هنوز آوازه "هرمز نصیری" و کیش و مات شدن "محمد مهرابی" در ذهن‌ها بود که پس از سه ماه سرپرستی، بالاخره در 16 فرودین 94 حکم صندلی سست و لرزان شهرداری به "یحیی عیدی بیرانوند" رسید.
صندلی که پایه‌های آن هنوز هم سست است و معلوم نیست که قانون ثبات مدیریتی چه زمانی به آن میخ می‌شود؛ به نظر می‌رسد تا فشار اهرم شورا و برخی افراد لای چرخ‌های این صندلی است چندان نباید به ثبات آن امیدوار بود.
نشست مشترک شهردار خرم‌آباد با هیأت رئیسه جدید شورای اسلامی شهر در راه توسعه خرم‌آباد با مشکلات مالی و عقب‌ماندگی تاریخی مواج‌هایم شورا وامدار هیچ گروه، حزب و جناح خاصی نیستالبته تجربه نشان داده بقاء و دوام شهردارانی که سکان رهبری شهرداری را بر دست گرفته‌اند نه میزان عملکردهاست، نه رضایتمندی شهروندان و نه عمران شهری؛ بلکه معیار اصلی حرف گوش کن بودن شهردار و تاب و تحمل وی در قبل خواسته‌های شورای شهر است؛ آنجا که حکم شهردار بودن با مهر شورا مزین می‌شود نباید انتظار آزادی عمل داشت.
چند صباحی تا انتخابات جدید شورای شهر باقی نمانده است...
این روزها تب ارائه عملکرد از سوی اعضاء محترم! شورای شهر بالا رفته و بازار داغ ارائه گزارش، اقدامات رنگارنگ و متنوع از سوی هرکدام از اعضاء و مصادره کارهای دیگری به نام خویش سبب شده است که سونامی سردرگمی شهروندان به راه افتد.
برنامه‌های شهردار گهگاه به مذاق شورا خوش نیامده و نتوانسته تأییدیه بگیرد و از سوی دیگر، خود اعضاء چندان با هم سر سازگاری نداشته و مصاحبه‌هایشان علیه دیگری زینت‌بخش رسانه‌ها بوده است.
تیمی شدن اعضا و کشمکش‌ها بر سر انتخاب شهردار، انتخاب هیئت‌رئیسه، بیانیه‌ها و مصاحبه‌های مختلف بر علیه شهردار و ... در این ماهه‌ای پایانی از مشکلات این دوره شورا بود که البته این اتفاقات از نظر برخی اعضای شورا امری عادی است.
اکنون که دیگر عمری از شورا نمانده یادشان افتاده که شهروندان در اولویت‌اند، شهر جان دارد و نباید چون جگر زلیخا تکه‌تکه‌اش کنند و سهم‌الارث بخواهند؟
البته ممکن است این روش هم ترفندی برای جلب نظر شهروندان برای انتخابات بعدی شورای شهر باشد؟ تخریب دیگری برای به دست آوردن دل مردم!
شورای شهر بسان پایه‌های یک بناست، وظیفه اصلی نظارت بر عملکرد شهرداری (بنا) ست، حال اگر این پایه بلنگد وای به حال بنا. تا ثریا می‌رود دیوار کج؛ خواسته یا ناخواسته در این فضای ایجاد شده ضعف عملکردی مجموعه شهرداری نیز گم می‌شود و دود همه این ضعف‌ها فقط چشم شهروندان را می‌سوزاند و بس.
 
شهردار خرم‌آباد در دفاع از عملکرد خود:
- افزایش سرانه فضای سبز شهر خرم‌آباد به میزان تقریبی دو برابر تا پایان سال با بهره‌برداری از بوستان‌هایی همچون: شاپوری، آبشار طلایی، کاسیت، فرهنگ و طبیعت و...
