یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

لرستان سرزمین جاذبه های بکر و منحصر به فرد گردشگری است که مناطق نمونه گردشگری آن در قوانین و ضوابط سختگیرانه اداری محصور مانده اند.
به گزارش پایگاه خبری یافته، صنعت گردشگری به گفته کارشناسان به عنوان صادرات نامرئی شناخته شده و اقبال قابل توجهی را با خود همراه ساخته است.
ایران با داشتن جاذبه ها و ظرفیت های فراوان یکی از کشورهای مستعد در زمینه توسعه صنعت گردشگری است که در سال های گذشته شناسایی و معرفی مناطق نمونه گردشگری با هدف رونق این صنعت در دستور کار قرار گرفته است.
مناطق نمونه گردشگری به محدوده جغرافیایی گفته می‌ شود که در آن یک یا مجموعه ‌ای از جاذبه ‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی وجود دارد که این جاذبه ها بواسطه ظرفیت و گیرایی، انگیزه ‌ای برای سفر و اقامت گردشگران می باشند.
مناطق نمونه گردشگری به منظور فراهم کردن زمینه توسعه پایدار و جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی در اردیبهشت ماه سال 1384 به تصویب هیأت دولت رسیدند و این مناطق در چهار رتبه محلی، استانی، ملی و بین المللی با توجه به عرصه مورد نیاز برای احداث تاسیسات گردشگری از جمله اقامتی، پذیرایی و زیرساخت های مورد نیاز در این محدوده جغرافیایی سطح بندی شدند.
مناطق نمونه گردشگری به منظور ایجاد زیرساخت ها و میزان استقبال گردشگران برای توسعه صنعت گردشگری در زمینه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی تعیین شدند.
در این میان دیار لرستان، سرزمین کوه های سربه فلک کشیده و آبشارهای خروشان، رودخانه ها و تالاب های منحصر به فرد به عنوان سرزمین پل های تاریخی و پایتخت ژئوتوریسم ، یکی از استان های مستعد توسعه صنعت گردشگری داخلی و خارجی در ایران به شمار می رود که متاسفانه تاکنون به دلایل مختلف از جمله مشکلات اداری قادر به تقویت این صنعت نبوده است.
با وجود ظرفیت های غنی تاریخی، طبیعی و گردشگری تاکنون هیچکدام از این مناطق حضور سرمایه گذار و رونق گردشگری را به خود ندیده است و همچنان محصور کاغذبازی و ضوابط پیچیده اداری مانده اند.
لرستان دارای بیش از پنج هزار اثر باستانی و 2 هزار و 300 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و مستعد در زمینه گردشگری تاریخی، مذهبی و سلامت است.
** 35 منطقه نمونه گردشگری در لرستان مصوب شده است
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان می گوید: در دولت تدبیر و امید طی 2 مرحله 35 منطقه نمونه گردشگری در استان لرستان شناسایی و مصوب شده است.
دیانوش چراغی تامین هزینه ها و اعتبارات مناطق نمونه گردشگری را نیازمند حضور سرمایه گذار دانست و افزود: در برخی موارد با تشخیص دفتر مناطق نمونه گردشگری زیرساخت های اولیه در این مناطق تامین می شوند.
وی اضافه کرد: زیرساخت های گردشگری شامل محوطه سازی ، سکوی استراحتگاهی ، نمازخانه و سرویس بهداشتی در مناطق شیرز ، مخملکوه ، پارک جنگلی شور آب، قلعه فلک الافلاک، غار کوگان، دریاچه گهر، کهمان و امامزاده قاسم احداث شده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: برابر با قانون مطالعات امکان سنجی این طرح ها توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان انجام شده است.
به گفته چراغی نبود زمین برای واگذاری به سرمایه گذاران متقاضی، روند طولانی صدور مجوز سرمایه گذاری، توجیه پذیرنبودن برخی مناطق مصوب به عنوان مناطق نمونه گردشگری از مشکلات و موانع عمده این طرح ها به شمار می رود.
** ضوابط سختگیرانه اداری مانع اجرای طرح مناطق نمونه گردشگری در لرستان
کارشناس مناطق نمونه گردشگری لرستان نیز گفت: 6 منطقه از مجموع 35 منطقه نمونه گردشگری لرستان در یک مرحله و 29 منطقه در مرحله دیگر به عنوان مناطق نمونه گردشگری در لرستان مصوب شد.
مهدی بهاروند افزود: قلعه تاریخی فلک الافلاک، پارک جنگلی مخملکوه، پارک جنگلی شور آب، دریاچه گهر، غار کوگان و منطقه گردشگری ونایی بروجرد از شاخص ترین مناطق نمونه گردشگری لرستان هستند.
وی اظهار کرد: متاسفانه ضوابط سختگیرانه واگذاری این مناطق به سرمایه گذار باعث شده تاکنون هیچ سرمایه گذاری موفق به سرمایه گذاری و فعالیت در این مناطق نشود.
کارشناس مناطق نمونه گردشگری لرستان افزود: برای واگذاری این مناطق به سرمایه گذار برابر قانون باید مطالعات امکان سنجی توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام شود.
وی گفت: ملی نبودن اراضی، واگذاری این مناطق، برگزاری مزایده با نظارت هیاتی منتخب از استان، تهیه طرح جامع طرح و تایید در کارگروه معماری و شهرسازی استان لرستان از جمله ضوابط اداری مورد نیاز برای واگذاری این مناطق می باشند.
وی اضافه کرد: در گام نخست مطالعه این طرح ها مشخص شد که بیشتر آنها اراضی ملی، مناطق حفاظت شده یا ملک شخصی هستند و واگذاری آنها تا حدودی غیرممکن به نظر می رسد.
به گفته بهاروند با وجود این مشکلات و مسیرهای پیچیده واگذاری، سرمایه گذاران تمایل چندانی به سرمایه گذاری در این مناطق ندارند.
** انتخاب مناطق نمونه گردشگری لرستان کارشناسی نبوده است
کارشناس مناطق نمونه گردشگری لرستان گفت: با وجود ظرفیت های غنی گردشگری در لرستان متاسفانه تاکنون طرح مناطق نمونه گردشگری در این استان موفق نبوده است.
وی افزود: بیشتر این مناطق به دلیل جاذبه گردشگری جزو این مناطق شمرده شده اند در حالیکه مطالعات دقیق شرایط مناطق نمونه گردشگری و تبعات انتخاب این مناطق در نظر گرفته نشده است.
وی ادامه داد: مطالعات زیرساختی و امکان سنجی این مناطق توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان انجام شده است اما در مرحله واگذاری به سرمایه گذار طرح ها متوقف شده اند.
بهاروند اظهار کرد: واگذاری و مزایده طرح پارک جنگلی مخملکوه انجام شد اما متاسفانه هیچ سرمایه گذاری حاضر به شرکت در این مزایده نشد.
وی افزود: با شرایط موجود این مناطق و قوانین یاشده، سرمایه گذاری در این طرح ها توجیه پذیر و مقرون به صرفه نیست در حالیکه ایجاد زیر ساخت ها و تامین اعتبار این مناطق مستلزم استقبال از این طرح ها است.
کارشناس مناطق نمونه گردشگری لرستان گفت: در مواردی خاص با موافقت و تشخیص سازمان میراث فرهنگی زیر ساخت ها و اعتبار مورد نیاز این طرح ها مهیا می شود که در سال 94 نیز پنج میلیارد ریال اعتبار به دریاچه گهر اختصاص یافت.
وی افزود: ایجاد زیرساخت ها و تامین اعتبارات مسیر دسترسی به مناطق نمونه گردشگری وظیفه دولت و ایجاد امکانات و زیر ساخت های طرح برعهده سرمایه گذار است.
بهاروند گفت: با مطالعات انجام شده در خصوص انتخاب غیر کارشناسی این مناطق، مکاتباتی با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان انجام شده است.
وی تجدید نظر در ضوابط و مراحل اداری واگذاری این مناطق به سرمایه گذار را ضروری خواند و بیان کرد: با توجه به اینکه برخی از این مناطق به لحاظ اقتصادی و گاهی فرهنگی و اجتماعی توجیه سرمایه گذاری ندارند این اداره کل متقاضی خارج شدن حداقل 25 مورد از این مناطق از طرح مناطق نمونه گردشگری استان شده است.
** رفع موانع طرح مناطق نمونه گردشگری گام مهمی در توسعه صنعت گردشگری لرستان است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان مناطق نمونه گردشگری را گامی مهم در راستای توسعه اقتصادی و گردشگری این استان دانست و گفت: اجرا شدن این طرح ها علاوه بر رونق گردشگری در استان تاثیر قابل توجهی در رونق کسب و کار و اشتغالزایی استان خواهد داشت.
وی افزود: لرستان در بخش گردشگری دارای ظرفیت های ویژه ای است و تلاش می شود موانع پیش روی سرمایه گذاری برداشته شود.
به گفته سلیمانی با توجه به کمبود اعتبارات دولتی تلاش برای جذب سرمایه گذاران و بخش خصوصی به منظور اجرای این طرح ها در سطح استان لرستان پر رنگ تر شود.
