به نظر می‌رسد که سال‌هاست ما با وعده‌های دهان‌پرکنی چون پایتخت ژیو توریسم ایران، قطب کشاورزی و دام‌پروری، انواع پایلوت‌های اقتصادی، از داشتن صنایع بزرگی چون خودروسازی، پتروشیمی، پالایشگاه نیروگاه و .... محروم نگه داشته شده، به این بهانه‌ که صنعتی شدن موجب آلودگی محیط زیست و آسیب به منابع طبیعی و جنگل‌ها و کشاورزی منطقه می‌گردد.
این در حالی است که قاعده رشد و توسعه همین است و برای مدرنیزاسیون و صنعتی شدن میبایست تاوان آنرا داد. نمی‌شود هم جاده، کارخانجات مختلف و راه‌آهن ساخت هم هیچ گزندی به طبیعت وارد نکرد ،این روند در تمام دنیا اتفاق افتاده و ما هم از این قاعده مستثنا نبوده‌ایم و نخواهیم بود.
حال که شاید با این توجیه غیرمنطقی صنایع مادر را در استان‌های بی‌آب مرکزی و شرقی احداث کرده‌اند و این صنایع، اندک آب آن سرزمین‌ها را مکیده‌اند و آن مناطق در معرض خشکسالی قرار گرفته‌اند چرا می‌خواهند با یک برنامه‌ریزی و طراحی هوشمند مشکل کم‌آبی آن مناطق و آن صنایع را هم از استان‌های محروم زاگرس نشین تأمین کنند؟
ما که یک نسلمان تاوان صنعتی نشدن را داده است و بیکاری و مهاجرت و محرومیت ناشی از آن تا مغز استخوانمان را به درد آورده است
سؤال اینجاست سال‌ها ما پایتخت ژیوتوریسم بودیم چه امکانات و منابع مالی و طرح‌های بزرگ گردشگری در استان لرستان ایجاد شد؟ کدام کار فرهنگی در این راستا انجام گرفت؟
با کدام زیرساخت؟ با کدام هتل؟ با کدام جاده؟ با کدام حمل‌ونقل ریلی؟ با کدام فرودگاه؟ با کدام پرواز منظم؟ با کدام راه‌های دسترسی مناسب به جاذبه‌های گردشگری؟ با کدام قرارداد با تورهای سیاحتی معتبر جهان و منطقه؟ با کدام فرهنگ‌سازی با کدام سمینار بین‌المللی با برگزاری کدام همایش نشر کدام مقاله و کتاب و نشریه با ساخت کدام فیلم مستند و سینمایی؟ با آوردن کدام جشنواره و فستیوال به لرستان ما را پایتخت ژیوتوریسم قرار دادند؟ این پایتخت ژیوتوریسم بودن چه منابع ملی برای لرستان به ارمغان آورد؟
در بحث قطب کشاورزی و دام‌پروری چه طرح و برنامه ویژه‌ای برای شکوفایی اقتصادی منطقه موردنظر قرار گرفته است؟ آیا برنامه مدونی با بودجه مناسب برای گذار از کشاورزی و دام‌پروری سنتی به مدرن در نظر گرفته شده است؟
روستاییان لرستان بعد از قطب کشاورزی شدن چه تغییر ملموسی در زندگی‌شان، کسب‌وکارشان و منبع درآمدشان رخ خواهد داد؟ سطح معیشت، خدمات اجتماعی، وضعیت بهداشتی و درمانی امکانات رفاهی و راه‌های دسترسی لرستان دچار دگرگونی خواهد شد؟ در کدام سند چشم‌انداز و در کدام برنامه کلان توسعه‌ای منابع مالی، بودجه و اعتبارات این طرح‌ها دیده شده است؟ دستاوردهای آن چه خواهد بود؟ مردم لرستان باید امیدوار و منتظر چه اقداماتی از طرف دولت برای تغییر شرایط زندگی‌شان باشند قطب فلان و بهمان شدن که با خطابه و سخنرانی و دستورالعمل اداری و فقط روی سربرگ اداری نان و آب نمی‌شود.
حال که ما از صنعت محروم هستیم چه به دست آورده‌ایم؟ جز بزک نمیر بهار میاد...‌.
حال که ما قطب کشاورزی شده‌ایم از حیاتی‌ترین عنصر طبیعت برای کشاورزی یعنی آب به میزان لازم بهره‌مند می‌گردیم؟
مجتمع کشت و صنعت کجای معادلات دام‌پروری و کشاورزی استان لرستان قرار دارد؟ سود و بهره‌ای که به منطقه می‌رساند چیست؟
برای احیا و راه‌اندازی صنایع پایین‌دست کشت و صنعت مانند چرم و پوست و صنایع لبنی چه تمهیداتی در نظر گرفته شده است؟
آیا این قطب کشاورزی و دام‌پروری هم مانند پایلوت شدن اقتصادی و پایتخت ژیوتوریسم فقط برای محروم گذاشتن لرستان از صنایع بزرگ است؟
کاش کسی پاسخ این سؤالات را می‌دانست؟

 



آرش کاظمی







 هر گونه کپی برداری منوط به ذکر منبع است.