- آغاز به کار پروژه‌های عمرانی بزرگ در شهر خرم‌آباد به‌صورت هم‌زمان که تابه‌حال بی‌سابقه بوده، چه ازلحاظ کمی و چه از نظر کیفی. از جمله:
- ساخت پایانه بزرگ برون‌استانی
- کارخانه تفکیک زباله در مقصد
- ساخت پل‌های ارتباطی شهری از جمله پل شهید صارمی و پل جهادگران
- شروع به کار پروژه مشارکتی بزرگ برج‌های دوقلو
- شروع عملیات اجرایی زیرگذر گلدشت
- احداث ساختمان‌های اداری تعدادی از سازمان‌های تابعه شهرداری و شهرداری منطقه 2
- انتقال صنوف آلاینده از جمله عمده فروشان سه‌راه الشتر
- آغاز بکار پروژه بزرگ آبشار مصنوعی جهادگران به‌عنوان بزرگ‌ترین آبشار مصنوعی غرب کشور
- آسفالت معابر به میزان 10 هزار تن
- تلاش در جهت ساماندهی ورودی‌های شهر با احداث پارک‌ها و بلوارها
- نصب سردیس‌ها، مفرغ‌ها و المان‌های بومی محلی برای زیباسازی در سطح شهر
- افزودن بیش از 30 نفر پاکبان به حوزه خدمات شهری و واگذاری خدمات شهری به بخش خصوصی
- جدول‌گذاری معابر خاکی و پیاده‌روسازی به مساحت 24 هزار مترمربع که در نوع خود بی‌سابقه بوده است
- افزایش روشنایی پارک‌ها و معابر عمومی مرتبط و تأسیس سازمان فرهنگی، ورزشی
- عقد قرارداد طرح مطالعات جامع حمل‌ونقل و ترافیک شهر خرم‌آباد
- گسترش زیرساخت‌های فنی و علمی حوزه شهرداری و حرکت به سمت شهر الکترونیک و خرید تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری
و...
را از مهم‌ترین اولویت‌های دوران تصدی‌گری‌اش در شهرداری بیان می‌کند.
http://yaftenews.ir/images/93/93-12/eydi.jpg" یحیی عیدی بیرانوند" در گفت‌وگو با خبرنگار یافته در پاسخ به برخی انتقادات در خصوص انتصابات شخصی در حوزه شهرداری افزود: کلیه انتصابات در حوزه شهری از میان همکاران باتجربه مجموعه هست و جابجایی‌ها صرفاً با هدف ارتقاء خدمات و بهره‌وری بیشتر کارکنان و مدیران بوده است. استخدام در شهرداری ممنوع است. البته از طریق برخی شرکت‌های خصوصی وابسته به شهرداری همچون فضای سبز، خدمات شهری و سازمان خدمات موتوری بدون ایجاد تعهد استخدامی به‌صورت حجمی برخی افراد جذب می‌شوند و برخی از آن‌ها پس از مدتی تعهد آن‌ها پایان یافته و جدا شوند. در این بین ممکن است برخی از این افراد نسبتی با مدیران و اعضای شورا داشته باشند؛ اما این کارکنان جذب شهرداری نخواهند شد و شهرداری هیچ تعهدی نسبت به آن‌ها ندارد.
وی با بیان اینکه در این مدت سعی شده با تعامل و همدلی میان شورا و شهرداری راه را برای رسیدن به اهداف بزرگ و بلند شهرداری هموار نماییم و رضایت عموم و شهروندان مهم‌ترین پشتوانه مجموعه مدیریت شهری باشد، گفت: اقدامات شهرداری موجب ایجاد نشاط و دلگرمی میان شهروندان گردیده به‌گونه‌ای که این‌گونه اقدامات سبب انتخاب شهر خرم‌آباد به‌عنوان یکی از هفت شهر برتر گردشگری شده است.

انتقادات برخی رسانه‌ها شخصی و غیر کارشناسی شده است
 اما در نقطه مقابل شهردار، به‌عنوان سخنگوی شورای شهر خرم‌آباد معتقد است که انتقادات رسانه‌ها نظرات شخصی و غیر کارشناسانه است. وی عملکرد شورا را تا به امروز یک عملکرد قابل دفاع و روبه‌جلو می‌داند.
"علی جهان‌آرا" توضیح می‌دهد: تابه‌حال یک جلسه کارگروه منظم بین کارشناسان شورا و شهرداری منطبق بر آمار رسمی انجام‌نشده، لذا این انتقادات مبتنی بر نظرات شخصی ست.
علی جهان آراوی با بیان اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند پروژه‌ای را به نام خود مصادره نماید چرا که انجام پروژه‌ها ماحصل فرآیند همکاری استانداری، شهرداری و شوراست، افزود: البته برخی موارد سهم‌ها کمتر و بیشتر می‌شود؛ اما آنچه برای مردم پراهمیت است تکمیل یک پروژه و بهره‌برداری از آن است.
این عضو شورا پاسخگویی‌های پراکنده اخیر برخی اعضای شورا را در فضای مجازی بنا بر وظیفه شورا در مقابل مردم شهر می‌داند و می‌افزاید: اعلام عملکرد ما کارشناسانه و انجام‌وظیفه در قبل مردم بوده است، وظیفه ما در پایا سال پاسخگویی به مردم است، چراکه می‌خواهند بدانند نمایندگانشان در شورای شهر طی این سه سال چه‌کارهایی را انجام داده‌اند. البته شورا داعیه اینکه کارش را کاملاً درست انجام داده، ندارد، در برخی موارد نیز تعلل داشته اما در کل عملکردمان یک فرآیند مثبت و روبه جلویی بوده است. البته عمق محرومیت‌های شهر زیاد است که فعالیت‌های شورا به چشم نمی‌آید.
ما اگر به دنبال درآمدهای بزرگ هستیم باید گام‌های بزرگ برداریم. برای رونق اقتصادی ابتدا باید زیرساخت‌ها به وجود بیایند.
وی معتقد است اگر چند پروژه اخیر شهرداری و شورا به بهره‌برداری برسند، هرکدام به نوبه خود در کشور یک برند گردشگری و اقتصادی خواهند بود: مجموعه 44 هکتاری پارک شاپوری که در صورت تکمیل اولین پارک مینیاتوری کشور خواهد بود یا برج‌های دوقلو که با اتمام جزء ده سازه کشور شناخته می‌شود. در نتیجه اهرم بدهی‌ها نمی‌تواند سدی شود برای ارتقاء کارهای فرهنگی و پروژه‌های شهری.
جهان‌آرا افزود: اگر بنا بر سهم مشارکت مردم فعالیت کنیم هیچ پروژه‌ای در خرم‌آباد انجام نمی‌شود، شهرداری یک مجتمع غیرانتفاعی ست، هیچ کمکی از ناحیه دولت ندارد، حتی سهم تملک دارایی‌ها ناچیز و توان راه‌اندازی یک پروژه کوچک را هم ندارد، سطح مشارکت مردم امروز 10 درصدی ست اما در مقابل خدمات شهرداری 90 درصدی ست، لذا باید مکانیسم‌هایی را برای بالا بردن مشارکت مردم ایجاد نماییم.
خدمات نباید راکد بماند، باید ادامه داشته باشد و این شورا و شهرداری هستند که باید به فکر درآمدزایی و درآمدهای توسعه پایدار باشند، در صورت تأمین این درآمدها و افزایش مشارکت مردمی حتی اگر بدهی بار بیاید، با توجه به ارزش‌افزوده‌ای که املاک در گذر زمان به وجود می‌آورند، بدهی‌ها ناچیز است. به‌طور مثال پلی که امروز با وام 60 میلیارد ساخته می‌شود چند سال بعد با چند برابر آن باید ساخته شود. ولی در مقابل بدهی ما همان مقدار است و به‌صورت اقساط؛ و این به نفع شهر است. پس بدهی‌ها در مقابل پروژه‌ها در آینده ناچیز است.
سخنگوی شورا عملکرد شهردار را آینه مصوبات شورا می‌داند: اگر بگوییم عملکرد شهردار ضعیف است قطعاً عملکرد شورا نیز ضعیف است. اگر شهردار در کارش افول کند قطعاً شورا باید برخورد جدی نماید حتی اگر زمانی کوتاه به پایان عمر شورا باقی مانده باشد.
البته ما معتقد به ثبات جایگاه مدیریتی هستیم تا شهردار نگاهش به آینده باشد، برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت؛ و اگر شهردار بداند زمان کوتاهی خواهد ماند، به طرح‌های ساده و زودبازده روی می‌آورد بنابراین کارایی لازم را نخواهد داشت.
البته انتقاداتی نیز به عملکرد شهرداری وجود دارد از جمله اینکه شهرداری نمی‌تواند تناسبی بین میزان هزینه و درآمد ایجاد کند. حوزه برنامه‌ریزی در شهرداری ضعیف است، در شروع هیئت‌رئیسه چهارم از شهردار خواسته شد یک رابطه منطقی بین این دو ایجاد کند تا بتواند بار بدهی‌هایی که در آینده به وجود می‌آیند را کم کند.
اما این انتقاد مانع از آن نیست که بگوییم کار نشده است، اگر تقویت شود کارهای بهتری نیز انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: طبیعی ست که اعضای شورا نظرات متفاوت داشته باشند چرا که شورا 13 عضو با نظر و سلیقه شخصی را در کنار خود دارد؛ اما انتخاب هیئت‌رئیسه با 12 رای نشان از همدلی میان اعضای شوراست. حال ممکن است انتقاداتی هم وجود داشته باشد.
البته شتاب‌زدگی هیئت‌رئیسه جدید در تغییر روابط عمومی شورا سبب ایجاد برخی حواشی و همچنین یک رکود شد؛ اما این حق برای هیئت‌رئیسه جدید در انتخاب تیم رسانه‌ای خود، محفوظ است و قطعاً این جابجایی‌ها معمول است.
با کمی دقت در نظرات سخنگوی شورا و مصاحبه‌های اخیر برخی دیگر از اعضا به راحتی می‌توان به تناقضات و چنددستگی‌های موجود میان اعضا پی برد.
نگارنده جهت جلوگیری از تشویش و برخی مشکلات از ذکر آن‌ها خودداری می‌نماید.
اما مهم‌تر از نظرات فوق، نظرات اهالی رسانه و مطبوعات استان در خصوص عملکرد شهردار و شوراست. نظراتی که نه از سر غرض بلکه حاصل گزارش‌های چندین ساله و پی‌درپی خبرنگاران، مشاهده وضع موجود، صحبت‌های شهروندان و دغدغه‌هایشان می‌باشد.
اکثریت اهالی رسانه معتقدند که این دوره شورا عملکرد ضعیفی داشته و به نوعی در رکود به سر برده است.
- در بسیاری از برنامه‌های عمرانی و بهره‌برداری از آن‌ها جای خالی اکثریت اعضای شورا به چشم می‌خورد.
- طی 3 سال تصدی‌گری شورا و بنا به گفته خود شورا یک نشست خبری و توضیح عملکردی برگزار نشده و این نشان از ضعف رسانه‌ای شورای شهر می‌باشد.
- برخی زیاده‌خواهی‌های شاید برخی از اعضای شورای شهر را سدی برای انجام درست وظایف شهردار عنوان می‌کنند.
- بی‌برنامگی و نداشتن سواد عمرانی و تخصص لازم برخی اعضا در شورا و شهرداری و همچنین تمرکز قدرت در دست عده‌ای افراد خاص و...
- نداشتن روحیه کار گروهی و انسجام عملی در اجرای برنامه‌ها
- تخریب و منفعت‌طلبی برخی افراد
- انتصابات غیرمعمول و خانوادگی
و ...
همه و همه ازجمله انتقادات موجود به عملکرد شورا و شهرداری خرم‌آباد می‌باشد.
به دلیل محدودیت مکان، نگارنده امکان درج تمام نظرات را نداشته، اما سعی شد به زبانی ساده حق مطلب ادا شود.
امروز بهترین راهکار، پایان‌دهی به حواشی موجود و تلاش همه‌جانبه شورا و همراهی شهردار برای به پایان رساندن پروژه‌های نیمه‌تمام است تا حداقل بتوانند گوشه‌ای از دین کسانی که به آن‌ها رای ‌داده‌اند را جبران نمایند.
اما فراموش نکنیم مهم‌ترین نقش را مردم ایفا می‌نمایند که هنوز طایفه‌گرایی را بر مصالح پیشرفت شهر ترجیح می‌دهد.
چرا جای برخی افراد کارآمد و فعال حوزه شهری در شورا و شهرداری خالی و در حصار برخی نیروهای غیرمتخصص باشد.
شورای شهر برای اجرای بهتر برنامه‌ها نیازمند حضور متخصصان رشته‌های مختلف همچون ﻋﻤﺮﺍﻧﯽ، ﻭﺭﺯﺷﯽ، ﻣﺎﻟﯽ ﻭ ﺣﺴﺎﺑﺪﺍﺭﯼ، ﺷﻬﺮﺳﺎﺯﯼ، ﻣﻌﻤﺎﺭﯼ، گردشگری، ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ، ﺑﺎﺯﺭﮔﺎﻧﯽ و... به دور از هرگونه رویکرد سیاسی و قومی گرایی و بر اساس اصلح بودن و عملکرد قوی افراد است.
امیدواریم در انتخابات پیش رو با نگاهی متفکرانه و منطقی انتخاب‌های اصلح‌تری داشته باشیم.

گزارش: نرگس حافظی/ پایگاه خبری یافته