وی گفت: لرستان در بخش گردشگری دارای ظرفیت های ویژه ای است که این ظرفیت ها باید به سرمایه گذاران معرفی و نسبت به جذب آنها برای این بخش اقدام شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان اینکه این استان سرزمین جاذبه های گردشگری است، افزود: یکی از جاذبه های منحصر به فرد گردشگری استان قلعه تاریخی فلک الافلاک است که از ابتدای سال جاری تاکنون 167 هزار و 656 نفر از آن بازدید کرده اند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر 33 هتل و مرکزاقامتی با ظرفیت یک هزار و 400 تخت در استان لرستان وجود دارد و 52 طرح اقامتی، پذیرایی و خدماتی رفاهی بین راهی در سطح استان در حال احداث است.
سلیمانی افزود: از این مجموع 15 طرح در اولویت قرار دارد که با بهره برداری از این طرح ها 500 تخت به ظرفیت اقامتی استان لرستان افزوده می شود.
وی گفت: در حال حاضر 22 هتل، 11 مهمانپذیر با ظرفیت 309 تخت، هشت اقامتگاه بوم گردی با ظرفیت 555 تخت و 41 واحد اقامتی با ظرفیت یک هزار و 939 نفر ظرفیت در سطح استان وجود دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان افزود: 47 واحد پذیرایی بین راهی، 15 سفره خانه سنتی، 25 دفتر خدمات مسافربری در سطح استان وجود دارد.

منبع: ایرنا

دیدگاه‌ها  

#1 شهروند خرم آبادی 1395-10-02 14:44
بنده بعنوان یک کارشناس گردشگری
و دانش آموخته میراث فرهنگی یکی
از دلایل مهم در عدم توسعه یافتگی
صنعت گردشگری در لرستان را مدیران
ضعیف و ناکارآمد میراث فرهنگی
میدانم و معتقدم که با این
مدیریت این وضع اسفبار کنونی که
همگان به آن واقفند ادامه خواهد
داشت .
نقل قول کردن
#2 اسکندری 1395-10-02 15:08
واقعأ من موندم چرا میراث فرهنگی هیچ اقدامی در جهت آزادسازی حریم قلعه نمیکند؟
نقل قول کردن
#3 حاتمی 1395-10-02 18:00
به نقل از شهروند خرم آبادی:
بنده بعنوان یک کارشناس گردشگری
و دانش آموخته میراث فرهنگی یکی
از دلایل مهم در عدم توسعه یافتگی
صنعت گردشگری در لرستان را مدیران
ضعیف و ناکارآمد میراث فرهنگی
میدانم و معتقدم که با این
مدیریت این وضع اسفبار کنونی که
همگان به آن واقفند ادامه خواهد
داشت .

احسنت.واقعیت را باید گفت.درد را باید گفت تا بفکر درمان باشند.بعضی اصلا بفکر معرفی ظرفیتهای گردشگری استان نیستند و فقط در ایام نوروز یک نمایشگاه بر پا میکنند همین.دیگر شما دیدید که در باقی ایام سال جشنواره ای برگزار شود؟اینهمه آثار داریم کدامشان ثبت جهانی شدند؟قانون آزادسازی قلعه مصوب مجلس سال۸۲کی اجرایی میشود؟
نقل قول کردن
#4 hamid 1395-10-02 18:03
به نقل از اسکندری:
واقعأ من موندم چرا میراث فرهنگی هیچ اقدامی در جهت آزادسازی حریم قلعه نمیکند؟

قانون آزادسازی حریم قلعه در سال۱۳۸۲در مجلس تصویب شد و رهبرانقلابم سال۱۳۷۰درسفر به استان دستور آزادسازی قلعه را دادند و دولتم تمام پول زمین اطراف قلعه را پرداخت کرد ولی چرا این اثر تاریخی هنوز ثبت جهانی و آزادسازی نشده است؟تا کی باید مردم منتظر بمانند؟افتتاح موزه مفرغ چه شد؟
نقل قول کردن
#5 سپهر 1395-10-02 19:27
لرستان پایتخت فرصت سوزی های ایران...لرستان پایتخت جوانان تحصیل کرده و بیکار ایران...لرستان پایتخت هتل ها و برج های دوقلوی تعطیل یا نیمه کاره رها شده...لرستان پایتخت دوازده هزار اثر باستانی و تاریخی مخفی شده در گنجینه قلعه فلک الافلاک به خاطر عدم وجود موزه...لرستان پایتخت جاذبه های بی نظیر در حال نابودی...(نمونه بارز آن قلعه فلک الافلاک و دریاچه گهر هستند که یکی با ترک خوردگی و نم زدگی ها هر آن می رود ریزش کند چه رسد به اینکه روزی ثبت جهانی شود.و دیگری به برکت حضور گردشگران بی فرهنگ و مخرب طبیعت و عوامل انسانی و غیر انسانی دیگر در حال خشک شدن است).این است حکایت واقعی سرزمینی که اخیراً به لقب " پایتخت ژئوتوریسم ایران " دلخوش شده اما عملاً هیچ سهمی از دستاوردها و مزایای صنعت گردشگری ندارد.
نقل قول کردن
#6 بهاروند 1395-10-03 11:42
عملکرد مدیریتی میراث فرهنگی و گردشگری مطلوب نیست.بزرگترین و عظیم ترین پلهای تاریخی دنیا در لرستان هستند.برید تو اینترنت سرچ کنید تا بهتر متوجه بشید ولی هیچکدام ثبت جهانی نشدند.قلعه شاپورخواست بزرگترین بنای خشتی دنیاست ولی هنوز در حصار دیوارهای عظیم پنهان است و ثبت جهانی نشده است.اولین منبع آب شیرین دنیا(گرداب سنگی)متعلق به دوره ساسانی در خرم آباد است اما پر از لجن شده و هنوز ثبت جهانی نشده است.مسولان کرمان کویر لوت را ثبت جهانی میکنند و گردشگر میبرن کویر بعد مسولان و مدیران ما آثاری که در قلب شهر هستند را رها کردند.
نقل قول کردن
#7 مالزیری 1395-10-03 12:04
تا سال ۶۲ شمال خوزستان مثل الوار گرمسیری و خسینیه و سردشت و خیلی از روستاها جزو شهرستان پلدختر و ملاوی بود بعد به خوزستان واگذار شدند.الان آبشار شوی یا تله زنگ جزو خاک لرستان است و نزدیک ایستگاه قطار تله زنگ است و تمام روستاهای اطراف اون آبشار به زبان لری حرف میزنند حالا مسولان گردشگری دزفول با کمکرسانه هاشون دارند این آبشار رو بعنوان بزرگترین آبشار خاورمیانه بنام دزفول معرفی میکنند.ما چه تلاشی برای معرفی داشته های گردشگری استانمان انجام دادیم؟
نقل قول کردن
#8 سپهر 1395-10-03 15:14
[quote name="مالزیری"] تا سال ۶۲ شمال خوزستان مثل الوار گرمسیری و خسینیه و سردشت و خیلی از روستاها جزو شهرستان پلدختر و ملاوی بود بعد به خوزستان واگذار شدند.الان آبشار شوی یا تله زنگ جزو خاک لرستان است و نزدیک ایستگاه قطار تله زنگ است و تمام روستاهای اطراف اون آبشار به زبان لری حرف میزنند حالا مسولان گردشگری دزفول با کمکرسانه هاشون دارند این آبشار رو بعنوان بزرگترین آبشار خاورمیانه بنام دزفول معرفی میکنند. اگر خوزستان آبشار شوی لرستان را به نام خود ثبت ملی کرده،اگر ایلام پل گاومیشان لرستان را به نام خود ثبت ملی کرده،اگر کرمانشاه می گوید چشمه آب گرم نورآباد مال ماست!اینها همه به خاطر بی خیالی و بی تفاوتی مسئولان لرستان به ویژه میراث فرهنگی و گردشگری است که در مقابل تجزیه آرام لرستان حتی خم به ابرو نمی آورند.اصلاً انگار نه انگار که این آثار باستانی و جاذبه های طبیعی بخشی از هویت و میراث کهن لرستان هستند.با این وجود تا دنیا دنیاست آبشار شوی و پل گاومیشان همیشه متعلق به لرستان خواهند بود حتی اگر روی کاغذ به اسم استان های دیگری ثبت شوند.
نقل قول کردن
#9 حقیقی 1395-10-03 16:29
کرمانشاه از تصاویر مفرغهای لرستان در بنرهایی که به هنگام نوروز نصب میکنند استفاده فراوان میبرد.ترکها تار را بنام خود ثبت ملی و جهانی کردند ولی مسؤلان میراث فرهنگی و گردشگری ما نه گلونی نه کلاه نمدی نه کمانچه نه آشها و غذاهای محلی ما را ثبت ملی و جهانی نکردند.خود دره شهر و هرسین و نهاوند تا سال ۵۲ جزو لرستان بود.سال۷۶گاومیش ان در اثر اهمال مسولان گردشگری ما بنام دره شهر ایلام ثبت شد.آبشار شوی هم دارد به سرنوشت گاومیشان بدل میشود درصورتیکه جزو شهرستان دورود است.عامل اصلی مشکلات ما مشکلات اقتصادی است که جهل و ناآگاهی و ناهنجاریهایی را به دنبال می آورد
نقل قول کردن
#10 جوادی 1395-10-03 17:19
تا زیربنا(اقتصاد)د رست نشه این وضع کماکان ادامهخواهد داشت
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا