از روی پل گپ که عبورمی کنید ساختمان قدیم سربازخانه با معماری زیبایش خودنمایی می‌کند. ساختمانی زیبا که خاطرات زیادی را در طول سال‌ها، درون خود نهفته دارد. این بنای زیبا بعد از تخلیه و تخریب ساختمان اداره کل پست استان، بیشتر خودنمایی می‌کند، البته، در حال حاضر این بنای زیبا، بلااستفاده مانده و چشم یاری به دست مسئولان دوخته تا فکری به حالش کنند. لرستان، از قسمت‌های کهن و تاریخی کشور محسوب می‌شود اشیا با ارزش و تاریخی فراوانی در این استان وجود دارد، به‌طوری‌که هم‌اکنون بیش از 7 هزار شی تاریخی با ارزش در مخازن میراث فرهنگی لرستان نگهداری می‌شود. سال 93 طبق گفته مدیرکل امور موزه‌های کشور با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های استان ایجاب می‌کند که لرستان یک موزه استانی داشته باشد تا معرف قابلیت‌های تاریخی و فرهنگی آن باشد از طرفی، سازمان میراث فرهنگی کشور معتقد بود که موزه‌های تاریخی باید در فضاهای تاریخی ایجاد شوند.
 ساختمان سربازخانه به‌منظور احداث موزه باستان‌شناسی در نظر گرفته شد. بنایی باارزش، بالغ‌بر دو هزار و پانصد مترمربع در دو طبقه. مرمت این ساختمان به‌منظور ایجاد موزه و بر اساس مطالعات ارائه‌شده از سوی مشاوران آغاز شد. مرمتی که قرار بود تا سال بعد یعنی 94 به اتمام برسد و به دلایل نامعلوم انجام نشد. امروز مسئولان، خواب دیگری برای این بنا دیده‌اند، قرار است این بنا مبدل به هتل شود، هتلی در کنار قلعه تاریخی فلک‌الافلاک، آن‌هم در اوج ازدحام و شلوغی شهر و از همه مهم‌تر اینکه تبدیل این ساختمان به هتل، تأثیرات منفی زیادی در ثبت جهانی‌شدن دره خرم آبادو قلعه فلک‌الافلاک به همراه دارد.
 اکثر نگرانی اهالی خرم‌آباد از این موضوع ناشی می‌شود که مدتی است "پیمانکاران" در قالب نام "سرمایه‌گذار" به کلیه طرح‌ها و پروژه‌ها از جمله تاریخی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی ورود پیدا کرده‌اند و این موضوع عاقبت خوشی برای خرم‌آباد رقم نمی‌زند ...


به قول برخی مسئولان که معتقدند مشکلات موجود در زیرساخت‌های ذهنی گردشگری باعث شده هر فردی به خود اجازه دهد در این زمینه اظهارنظر کند باید گفت مسئول گرامی، ما مخالف رونق و توسعه گردشگری شهرمان نیستیم، اما به چه قیمتی؟ متأسفانه خرم‌آباد با وجود داشتن آثار تاریخی فراوان، تاکنون موفق به ثبت جهانی هیچ اثر تاریخی نشده است. جای تأسف است که شهر ما تاکنون، از امتیازات ویژه جهانی‌شدن آثار باستانی خود بی‌نصیب مانده است. مگر نه اینکه برای ثبت جهانی قلعه نیاز به آزادسازی کامل حریم آن و البته پرهیز از ساخت‌وسازهای جدید در اطراف آن است، بی‌توجهی به این مسائل، باعث خارج شدن همیشگی این اثر از آثار پیشنهاد شده کشورمان در یونسکو است. اگر سایت تاریخی فلک‌الافلاک در فهرست جهانی ثبت شود اثرات مثبت آن بر رشد اقتصادی و فرهنگی خرم‌آباد مشهود است.
 تبدیل بنای 80 ساله سربازخانه قدیم شهر به هتل، بی‌تردید منجر به انجام تغییرات بسیار در این بنا و نابودی اصالت تاریخی و از همه مهم‌تر خارج شدن قلعه فلک‌الافلاک از لیست جهانی‌شدن سازمان یونسکو است.

مسئول گرامی!
بی‌تردید ثبت جهانی آثار تاریخی همچون قلعه فلک‌الافلاک موجب افزایش رونق فعالیت‌های گردشگری و اقتصادی، انتفاع مالی برای مردم شهرمان می‌شود. پس هر تصمیمی که اتخاذ می‌شود نباید، مانع از ثبت جهانی دره خرم‌آباد و قلعه فلک‌الافلاک شود.
مسئولان باید بتوانند در اتخاذ چنین تصمیماتی که آینده مردم یک شهر را، تحت شعاع قرار می‌دهد از نظرات ارزشمند کارشناسان بهره بگیرند و یک‌جانبه برای سرنوشت و آینده این مردم تصمیم نگیرند.

معصومه باقری، دانشجوی گردشگری