهروند 1396-03-10 16:03
درود بر اراده نماینده های مجلس و اموزش وپرورش وفرمانداری واقعا زحمت کش هستند باید ازشون همه جا تشکر کرد
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا